Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Villsvinskinke




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,5kgvillsvinskinke med ben
1sssalt
0,5tspepper
5stkeinerbær, knusteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Koking:

Ca 2,5stkgulrøtter
1stk storpurreløk
1bit(er)sellerirot
1stkløk
5dlbuljong
1helflaske(r)rødvin, 75 cl

Krydderbrunt:

1kvist(er)timian
noen persillekvaster
1stklaurbærblad

Saus:

8dlbuljong
2ssarrowrot
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Villsvinskinke med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier72,28377,33Kcal
Protein10,5655,13gram
Karbohydrat1,045,43gram
Kostfiber0,371,93gram
Fett1,658,61gram
Mettet fett0,482,51gram
Alkohol1,47 %
Salt0,683,53gram
Pris på oppskriftenKr 19,59Kr 102,27Kroner
Hele oppskriften veier5 220 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær bort svor og en del av fettet på skinken. Gni den inn med salt, pepper og knuste einerbær. La den ligge 1 time.

Stikk inn et steketermometer i skinkens tykkeste del. Pass på at det ikke støter mot benet.

Skrell og rens gulrøtter, purreløk, sellerirot og løk. Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en gryte. Legg i skinken. Hell på buljong og mesteparten av vinen. Legg i krydderbunten.

Kok opp og skum av. La så skinken syde under lokk over svak varme til termometeret viser 75 C. Ta gryten av varmen og la skinken ligge i buljongen i ca 20 minutter før den skjæres opp.

Sil kraften og la den stå en stund slik at fettet stivner og kan fjernes.

Mål opp ca 8 dl og rør ut arrowrot med resten av vinen. Kok opp og visp ned jevningen. Smak til sausen.

Skjær opp skinken og server den med poteter, ananas og nektarinsalat samt saus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10820)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.