Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Villsvinstek i ovn




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kglårstek av villsvin eller 1,5 kg benfri villsvinstek
1stkpurre
1stkløk
2stkgulrøtter
1bit(er)sellerirot
1stkeple, syrlig
5dlbuljong(terning)
Ca 1,5sssmør eller margarin
0,5tssalt
1krmpepper

Fyll:

Ca 1,5feddhvitløk, presset
Ca 0,75sssennep, tørr
0,5tssalt
0,5krmpepper

Eple-sjysaus:

1stksjalottløk
1sssmør eller margarin
1sseplesidereddik
5dlsjy
2stkeple, syrlige
2tsarrowrot


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Sennep
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Villsvinstek i ovn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier80,66536,94Kcal
Protein11,1173,96gram
Karbohydrat1,8312,18gram
Kostfiber0,593,93gram
Fett3,0820,50gram
Mettet fett1,338,85gram
Salt0,473,15gram
Pris på oppskriftenKr 18,58Kr 123,68Kroner
Hele oppskriften veier3 994 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag i stand fyllet. Bland presset hvitløk, sennepspulver, salt og pepper.

Legg steken på et flatt underlag og skjær ut lårbenet. Smør fyllet på og bind sammen steken.

Vask og rens løk og grønnsaker. Skrell eplet. Skjær alt i biter. legg dem i en smurt form.

Brun litt smør eller margarin i en jerngryte. Brun kjøttet pent brunt rundt det hele. Sett i kjøttermometer. Legg kjøttet oppå grønnsakene. Hell buljongen rundt kjøttet.

Sett formen på nederste rille i stekeovnen og stek kjøttet ved 175 C i ca 1 1/2 time eller til termometeret viser 80 C.

Ta kjøttet ut, dekk det til og la det hvile i ca 15 minutter. Sil sjyen og kok den inn så den får fyldig smak.

Fres finhakket sjalottløk blank i litt smør i en kjele. Spe med eddik og sjy. Ha i skrelt eple skåret i små terninger. Jevn sausen med arrowrot eller potetmel utrørt i kaldt vann. Smak godt til.

Skjær kjøttet i tynne skiver. Server med kokte eller stekte poteter, rosenkål eller savoikål, broccoli eller en annen lett kokt grønnsak.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10821)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.