Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Viltboller med urter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grsmåkjøtt av vilt
2stkegg
3dlfløte
Ca 1,5dlpersille, fersk basilikum og gressløk, hakket
1dashsalt
1dashpepper
1sssmør eller margarin

Saus:

Ca 3,5dlsjy og/eller buljong
2dlcrème fraiche
1dlfrosne tranebær eller tyttebær
1dashsalt
1dashpepper
soya


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Viltboller med urter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier172,35619,93Kcal
Protein7,8628,27gram
Karbohydrat1,214,35gram
Kostfiber0,220,79gram
Fett15,0754,21gram
Mettet fett9,3533,63gram
Salt0,521,87gram
Pris på oppskriftenKr 9,65Kr 34,71Kroner
Hele oppskriften veier1 439 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mal eller miks kjøttet i en foodprosessor. Rør i eggene, fløten og kryddergrønnsakene. Smak til med salt og pepper. Stek en prøve for å bedømme om farsen er passe fast og nok krydret.

Smør 6-8 små posteiformer eller folieformer. Fyll dem med farse. Sett formene i vannbad nederst i ovnen ved 175 C og stek dem i ca 25 minutter. Hvelv formene.

Ta vare på sjyen som har dannet seg. Sil, mål og hell sjysausen i en kjele. Tilsett crème fraiche og de lett knuste bærene. La sausen koke inn til den har fått ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. La sausen eventuelt få litt farge og smak av soya. Del farsebollene i 2-3 skiver og server dem med saus, grønnsaker, gelé og kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10810)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.