Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Viltpate




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grsvinelever
200grreinsdyrskav
250grusaltet spekk
1stk liteløk
Ca 2,5stk filetansjosfileter
2stkegg
1dlfløte
0,5dlkokekraft fra spekk, kjøtt og lever
2tssalt
0,5tspepper
0,5stkmuskat
0,5tsknust einerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Viltpate med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier306,953 440,85286,74Kcal
Protein11,08124,2010,35gram
Karbohydrat1,2313,791,15gram
Kostfiber0,202,240,19gram
Fett28,59320,4926,71gram
Mettet fett3,4738,903,24gram
Salt1,5817,681,47gram
Pris på oppskriftenKr 7,84Kr 87,88Kr 7,32.-
Hele oppskriften veier1 121 totalt1 121 pr porsj93 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 skiver

Her har vi brukt reinsdyrskav, men du kan selvfølgelig bruke skav fra elg, rådyr, eller hjort.

Rens leveren for hinner og ganger og skjær den og spekket i små terninger. Ha det sammen med reinskav over i en ksserolle med kokende vann. La dette småkoke i 10 minutter. Sil kraften av dette (ta vare på kraften), og ha det i en food processor sammen med de andre ingrediensene utenom fløten og kokekraften. Kjør på full hastighet i noen sekunder. Senk til ca. ½ hastighet mens du samtidig sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.

Smør en ildfast form som tar ca. 1 ½ liter og hell i farsen. Sett formen i en langpanne med kokende vann og bak patéen i stekeovnen i ca. 1 time ved 175 grader. Stikk en kniv i patéen for å se om den er stekt. Den skal være fast.

Du kan pynte patéen ved å lage mørk aspic fra pakke. Hell først litt av aspicen over patéen slik at denne får stivne noe. Så pynter du med soppskiver, rosepepper, friske urter, mandarinbåter el.l. Når dette liksom har festet seg til aspicen, heller du forsikt resten over slik at de dekker all pynten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16191)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrpaté med tyttebær.Reinsdyrpaté med tyttebær.
Denne retten har 163,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpaté 2.Reinsdyrpaté 2.
Denne retten har 152,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrpaté med einebær.Reinsdyrpaté med einebær.
Denne retten har 312,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.