Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Viltstek i gryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbeinfri viltstek
Ca 2,5ssMargarin
1tssalt
litt pepper
Ca 4,5dlvann
Ca 7stkeinerbær eller 1/4 ts rosmarinIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 3,5skive(r)brunost
1dlmelk
3sshvetemel
2dlfløte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Viltstek i gryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier128,94484,87Kcal
Protein12,5247,08gram
Karbohydrat2,328,72gram
Kostfiber0,050,19gram
Fett7,7229,03gram
Mettet fett3,7814,21gram
Salt0,491,85gram
Pris på oppskriftenKr 14,88Kr 55,95Kroner
Hele oppskriften veier1 880 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brun steken i margarin i en gryte på middels sterk varme. Dryss salt og pepper over. Tilsett vann og noen hele einerbær. La kjøttet trekke under lokk på svak varme slik at det ikke bobler i kraften. Snu kjøttet av og til. Etter ca 1 1/2 time er kjøttet ferdig.

Kontroller med steketermometer: Kjøttet er rosa ved 72 C og grått ved 76 C.

Ta steken opp og la den hvile i 10-15 minutter før den skjæres opp. Sil sjyen hvis den er klumpet, og fjern einerbærene. Ha ost i sjyen og kok opp. Rør melk og mel til jevning og jevn sausen. La sausen koke i minst 5-6 minutter. Tilsett fløte og la sausen koke noen minutter til. Tilsett mer melk eller fløte dersom den er for tykk. Smak til med salt og pepper. Server viltstek med gulrøtter og erter, rosenkål eller broccoli. Kokte poteter hører med, likeså tyttebær eller rognebærgele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8334)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.