Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Viltsuppe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkryper
4skive(r)skinke
1sssmør
2stk storgulrøtter
1stkpersillerot
1skive(r)sellerirot
1boks(er)aspargestopper
1,5literhønsebuljong
0,5helflaske(r)madeira
4sshvetemel
2sssmør
0,25tspepper
1dashsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Viltsuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier78,38452,25Kcal
Protein6,2135,83gram
Karbohydrat2,8216,27gram
Kostfiber0,492,83gram
Fett3,0717,71gram
Mettet fett1,448,31gram
Alkohol1,95 %
Salt0,543,09gram
Pris på oppskriftenKr 9,02Kr 52,05Kroner
Hele oppskriften veier3 462 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brun de rensede og avtørkede rypene i smør sammen med de tynne skinkeskivene. Hell på kokende buljong. Den skal knapt dekke rypene. La fuglene stå og småkoke i ca 2 timer eller til de er møre.

Ta rypene opp og skjær løs bryststykket fra skroget. Man kan også skjære dem i tynne skiver med en gang. Legg brystskivene tett sammen i folie slik at de ikke tørker. Kok skrogene og det øvrige kjøttet til det er overkokt slik at det kan moses gjennom en sikt.

Vask og rens grønnsakene, skjær dem i skiver og brun dem i litt smør i pannen. Tilsett buljongen og kok alt i 1 time. Grønnsakene skal kunne moses gjennom en sikt.

Brun smør og mel til suppen. Ha i den avsilte rypekraften og grønnsakkraften. Rør i det mosede rypekjøttet og de mosede grønnsakene. Gi suppen et oppkok før den smakes til med salt og pepper.

Server suppen i porsjonstallerkener med noen hele rypeskiver i bunnen og aspargestopper oppå. Madeira eller sherry passer som drikke.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13390)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.