Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Vinkokte duebryst i gelé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkduer
4dlvann
4dltørr hvitvin
2tssalt
15stkhel pepper
3stkkryddernelliker
2stklaurbærblad
1stk storløk
Ca 1,5tsestragon eller kjørvel

Gelé:

8dlvinlakeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
10plate(r)gelatin
2stkeggehviter

Pynt:

16stkdruer
lett kokte gulrotskiver eller paprikastrimler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Vinkokte duebryst i gelé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,00327,17Kcal
Protein10,4036,98gram
Karbohydrat1,314,66gram
Kostfiber0,240,85gram
Fett3,5812,73gram
Mettet fett0,943,34gram
Alkohol1,78 %
Salt0,752,66gram
Pris på oppskriftenKr 13,58Kr 48,29Kroner
Hele oppskriften veier2 134 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tin dypfryst fugl i kjøleskap eller følg anvisningen på pakningen. Vask og tørk duene godt. Skjær ut skinn- og benfrie duebryst.

Bland alle ingrediensene til vinlaken. Kok og la den småkoke noen minutter.

Legg duebrystene i en lav kjele. Hell vinlaken over og la brystene trekke under lokk på svak varme i 15-25 minutter. Ta dem opp og la dem renne godt av.

Legg gelatinplaene i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Lag geleen. Sil vinlaken. Mål den opp og hell den tilbake i kjelen. Klem vannet ut av gelatinplatene og visp dem ned i laken sammen med halvvispet eggehvite. Kok laken forsiktig opp og sett den til side i 10 minutter uten å røre i den. Sil laken gjennom kjøkkenpapir eller kaffefilter i en sil. Avkjøl den.

Puss av de kalde duebrystene og skjær dem i tynne skiver på langs. Del druene og ta ut steinene. Skjær pynten i strimler eller blad.

Hell litt vingelé i bunnen av porsjonsformer. La den stvine.

Legg på tilskåret gulrot eller paprika og halve druer med snittflaten opp. Legg duebrystene oppå med den glatte fine siden ned. Legg dem forsiktig i så overflaten blir så jevn som mulig. Øs på gelé til det akkurat står over. Sett formene kaldt for å stivne.

Dypp formene raskt i varmt vann og hvelv duebrystene på salatblad eller på en seng av strimlet salat. Pynt med asparges, agurk eller tomatbåter. Server eventuelt carlton-salat eller waldorfsalat til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8035)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.