Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Wienerkringle




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
60grsmør, mykt
Ca 5,5dlhvetemel
1pakketørrgjær
0,66dllunkent vann
2sssukker
0,25tssalt
0,75dlkremfløte, lunken
1stkegg, lett pisket
1stkegg, ekstra, delt i plomme og hvite
1tsvann, ekstra
2ssmandelspon
sukker, til dryss

Fyll:
1,25dlbrunt sukker
1,25dlhakkede valnøtter
2,5dlhakkede dadler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Wienerkringle med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier352,023 443,04Kcal
Protein7,2270,62gram
Karbohydrat46,10450,89gram
Kostfiber2,6826,21gram
Fett14,82144,95gram
Mettet fett6,0258,88gram
Salt0,323,11gram
Pris på oppskriftenKr 4,49Kr 43,92Kroner
Hele oppskriften veier978 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(1 kringle)

Pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør og 2 ss mel i en liten bolle. Bruk en slikkepott til å spre blandingen ut i et rektangel på 10 x 20 cm på et vokset papir. Dekk smørblandingen og legg papiret i kjøleskapet.

Løs opp gjæren i lunkent vann. Dekk bollen med plast og sett den lunt i 5 min, eller til gjæren skummer. Bland godt sammen 2 1/2 dl mel, sukker, salt, fløte, egg og gjærblandingen i en stor bolle. Tilsett tilstrekkelig av det resterende melet til at det blir en bløt deig. Ha den ut på lett melet bord og kna den i 10 min eller til deigen er glatt og smidig. Kjevle den ut i et 20 cm stort kvadrat. Ta papiret med smørblandingen ut av kjøleskapet og legg det med smørsiden ned midt på deigen. Ta vekk papiret. Brett den ene deigsiden over smøret, deretter den andre siden - slik at de møtes på midten. Klem skjøten sammen. Kjevle deigen til et 15 x 30 cm stort rektangel. Brett en tredel av deigen mot deg, og brett den nærmeste tredelen fra deg, slik at det blir tre lag deig oppå hverandre. Snu deigen med klokken, slik at den lange skjøten ligger til høyre. Klem skjøten sammen. Kjevle og brett sammen tre ganger til. Avkjøl deigen underveis hvis den blir for myk før du fortsetter.

Fyll: Bland sukker, valnøtter og dadler. Kjevle deigen til en 15 x 70 cm stor leiv. Fordel fyllet langs midten av deigleiven. Rull den sammen som en lang pølse, med skjøten under. Forsegle kantene og endene med ekstra eggeplomme.

Legg deigrullen over på bakeplaten. Form den til en kringle ved å brette de to endene mot hverandre slik at det nærmest blir en stor " B ". Forsegle med eggeplomme. Dekk kringlen og sett den til etterheving på et lunt sted i ca. 30 min. Forvarm ovnen til 180 C. Pensle kringlen med pisket eggehvite og dryss med mandler og sukker. Stek den i 25-30 min eller til den er gjennomstekt. Legg den over på bakerist til avkjøling.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13211)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kringle
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bestemors Kringle.Bestemors Kringle.
Denne retten har 360,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Totenkringler 2.Totenkringler 2.
Denne retten har 319,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvetekringle.Hvetekringle.
Denne retten har 319,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kardemommekringler.Kardemommekringler.
Denne retten har 293,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Totenkringler.Totenkringler.
Denne retten har 310,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringle med eplemos.Kringle med eplemos.
Denne retten har 290,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringle på halv-timen.Kringle på halv-timen.
Denne retten har 316,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringle.Kringle.
Denne retten har 355,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flettekringle med krem.Flettekringle med krem.
Denne retten har 305,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Småkringler.Småkringler.
Denne retten har 289,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.