Wienerkringle

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
60grsmør, mykt
Ca 5,5dlhvetemel
1pakketørrgjær
0,66dllunkent vann
2sssukker
0,25tssalt
0,75dlkremfløte, lunken
1stkegg, lett pisket
1stkegg, ekstra, delt i plomme og hvite
1tsvann, ekstra
2ssmandelspon
sukker, til dryss

Fyll:
1,25dlbrunt sukker
1,25dlhakkede valnøtter
2,5dlhakkede dadler

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 351,97 Kcal
Protein 7,33 g
Fett 14,45 g
Karbo 46,8 g
Pris 4,4.- kr

Fremgangsmåte:

(1 kringle)

Pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør og 2 ss mel i en liten bolle. Bruk en slikkepott til å spre blandingen ut i et rektangel på 10 x 20 cm på et vokset papir. Dekk smørblandingen og legg papiret i kjøleskapet.

Løs opp gjæren i lunkent vann. Dekk bollen med plast og sett den lunt i 5 min, eller til gjæren skummer. Bland godt sammen 2 1/2 dl mel, sukker, salt, fløte, egg og gjærblandingen i en stor bolle. Tilsett tilstrekkelig av det resterende melet til at det blir en bløt deig. Ha den ut på lett melet bord og kna den i 10 min eller til deigen er glatt og smidig. Kjevle den ut i et 20 cm stort kvadrat. Ta papiret med smørblandingen ut av kjøleskapet og legg det med smørsiden ned midt på deigen. Ta vekk papiret. Brett den ene deigsiden over smøret, deretter den andre siden - slik at de møtes på midten. Klem skjøten sammen. Kjevle deigen til et 15 x 30 cm stort rektangel. Brett en tredel av deigen mot deg, og brett den nærmeste tredelen fra deg, slik at det blir tre lag deig oppå hverandre. Snu deigen med klokken, slik at den lange skjøten ligger til høyre. Klem skjøten sammen. Kjevle og brett sammen tre ganger til. Avkjøl deigen underveis hvis den blir for myk før du fortsetter.

Fyll: Bland sukker, valnøtter og dadler. Kjevle deigen til en 15 x 70 cm stor leiv. Fordel fyllet langs midten av deigleiven. Rull den sammen som en lang pølse, med skjøten under. Forsegle kantene og endene med ekstra eggeplomme.

Legg deigrullen over på bakeplaten. Form den til en kringle ved å brette de to endene mot hverandre slik at det nærmest blir en stor " B ". Forsegle med eggeplomme. Dekk kringlen og sett den til etterheving på et lunt sted i ca. 30 min. Forvarm ovnen til 180 C. Pensle kringlen med pisket eggehvite og dryss med mandler og sukker. Stek den i 25-30 min eller til den er gjennomstekt. Legg den over på bakerist til avkjøling.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kringle
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 6318 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13211)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!