Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Wok med shiitake & scampi




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grShiitake (uten stilk)
1stkrød paprika
1stk litepurre
1stkløk, middels stor
1stkrettich
1stkpersillerot
8stkasparges
24stkscampi, rå
8blad(er)spinat
0,5stkterning hønsebuljong oppløst i 2 1/2 dl vann
2sssoyasaus
1dlsoya, solsikke eller maisolje
4porsjon(er)ris


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Skalldyr
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Wok med shiitake & scampi med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier130,42522,35Kcal
Protein5,0720,31gram
Karbohydrat13,1352,59gram
Kostfiber1,817,25gram
Fett6,0024,03gram
Mettet fett0,833,32gram
Salt0,532,11gram
Pris på oppskriftenKr 7,39Kr 29,60Kroner
Hele oppskriften veier1 602 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Shiitake er en eksotisk gjest fra Kina, Korea og Japan som ofte dyrkes på eiketre etter en mer enn 1000 år gammel oppskrift.

Shiitake er en velduftende og raffinert sopp som kjennetegnes av en fin og mild soppsmak. Fersk shiitake egner seg til de fleste former for tilberedning, steking, til supper, eller som tilbehør. Men, den er tungt fordøyelig og bør derfor stekes/kokes godt i tilberedningsprosessen. Tørket shiitake har en fastere konsistens og egner seg meget godt til blant annet orientalsk mat.

Del opp alle grønnsakene i strimler eller biter. Varm opp woken med 1/3 av oljen, og begynn med å steke soppen. Du ser at at oljen er varm nok ved å prøvesteke en liten bit. Når oljen freser, er den passe varm. Sil av kraften, ha i resten av oljen, og ha så i løken. La dette steke et øyeblikk før du har i rettich, persillerot og resten av grønnsakene. Spinat og purre has i sist. La alt steke i 2-4 minutter. Ha i scampiene tilslutt - de skal bare bli rosa - da er de ferdige. Ligger de for lenge blir de seige og tørre. Helt tilslutt tilsettes soyasausen og buljongen. Hvis du ønsker retten noe tykkere, ka den jevnes ut med 2 ss maisennamel utrørt i 2 ss vann. Server straks.

Til denne retten serveeres ris som evt. kan kokes med gurkemeie eller safran for å få en gul farge. Dersom ønskelig kan scampiene byttes ut med 4-500 g kyllingfilet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Bama
(Intern: 14878)
Kategori: Wok
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.