Wok med shiitake & scampi

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
400grShiitake (uten stilk)
1stkrød paprika
1stk litepurre
1stkløk, middels stor
1stkrettich
1stkpersillerot
8stkasparges
24stkscampi, rå
8blad(er)spinat
0,5stkterning hønsebuljong oppløst i 2 1/2 dl vann
2sssoyasaus
1dlsoya, solsikke eller maisolje
4porsjon(er)ris

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 135,86 Kcal
Protein 5,17 g
Fett 5,88 g
Karbo 14,68 g
Pris 7,26.- kr

Fremgangsmåte:

Shiitake er en eksotisk gjest fra Kina, Korea og Japan som ofte dyrkes på eiketre etter en mer enn 1000 år gammel oppskrift.

Shiitake er en velduftende og raffinert sopp som kjennetegnes av en fin og mild soppsmak. Fersk shiitake egner seg til de fleste former for tilberedning, steking, til supper, eller som tilbehør. Men, den er tungt fordøyelig og bør derfor stekes/kokes godt i tilberedningsprosessen. Tørket shiitake har en fastere konsistens og egner seg meget godt til blant annet orientalsk mat.

Del opp alle grønnsakene i strimler eller biter. Varm opp woken med 1/3 av oljen, og begynn med å steke soppen. Du ser at at oljen er varm nok ved å prøvesteke en liten bit. Når oljen freser, er den passe varm. Sil av kraften, ha i resten av oljen, og ha så i løken. La dette steke et øyeblikk før du har i rettich, persillerot og resten av grønnsakene. Spinat og purre has i sist. La alt steke i 2-4 minutter. Ha i scampiene tilslutt - de skal bare bli rosa - da er de ferdige. Ligger de for lenge blir de seige og tørre. Helt tilslutt tilsettes soyasausen og buljongen. Hvis du ønsker retten noe tykkere, ka den jevnes ut med 2 ss maisennamel utrørt i 2 ss vann. Server straks.

Til denne retten serveeres ris som evt. kan kokes med gurkemeie eller safran for å få en gul farge. Dersom ønskelig kan scampiene byttes ut med 4-500 g kyllingfilet.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Wok
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Bama
Oppskriften har hatt 3121 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 14878)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!