Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Wokede skalldyr




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
115grakkar
Ca 5stkkamskjell
150grreker
0,5stkeggehivte
1ssmaizena, utrørt i litt vann
Ca 2,5stang(stenger)selleristilker
1stk literød paprika, renset for frø og kjernehusvegger
2stk litegulrøtter
3dlolje
0,5tsfinhakket frisk ingefær
1stkvårløk skåret i små biter
1tssalt
0,5tsbrunt sukker
1sskinesisk risvin eller tørr sherry
1sslys soyasaus
1tsHot bean sauceIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2sshønsebuljong
noen draper sesamolje til servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Gluten
Selleri
Skalldyr
Soya
Spor-av-Peanøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Wokede skalldyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier313,55736,80Kcal
Protein8,9120,94gram
Karbohydrat2,736,42gram
Kostfiber0,711,67gram
Fett29,3668,99gram
Mettet fett0,130,31gram
Alkohol0,19 %
Salt1,383,24gram
Pris på oppskriftenKr 6,64Kr 15,60Kroner
Hele oppskriften veier940 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette er en fargerik og deilig rett fra Sørøst-Kina, med reker, akkar og kamskjell. Akkaren kan erstattes med fisk eller utelates helt.

Åpne akkaren og snitt den i sikksakkmønster innvendig. Skjær akkaren i 1 cm brede stykker. Bløtlegg akkaren i en bolle med kokende vann til alle bitene krøller seg, skyll i kaldt vann og la dem renne av seg.

Del hvert kamskjell i 3-4 skiver. Skrell rekene og del hver i to på langs. Bland kamskjell og reker godt med eggehvite og maisennajevning i en bolle.

Skjær selleri, paprika og gulrøtter i 1 - 2,5 cm tykke skiver.

Varm en wok og ha i oljen. Når den er middels varm, stekes skalldyrene under omrøring i 30-40 sekunder. Ta dem opp med en stor hullsleiv og la dem renne av.

Hell av den overskytende oljen slik at det er igjen ca 2 ss i woken og tilsett grønnsakene sammen med ingefær og vårløk. Stek under omrøring i ca 1 minutt.

Ha skalldyrene tilbake i woken, rør rundt i 30-40 sekunder til og rør inn salt, sukker, vin eller sherry, soyasaus og Hot bean sauce. Tilsett buljongen og rør om i ca 1 minutt. Server dynket med sesamolje.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6585)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Wok
Land: Kina
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.