Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Yum buns (Steambuns)



Yum buns (Steambuns) oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Disse dampede, myke bollene får man på gata i store deler av Kina. Fylt med skiver av mørt kjøtt, agurk og gode ulike sauser er de i all sin enkelhet en skikkelig smaksbombe.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grytrefilet av svin
1tssalt
0,5tspepper
2ssmaisolje til steking

Yum buns

0,5dlvann
0,5pakketørrgjær
Ca 3sssukker
5dlskummet melk , varmet til 40-45 °C
11dlhvetemel
0,5dlmaisolje til pensling og smøring

Chilisaus:

1stkfinhakket vårløk
1stkfinhakket rød chili
1tsrisvineddik /hvitvinseddik
0,5tssalt
2ssolje
3sshoisinsaus

Til servering:

1stkagurk i skiver


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sesam
Soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Yum buns (Steambuns) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier177,87162,68Kcal
Protein9,368,56gram
Karbohydrat23,8221,79gram
Kostfiber1,201,10gram
Fett4,754,34gram
Mettet fett0,560,51gram
Salt0,590,54gram
Pris på oppskriftenKr 4,75Kr 4,34Kroner
Hele oppskriften veier2 287 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Lag yum buns deigen. Rør sammen varmt vann med gjær og ½ ts av sukkeret. La blandingen stå til det skummer godt (5-10 minutter). Tilsett varm melk. Bland inn mel og sukker og kna deigen for hånd eller i maskin til den er elastisk og glatt, ca. 10 minutter. Dryss over litt mel underveis hvis deigen er klissete. Når deigen er ferdig skal den være myk og elastisk, og ikke klebe seg til hender eller eltekrok.

2. Form deigen til en ball. Smør litt olje på innsiden av bakebollen og legg deigen i bollen. Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving i ca. en time, eller til deigen er dobbelt så stor.

3. Stek svinefilet mens deigen hever. Forvarm stekeovn til 125 °C. Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i en varm stekepanne med olje. Legg fileten over i en ildfast form, stikk inn et steketermometer. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter, eller til ønsket kjernetemperatur. Fileten har en rosa kjerne på ca. 70 °C, og er gjennomstekt på 76 °C. La fileten hvile i noen minutter før den skjæres i tynne skiver.
Om svinefileten stekes i god tid før servering, kan skivene varmes raskt i en stekepanne med litt hoisinsaus før de legges i bollene.

4. Rull yum buns-deigen ut til en pølse, og del den i fire like deler. Del videre hver del i 5 (ca. 50 g) og trill dem til små boller. Legg bollene på et lett melet stekebrett og dekk godt med plastfolie. Etterhev i 30 minutter.

5. Klipp ut 25 biter bakepapir (10x10 cm) mens deigen hever.

6. Kjevle ut hver ball til en 15 cm lang oval. Vær nøye med at de resterende bollene hele tiden er dekket av plast, så de ikke tørker på overflaten. Pensle hver oval med litt olje og brett dem dobbelt. Ikke klem sammen. Flytt over på en bit bakepapir, og dekk med plast igjen. Etterhev i ytterligere 30 minutter.

7. Mens deigen hever kan du lage chilisaus. Bland vårløk, chili, vineddik og salt i en liten bolle som tåler høy varme. Varm olje i en liten kjele til den er rykende varm og hell den over løkblandingen. Vær forsiktig, det kommer til å sprute! Bland inn hoisinsausen.

8. Damp bollene i en stor kjele eller i stekeovn (har du dampovn kan bollene også dampes der). I kjele: Kok opp en ½ liter vann i en kjele, og sett en potetrist over vannet. Plasser en flat tallerken på potetristen og legg 5-6 boller med papiret oppå tallerkenen. Sett på lokk, og la bollene dampe på sterk varme i 10-12 minutter. Fortsett til alle er dampet. I stekeovn: Skru stekeovnen på 90-100 °C. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i stekeovnen. Legg yum buns-bollene med papiret på et stekeprett og sett dem inn i stekeovnen når vannet har begynt å dampe. Damp bollene i 25-30 minutter.

Lag gjerne bollene ferdige i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse bollene. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

9. Åpne bollene forsiktig og smør litt hoisinsaus på den ene siden. Legg i skiver av kjøtt og agurk, og topp med en skje chilisaus.

Bollene kan også fylles med pulled pork, braisert ribbe, kylling eller annet snadder.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32237)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Kina

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Yum buns (Steambuns).Yum buns (Steambuns).
Denne retten har 177,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.