Yum buns (Steambuns)

Bilde av Yum buns (Steambuns).
Fotograf: Mari Svenningsen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grytrefilet av svin
1tssalt
0,5tspepper
2ssmaisolje til steking

Yum buns

0,5dlvann
0,5pakketørrgjær
Ca 3sssukker
5dlskummet melk , varmet til 40-45 °C
11dlhvetemel
0,5dlmaisolje til pensling og smøring

Chilisaus:

1stkfinhakket vårløk
1stkfinhakket rød chili
1tsrisvineddik /hvitvinseddik
0,5tssalt
2ssolje
3sshoisinsaus

Til servering:

1stkagurk i skiver

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 181,93 Kcal
Protein 9,41 g
Fett 4,67 g
Karbo 24,94 g
Pris 4,67.- kr

Disse dampede, myke bollene får man på gata i store deler av Kina. Fylt med skiver av mørt kjøtt, agurk og gode ulike sauser er de i all sin enkelhet en skikkelig smaksbombe.

Fremgangsmåten:

1. Lag yum buns deigen. Rør sammen varmt vann med gjær og ½ ts av sukkeret. La blandingen stå til det skummer godt (5-10 minutter). Tilsett varm melk. Bland inn mel og sukker og kna deigen for hånd eller i maskin til den er elastisk og glatt, ca. 10 minutter. Dryss over litt mel underveis hvis deigen er klissete. Når deigen er ferdig skal den være myk og elastisk, og ikke klebe seg til hender eller eltekrok.

2. Form deigen til en ball. Smør litt olje på innsiden av bakebollen og legg deigen i bollen. Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle og sett til heving i ca. en time, eller til deigen er dobbelt så stor.

3. Stek svinefilet mens deigen hever. Forvarm stekeovn til 125 °C. Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i en varm stekepanne med olje. Legg fileten over i en ildfast form, stikk inn et steketermometer. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter, eller til ønsket kjernetemperatur. Fileten har en rosa kjerne på ca. 70 °C, og er gjennomstekt på 76 °C. La fileten hvile i noen minutter før den skjæres i tynne skiver.
Om svinefileten stekes i god tid før servering, kan skivene varmes raskt i en stekepanne med litt hoisinsaus før de legges i bollene.

4. Rull yum buns-deigen ut til en pølse, og del den i fire like deler. Del videre hver del i 5 (ca. 50 g) og trill dem til små boller. Legg bollene på et lett melet stekebrett og dekk godt med plastfolie. Etterhev i 30 minutter.

5. Klipp ut 25 biter bakepapir (10x10 cm) mens deigen hever.

6. Kjevle ut hver ball til en 15 cm lang oval. Vær nøye med at de resterende bollene hele tiden er dekket av plast, så de ikke tørker på overflaten. Pensle hver oval med litt olje og brett dem dobbelt. Ikke klem sammen. Flytt over på en bit bakepapir, og dekk med plast igjen. Etterhev i ytterligere 30 minutter.

7. Mens deigen hever kan du lage chilisaus. Bland vårløk, chili, vineddik og salt i en liten bolle som tåler høy varme. Varm olje i en liten kjele til den er rykende varm og hell den over løkblandingen. Vær forsiktig, det kommer til å sprute! Bland inn hoisinsausen.

8. Damp bollene i en stor kjele eller i stekeovn (har du dampovn kan bollene også dampes der). I kjele: Kok opp en ½ liter vann i en kjele, og sett en potetrist over vannet. Plasser en flat tallerken på potetristen og legg 5-6 boller med papiret oppå tallerkenen. Sett på lokk, og la bollene dampe på sterk varme i 10-12 minutter. Fortsett til alle er dampet. I stekeovn: Skru stekeovnen på 90-100 °C. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i stekeovnen. Legg yum buns-bollene med papiret på et stekeprett og sett dem inn i stekeovnen når vannet har begynt å dampe. Damp bollene i 25-30 minutter.

Lag gjerne bollene ferdige i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse bollene. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

9. Åpne bollene forsiktig og smør litt hoisinsaus på den ene siden. Legg i skiver av kjøtt og agurk, og topp med en skje chilisaus.

Bollene kan også fylles med pulled pork, braisert ribbe, kylling eller annet snadder.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Kina
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Oppskriften har hatt 330 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32237)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!