Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Zarzuela




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhummer, kokt
24stkblåskjell, levende eller annen type skjell
1stkbreiflabbhale
225grblekksprutringer
1sshvetemel
6ssolivenolje
12stk storreker
2stk stormilde løk, hakket
4feddhvitløkfedd, presset
2ssbrandy
1boks(er)hakket tomat
2stklaurbærblad
1tspaprika
1stkrød chilipepper, renset og hakket
3dlfiskebuljong
2ssmandler, malte
2ssfrisk, hakket persille
1dashsalt
malt svart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Gluten
Nøtter
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Zarzuela med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier78,93302,55Kcal
Protein8,5232,66gram
Karbohydrat1,796,86gram
Kostfiber0,662,53gram
Fett3,8014,57gram
Mettet fett0,542,07gram
Alkohol0,31 %
Salt0,521,98gram
Pris på oppskriftenKr 11,52Kr 44,16Kroner
Hele oppskriften veier2 300 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk en skarp kniv, og del hummeren på langs. Fjern paven. Knekk klørne med en hammer. Rens fisken, og skjær den i passe stykker.

Skrubb skjellene, og kast dem som ikke er friske eller ikke lukker seg under kaldt vann. Rens og del fisken i passende stykker.

Dypp fiskestykkene og blekksprutringene i krydret mel. Fres dem hurtig i varm olje på begge sider. Rens rekene.

Fres opp løk og 2/3 av hvitløken i 3 min. Tilsett brandy og tenn på med en fyrstikk. Når flammene dør hen, tilsett tomatene, laurbærblad, paprika, chili og buljong.

La retten syde i 5 min. Tilsett skjell, legg på lokk og la det koke 3-5 min til skjellene har åpnet seg.

Ta opp skjellene fra gryta og kast dem som ikke åpner seg.

Legg hummeren og fiskestykkene i en ildfast form. Bland malt mandel med resten av hvitløken og persille, og rør inn sausen.

Hell sausen over retten, og la det putre forsiktig i 5 min. til alt er gjennomvarmt. Tilsett rekene og la retten stå litt til.

Serveres med en grønn salat og varmt, hvitt brød til.

Zarzuela betyr opera ligt eller operette, og denne klassiske fiskeretten er like livlig og fargerik som navnet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6494)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.