Akevitt

Fakta om akevitt.

Akevitt er ett typisk norsk krydret brennevin, med lang historie, men jeg tror vel kanskje det var danskene som oppfant den?. Regnes av mange som vår nasjonaldrikk. Det er mange forskjellige typer med forskjellig smak og pris. Hovedkrydderet er karve, men og andre brukes. Spriten lages på grunnlag av poteter og blandes med krydder etterpå. Mest kjent er vel Linje Akevitt som tas med på skip og passerer ekavtor 2 ganger i løpet av modningstiden. Den blir myk og rund og beholder samtidig den gode aromaen.

Bruksområde.

Forbindes ofte med jul og om tilbehør til mat av den tyngre sorten, som pinnekjøtt og svineribbe. Akevitt kan og brukes i drinker, men det er ikke så vanlig. Brukes som en schnapps, kald og ren, men kjennere skal ikke ha den rett fra fryseren som mange andre gjør. Akevitten skal nytes kjølig og de mest vellagrete skal nytes ved romtemperatur som en konjakk.





De mest populære oppskriftene med akevitt

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Battery og aquavit4.815.5895.59.1000
Akevittsorbet4.77.85133.324.400.20
Bergen kaffe4.214.57117.18.22.601.7
Brakar351.2727614.8000
Midnight Sun333.16173.85.2000
Sort danske343.28290.624.40.200
Akevitt Martini342.5214.82.6000
Aquavit Clam325.25133.64.50.10.40






Aktuelle artikler.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!