Hjemmebrygging av øl

Hjemmelagd øl Kunsten å lage godt hjemmelagd øl er en gammel tradisjon her i landet. Fra langt tilbake i gamle dager var brygging av øl en tradisjon til brylluper og fester. Øl er og blitt brygget over store deler av verden i mange tusen år.
Nå er ikke jeg noen ekspert på ølbrygging og jeg vil heller ikke skrive mye om dette, all den tid det fins noen utmerkede sider som omhandler dette temaet.

Når det gjelder oppskrifter har jeg og lagt ut mjød, cider og diverse varianter av øl her. Skikkelig øl skal kun lages av malt, humle, gjær og vann.
Skikkelig øl lages i denne rekkefølgen. Knuse malten, mesking (dvs varme opp malt og vann), koking av vørter, tilsettning av humle, nedkjøling og selve gjæringen.
Man trenger en del utstyr som store gryter, maltmølle, kar, dunk osv.

Til nybegynnere vil jeg anbefale disse ferdige settene man får kjøpt i butikker. Det kan være greit med litt trening før man begir seg ut på det mer avanserte.

Ølbryggesider

Prøv disse sidene for mer informasjon om ølbrygging:
Gammel norsk veiledning hos Tradisjoner.no

Jeg har flere oppskrifter på øl og fremgangsmåter liggende, og det blir lagt ut når jeg har tid.
Se under for oversikt over mine foreløpige oppskrifter på øl, mjød og cider.
Se også min side om Tips ved servering og behandling av øl.






De mest populære ølbryggingsoppskriftene

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Lesja-øl5.20.2835.78.8000
Finsk mjød4.90.3244.21100.10
Hjemmebrygget øl4.70.1115.53.8000
Snarøl4.70.3528.47.1000
Ingefærøl4.60.244711.7000
Heradsbygd-øl4.50.19215.2000
Brumunddalsøl4.50.4446.411.3000
Engerdalsøl4.50.1938.29.5000
Sukkerøl4.50.1736.59.1000
Hjemmelagd tomtebrygg4.50.0815.63.9000
Øl av sirup4.40.2224.46000
Ingefærøl fra Os4.20.1936.69.1000
Enkel Mjød4.2264.715.800.10
Tomtebrygg med variasjoner4.10.0815.63.9000
Ingefærøl enkel40.25379.2000
Einebærøl 241.9337493.200.20
Øl fra Tufsingdalen40.1314.63.6000
Sterkt øl m/malt fra Fagernes40.69121.725.40.33.30.1
Einerøl fra Folldal40
Øl m/maltekstrakt3.85.72354.285.800.20
Sogneøl3.70
Einerbærøl (øl av bruselåg) fra Brandval3.70.1220.95.2000
Briskeøl3.30.1939.29.100.50
Eplecider3.22.9187.821.60.10.30
Vossa-øl3.12332.167.71100.2
Enerøl33.1336.983.40.10.40
Enebærøl30
Hjemmelagd ingefærøl31.2812.42.60.10.20
Maltøl3000000
Maltøl fra Aust Agder30
Einerbærøl30.492.323.1000
Einerbærsdrikke 130.227.36.7000
Nellikspiker og ingefærøl30.25.61.3000
Lesjaskog-øl30.654.113.5000
Bestemors øl30
Karveøl fra Vingelen30.2114.93.600.10
Engerdal-øl30.7737.98.9000
Klønens julebrygg30.3239.99.9000
Diabetikerøl30.574.10.5000
Hjemmelaget juleøl30.4532.67.8000
Ingefærøl fra Nordfjord32.4540.18.90.20.50
Tyttebær-mjød.3166.816.400.20
Øl m/ humle fra Fagernes2.80.1519.54.8000
Mjød fra Romsdal2.80.3446.611.600.10
Eplesider 22.72.1549.610.60.22.10
Eplesider fra hardanger2.62.98921.90.10.30
Maltøl fra Buskerud2.50
Einerøl2.50.1723.25.8000
Mjød fra Nordland2.21.3543.410.700.10
Sider (Cider)2.20






Aktuelle artikler.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!