Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Rødvin

Fakta om rødvin.

Rødvin lages og over hele verden, og er blitt laget i flere tusen år. Frankrike skiller seg ut som rødvinsland nr 1, men andre land er og store produsenter som: Argentina, Chile, Australia, Italia, Spania, Sør Afrika og USA. Det er mange produsenter og typer. Lages ved kontrollert gjæring av druer, og ofte en lang lagring.

Rødvin typer

Det er mange typer Rødvin og de er ofte basert på sødme, lagring, druetype og produksjonssted. Typer er: Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Burgunder, Rhone, Merlot, Rioja, Sangiovese, Pinot Noir, Syrah mm. Dette er enorme tema som jeg ikke skal komme inn på nå.
På sikt vil jeg komme opp med en vinguide og vinsider, så bare følg med.

Vin til mat

Det er vel kjent at man skal ha Rødvin til kjøttretter. Men rødvin passer utmerket til juletorsken.
Men er du i tvil så sjekk opp denne siden med informasjon om mat til vin: Vinanbefalinger.

Enkle retningslinjer ved servering av vin:

  • Kjøp vinen i god tid før servering. Transport og uro får gjerne bunnfall til å virvles opp.
  • Skal den ligge en stund så lagre den kaldt. Mørkt, liggende og 8-12 grader.
  • Hvis det er bunnfall i flasken så sett flasken opp dagen før og så hell den over i karaffel rett før servering.
  • Hvitvin serveres ved 10-12 grader mens rødvin skal være 17-19 grader eller ett par grader kaldere enn omgivelsene. En kald rødvin smaker ingenting!
  • Yngre og kraftige rødviner kan gjerne luftes før servering. Gjøres med å helle vinen over i karaffel og tilbake igjen. Kan og luftes i glasset med å svinge den rundt.
  • Fyll glassene halvt opp. 1 helflaske rekker til 6-8 glass.
  • Og husk å drikke vinen under måltidet med velbehag og ikke styrte ned når du er ferdig med maten, da er det ingen vits i hele vinen.
  • En riktig tilpasset vin skal utfylle smaken av maten. Hør gjerne på polet om typer til forskjellig mat. Noe mat passer ikke noe særlig til vin, bla grønnsaker, egg, veldig salt mat. Prøv gjerne å kjøpe vin fra det landet maten kommer fra. Feks italiensk til pasta.
  • Se gjerne an gjester og årstid ved valg av vin.
  • Ikke server for mye sterke drinker før maten.
  • Server vin i riktig rekkefølge. Hvit før rød. Tørr før søt. Enkle før store osv.
  • Det skal alltid serveres mineralvann eller vanlig vann ved siden av rødvin.
  • Ha alltid en skikkelig korketrekker for hånden.

Bruksområde.

Sauser, marinader, gryteretter og som drikke.







Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Madeirasaus 2.Madeirasaus 2
Denne drikken har 135,28 kcal pr 100 gram.
Denne drikken har 3,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne drikken har 9,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Prøv også Rødvinsmarinade 2.Rødvinsmarinade 2
Denne drikken har 340,87 kcal pr 100 gram.
Denne drikken har 4,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne drikken har 30,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Prøv også Rødvinsgelé med råkrem.Rødvinsgelé med råkrem
Denne drikken har 157,18 kcal pr 100 gram.
Denne drikken har 11,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne drikken har 8,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Prøv også Vinterte.Vinterte
Denne drikken har 76,9 kcal pr 100 gram.
Denne drikken har 9,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne drikken har 0,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Prøv også Rødvinsaus 4.Rødvinsaus 4
Denne drikken har 105,76 kcal pr 100 gram.
Denne drikken har 2,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne drikken har 8,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++













De mest populære oppskriftene med rødvin

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Rødvinsaus5.26.53118.52.88.30.45.3
Sangria 556.4864.58.60.11.40
Gluhwein 2511.81122.415.200.60
Julegløgg513.76132.512.61.50.50.1Oppskriften har bilde
Engelsk julepunch4.814.67136.512.8000
Vingløgg4.513.59115.19.93.81.50.3
Rødvin gele shots4.53.6164.812.2000
Klassisk gløgg oppskrift4.29.4914213.63.82.20.3
Rødvinssaus med variasjon4.16.168.82.13.70.22.3
Rødvinskake 246.16373.738.120.3210.6
Marinade til storfe og lam410.79237.49.615.71.10.2
Rødvinsgløgg med appelsin411.8892.88.400.30
Rød i toppen Punsj422.06112.67.20.10.30
Sukkerfri gløgg413.6286.61.30.70.50
Jule punsj413.57115.310.100.50
Rødvinsaus 346.8498.80.77.10.14.6Oppskriften har bilde
Kir3.57.156.85.5000
Tomtegløgg3.310.811258.23.81.10.3
Kir 43.39.52117.219.90.52.50Oppskriften har bilde
Ferskenpunch313.11111.611.200.20
Flambert julegløgg316137.911.800.40
Sangria 6310.0970.16.3000
Rødvinspudding36.09136.327.80.100
Rødvinskake35.5738236.622.31.613.4
Bisp 239.791.410000
Bisp gammel oppskrift313.75107.79.100.60
Soirée Punch310.2586.79.500.20
Ascot Cup Punch311.171.44.8000
Punch marquise321.51170.518.600.30
Sangrie312.64115.812.900.10
Ukokt marinade - grunnoppskrift311.472302.320.21.60
Kokt marinade - grunnoppskrift37.5553.33.80.11.20
Rødvinsmør 336.36655.20.571.7046.3
Djevlesaus39.0187.91.64.70.82.3
Pepperløksaus38.242091.619.40.411.6
Rød tebowle med appelsin33.9141.55.600.10
Madeiragløgg315.79121.410.700.40
Claret Punch317.1297.22.6000
Claret Cup312.8776.22.6000
Claret Cobbler38.8454.22.1000
General Harrison´s Egg Nog310.897.222.700.8
Mulled Wine318.51104.12.100.10
Manhattan Cooler39.1578.48.3000
London Dock322.11191.117.6000
Locomotive314.81129.69.1200.6
Pedro34.8438.65.90.10.10
Berlinerluft322.9975.41000
Burgundy Punch314.19934.8000
Varm vin311.08100.710.70.10.40
Rødvinsgløgg312.64103.310.500.50





Aktuelle artikler.





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.