Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk





Akevitt livets vann


Akevitt livets vann En rikt illustrert og nydelig designet bok som knytter vår akevitt til europeisk brennevinshistorie tilbake til middelalderen. Her var alkohol i ulike former nært forbundet med både overtro og -sanselighet, og deretter legevitenskapen - før den ble et utbredt rusmiddel.
Vår egen nasjonaldrikk har hatt en parallell utvikling. Samtidig er den tett forbundet med lokale urte- og kryddertradisjoner og våre langveisfarende skip. Boka forteller om sentrale kvinner i europeisk og norsk brennevinshistorie:
På 1500-tallet ledet den danskfødte prinsesse Anna an i Europas akevittutvikling, og 300 år senere ble trondhjemsrederen Catharina Lysholm den norske linjeakevittens jordmor.

Lene Aarnes Westerhaug er journalist (og bibliotekar) med spesialstudier i mat- og vin journalistikk. Illustrasjoner er hentet fra en rekke historiske arkiver, dessuten har billedredaktør og fotograf Nadin Martinuzzi tatt en rekke foto av meget høy kvalitet
Utgitt: 2010
ISBN: 9788244200905
Gruppe: Brennevin
Klikk her for å kjøpe boken!






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.