Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk





Norske røtter : mat og måltid


Norske røtter : mat og måltid Kjøttkaker, fårikål, kalvefrikassé, sodd, kumle, søndagsstek, lefser, pannekaker og risengrynsgrøt med sukker og kanel, kanskje også smalahovud og rakfisk, rømmegrøt og gomme.Hvor gamle er disse rettene? Når har de oppstått? Hvor kommer de fra? Denne boken forteller de norske matrettenes historie, og hovedvekten er lagt på overgangen fra 1800- til 1900-tallet. Vi kan også lese om hvordan kosthold og måltider har endret seg gjennom tidene og i de ulike samfunnslagene. Boken har oppskrifter på en del av rettene som omtales. Henry Notaker har i mange år arbeidet i NRK Fjernsynet som utenriksmedarbeider og som kulturjournalist. Han har skrevet en rekke bøker om norsk og internasjonal matkultur og mathistorie.
Utgitt: 2006
ISBN: 9788203234062
Gruppe: Norsk mat og tradisjoner
Klikk her for å kjøpe boken!






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.