Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk





Smakens fysiologi


Smakens fysiologi Det klassiske franske kjøkken overlevde den store revolusjonen i 1789, men ble i årene som fulgte gjenstand for en omfattende profesjonalisering og teoretisering. I Smakens fysiologi beskriver Jean-Anthelme Brillat-Savarin smaken, dannelsen og matkulturen i denne perioden. Det er det nye begrepet gastronomi som skal lanseres. Smakens fysiologi er en vitenskapelig utlegning om de seks (!) sansenes rolle i den gastronomiske nytelse, men inneholder også filosofiske og kulturelle refleksjoner over matkunsten. Smak behandles ikke av Brillat-Savarin som noe vi har, eller som en privatsak, men som noe vi utvikler ved et sensorisk og intellektuelt arbeid. Smak er dannelse. Smakens fysiologi er et hovedverk innen gastronomiens historie og en litterær klassiker. Den ble første gang utgitt i Frankrike i 1825. Boken har en innledning av Roland Barthes og foreligger nå for første gang på norsk, i Knut Stene-Johansens oversettelse.
Utgitt: 2007
ISBN: 9788243003705
Gruppe: Matbøker
Klikk her for å kjøpe boken!






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.