Oppskrifter med andre fugler.


Måke. Fotograf: Knut Pettersen

Fakta om forskjellige fugler.

Det er mange slags fugler som kan spises, og som opp igjennom årene er brukt til mat.
Kjent nordfra er måke hvor også eggene er en delikatesse.
Kjent er også alke, ærfugl, rugde, trost, vaktel, skarv, bekkasiner, kråke, forskjellige hønsefugler som perlehøns og rapphøns.
Fugl kan etter avskytning holde seg lenger enn pattedyr. Dette pga utformingen på bukhulen og innmaten. Det er ikke vanlig å rense fuglen før man kommer hjem.
Fugl kan og med fordel henge en stund til modning. Men vær obs på sjøfugler som spiser mye fisk, bør ikke henge for lenge pga av transmak.
Etter henging må fuglen ribbes eller evt flåes. Det er lettere å flå den men man beholder skinnet ved ribbing.
Dykkender og annen sjøfugl bør alltid flås pga transmak.
Når fuglen er ribbet så svis den for å fjerne dunlaget.

Fjerning av innvoller er gunstigst å gjøre når den er flådd eller ribbet. Man tar som regel vare på muskelmage, lever og hjerte. Disse kan spises eller brukes til saus. Det er ikke alle fugler man spiser innvollene på.

På en fugl er det stort sett bare brystsykket og lårene som kan brukes. resten brukes gjerne til saus og kraft. Men på de største fuglene klan det selvfølgelig plukkes kjøtt andre steder.

Mange av sjøfuglene er mye fjær og vinger, slik at man må ha flere til tilberedningen.









Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Vaktelsalat a la Madame Holm.Vaktelsalat a la Madame Holm
Denne retten har 103,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyllte vaktler.Fyllte vaktler
Denne retten har 258,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++












De mest populære oppskriftene med andre fugler


NavnPoengBildeKcalKarbohydratProteinFett
Grillet trost5.2524.5 gr5.6 gr1.1 gr
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk568.94.7 gr7 gr2.3 gr
Trost i øl582.44.3 gr7.7 gr3.2 gr
Vaktler i trøffelsaus4.7181.91 gr10.5 gr14.6 gr
Behandling av felt skarv4.60 gr gr gr
Røkt trostebryst med salat og pestosaus4.5129.31.6 gr4.3 gr11.5 gr
Rugde med rugdebrød4.5359.223 gr4.3 gr27.2 gr
Måke i viltsaus4.3120.73.9 gr1.8 gr10.9 gr
Skarvebryst4.2151.80.8 gr12.2 gr11 gr
Kramsfugl4537.60.3 gr7.2 gr56.4 gr
Marinert rapphøne4131.91.3 gr14.1 gr7.7 gr
Rapphøns på fjellvis4125.24.4 gr10.3 gr7.2 gr
Forrett av trost4139.30 gr23.8 gr4.9 gr
Måke med paprika484.42 gr10.2 gr3.7 gr
Vaktel i Crème Fraiche saus4183.82.6 gr7.5 gr15.9 gr
Rugde med kantarellstuing3.7252.915.7 gr2.9 gr19.5 gr
Trost i viltgryte3.5111.84.7 gr6 gr7.6 gr
Tradisjonell ærfuglgryte3.264.12.9 gr0.5 gr5 gr
Vaktler fra Provence3117.64 gr8.3 gr6.8 gr
Fuglekjøttsuppe2.70 gr gr gr
Stekt orrhane med kraftig saus2.6130.81.1 gr14.8 gr7.4 gr
Skarv i fløtesaus2.4139.30 gr23.8 gr4.9 gr
Sjøfugl i yoghurtsaus2290.73.4 gr9.4 gr26.6 gr
Ærfugl i tomatsaus1.748.63.4 gr0.9 gr3.1 gr
NavnPoengBildeKcalKarbohydratProteinFett








Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.