Oppskrifter med duer.


Hvit due. Fotograf: Knut Pettersen

Fakta om duer.

Skogsduer er har vært mye brukt som mat opp gjennom årene.
Men det finns både ville og tamme.
Duer er også en delikatesse i andre land og er velkjent i det franske kjøkken. Duer kan også tilberedes tilnærmet som ryper. Duer har mørkt kjøtt og viltsmak. Unge duer er best.

Duer trenger ikke å henge men det gjør ikke noe.
En ringdue veier bare 400 g og bare ca 100-150 g kjøtt kan brukes. Det sier seg selv at det trengs ganske mange til en middag. Det går gjerne en due pr person.

Bruksområde.

Stekt, grillet, sautert
Duer stekes i ovn eller gryte, brukes i feks gryteretter osv.







De mest populære oppskriftene med duer


NavnPoengBildeKcalKarbohydratProteinFett
Fylte duer5.21593.4 gr11 gr11.2 gr
Stekt due4.8149.91.4 gr8 gr12.5 gr
Duebryst med skogsopp4.7137.97.4 gr9.4 gr7.4 gr
Duebryst med varmrøykt sideflesk og parmesan4.31254.3 gr8.6 gr7.4 gr
Duebryst med kummin41947.5 gr17.7 gr10.3 gr
Duebryst i fløte og rødvin4143.41.8 gr11.8 gr9.4 gr
Due i soppsaus3174.22.7 gr11.7 gr12.6 gr
Kokte duer med spinat292.61.8 gr7.5 gr5.8 gr
Duer med oliven (Pichones con aceitunas)2169.80.8 gr13 gr12.4 gr
NavnPoengBildeKcalKarbohydratProteinFett







Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.