Oppskrifter med Fasaner.


Fakta om Fasaner.

Stor fugl med en praktfull fjærdrakt. Opprinnelig fra asia. Det er oppdrett av den også.
Fasan er en fugl som finnes vill i deler av Sør Norge, Syd Sverige og store deler av Europa. Regnes som en eksklusiv fugl.
Fasan har lyst kjøtt med mild smak. Ligner på rapphøns. Kjøttet er magert.
Fasan veier fra 0,8 til 1,5 kg. Det blir ca 3-400 g kjøtt.
En fasan kan rekke til 2-6 personer avhengig av størrelse. Det drives og utbredt oppdrett av fasan.



Bruksområde.

Helstekes eller kokes i for eksempel vin. Ellers stort sett som kylling. Bør henges før tillaging.
Bryststykket av fasan er mye brukt i fine retter, og det lages ofte pateer og posteier av fasan.






De mest populære oppskriftene med fasaner

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Fasaner i fløtesaus4.816.68158.50.59.905.7
Fasan med epler4.814.14192.26.9120.47.2
Fasanmousse4.512.67267.31.724.1015.4
Fasan i appelsinsaus4.210.2119.211.82.91.80.7
Stekt fasan3.812.44164.61.811.80.13.2
Fasanbryst med sherrysjy og frityrstekte mandelpot3.810.33102.15.65.10.83.1
Farsert fasan Belle meunière3.516.98182.95.110.50.42.7
Stekt fasan med druer311.53127.65.86.50.43.7
Jegerens fasanrett2.714.1113.40.85.90.41.5
Fasan med druer og nøtter2.313.84184.96.511.70.75.2
Røket fasantartar24.62341.20.231.3011
Valloner-fasan212.48184.40.913.90.23.9

Se alle oppskriftene






Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!