Mat og Drikke leksikon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 


Mat/drikkeordForklaring
La Grande Passion LiqueurLikør laget av armagnac. brandy og smakt til med pasjonsfrukt.
LagesildEr en laksefisk. Ferskvannsfisk. Finnes i Mjøsa. Meget god matfisk.
LaitFransk for melk.
LakkaFinsk multelikør.
LambruscoRød sprudlevin fra Italia. Laget av Lambrusco druen.
LandgangBetegnelse på pariserloff eller baguette delt på langs og med masse pålegg.
LandgangBetgenelse på avlangt smørbrød med flere slag pålegg.
LangusterKrepsdyr lignende hummer.
LapponiaFinsk tyttebærlikør.
LasagneItaliensk pastarett. Ovnsbakt. Pasta plater.
LegereJevne suppe eller saus med eggeplommer og fløte.
LegumesFransk for grønnsaker.
Lemon LiqueurLikør med sitron aroma.
LemonadeAmerikansk alkoholfri drikk med sitron. sukker og vann.
LeverposteiOvnsrett laget av lever. Brukes ofte som pålegg eller på koldtbord.
Licor 43Spansk likør med vaniljesmak.
LiereTilsette eller jevne.
LilletMedium tørr fransk aperitif med urtesmak. Rør eller hvit.
Lime JuiceJuice laget av limefrukter.
LimpaSvensk brødtype.
LinguiniLange flate pastabånd.
Linie AkvavitNorsk akevitt.
Liqueur d'AngeliqueFransk konjakklikør smaksatt med kvann.
London Dry GinTørr engelsk gin.
London GinEngelsk gin.
LumachePasta snegler.
LutingBrukes når man lager lutefisk.
LøvbiffStekt. tynn biff av oksekjøtt.




Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!