Mat og Drikke leksikon

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 


Mat/drikkeordForklaring
Nasi GorengStekt risrett med krydder. Opprinnelig fra Indonesia.
Nassau OrangeBitter likør med appelsinsmak fra Nederland.
NatriumkarbonatBrukes som konserveringsmiddel. Kalles og dobbelt kullsurt natron.
NaturellBetyr at en rett serveres fersk. uten for mye tilbehør. Også en enkel rett.
NepespaKjent tradisjonsrett fra Setesdalen.
Noilly PratFransk vermouth laget av 40 forskjellige urter. 17%.
NoisetteEn liten stekt kotelett som er skåret fra benet.
NoisettesFranske små renskårne skiver med kalv eller lammefilet.
NougatKaramellmasse med hakkede nøtter eller mandler. Forskjellige farger.
NovinoItaliensk nøttelikør.
NudlerMakaronitype. Ofte som tynne tråder.
NaanIndisk brød.




Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!