Norsk tradisjonsmat


Her velger du fylket til høyre du vil se oppskrifter for.
Noen av oppskriftene er ufullstendige, men de er gjengitt som de er skreven.
Det er også en del oppskrifter som ikke er definert på fylke, og de vises som udefinert.
Jeg har gjennom 13 år samlet oppskrifter fra Norge. Det er pr idag 2600 oppskrifter som er definert ut. Flere av disse er ufullstendige med uklare mål, men jeg har beholdt dem for st de ikke skal gå i glemmeboken. Mange har og gamle ingredienser som man ikke får tak i idag, men ofte fins det erstatninger. Vær speielt oppmerksom på at det er vanskelig å bruke vanlig melk i mange oppskrifter. Melken ble ikke pasteurisert i gamle dager.

For mere oppskrifter og opplysninger om tradisjoner i norden mm, henviser jeg til Tradisjoner.no som er absolutt verd ett besøk.


Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Serinakaker 3.
Prøv også Semulegrøt.
Prøv også Pinnekjøtt med mandelpoteter og kålrabistappe.
Prøv også Serinakaker 2.
Prøv også Salt lammebog med komler og kålrotstappe.
Prøv også Beinsuppe.
Prøv også Pinnekjøtt fra ´bunnen´.
Prøv også Sunndals graut (Sunndalsgrøt).
Prøv også Totenkringler 2.
Prøv også Prinsefisk.
Prøv også Langfredagserter.
Prøv også Sildekarbonader 2.
Prøv også Lammefrikasse med høstens grønnsaker.
Prøv også Telemarksgrøt med noe attåt ny.
Prøv også Melkering fra Nordland.
Prøv også Hverdagskrem 2.
Prøv også Gomme med anis.
Prøv også Blåbærkake fra Suolovuobme.
Prøv også Tilslørte bondepiker tradisjonell oppskrift.
Prøv også Seikaker 2.
Prøv også Bollegrøt fra Nøtterøy.
Prøv også Sirupsnipper fra Akershus.
Prøv også Gjærmunker.
Prøv også Goro 2.
Prøv også Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.






De mest populære oppskriftene på norsk tradisjonsmat

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Krabbelurer fra gamle dager5.74.11513.23738.60.815
Mølsgrøt fra Nordmøre5.50
Sildball 45.52.77110.413.53.61.60.8
De beste Hjortebakkelsene5.54.1354.752.811.41.76.4
Kalvesuss5.510.4963.40.21.90.10.9
Tjelknul5.512.88109.72.56.30.31.1
Blåbærkake fra Suolovuobme5.45.1280.338.911.31.66.5Oppskriften har bilde
Snekalefse fra Hornindal5.41.32261.553.412.80.1
Sitronkake med fyll5.42303.345.711.717.2
Grynpølse fra Hedmark5.49.73371.513.829.12.310.9
Surpølse 1. fra Tolga og Tynset5.45.2989.66.230.61.5
Røsti fra Telemark5.41.83115.813.65.81.51.8
Byggrøt5.40.1327.35.50.10.70
Fleskasos5.44.56131.76.49.20.53.8
Sei-biff fra Møre5.35.7314314.63.71.70.8Oppskriften har bilde
Sunndals graut (Sunndalsgrøt)5.33.45259.112.1220.214.2Oppskriften har bilde
Hvit dravle5.20
Finnmarksviddas sjokoladekake5.24.56413.145.523.21.714.2
Hvit dame5.24.51284.223.518.6110.1
Gommobakels5.22.1371.452.214.81.79.2
Kvitball5.25.7998.23.25.401.2
Klippfisksufflé5.28.07179.74.210.60.45.7
Kvæfjordkaka originalen 25.23.98321.333.118.31.29.4Oppskriften har bilde
Lesja-øl5.20.2835.78.8000
Mølske fra Folldal5.20
Potetball til tante Borghild5.23.6153.514.87.31.72.4
Rognkaker av silderogn5.20.7600000
Leverstuing av rein5.24.55127.297.41.22.8
Blandaball (blainnabaill. blannaball)5.2571.57.50.20.80
Blainnabaill frå Kristiansund5.23.13132.322.41.11.90.2
Skjørost fra Dovre5.20
Makaronisuppe fra Oppland5.21.8183.17.54.10.22.5
Prestegårdens pepperkake5.24.47383.14022.41.313.9
Krumkaker fra Sunnmøre5.22.84331.84315.70.89.5Oppskriften har bilde
Mjødurtsaft5.21.02220.45500.10
Sildsuppe fra Sunnmøre5.22.6192.84.250.81.2
Erterkål fra Y. Rendal5.20
Sveler fra Jegstad gård5.22.32234.4319.40.95.6Oppskriften har bilde
Samisk kjøttsuppe5.25.3246.14.20.80.60.3
Helstekt/grillet gjedde i folie5.20
Heitevegger med fyll5.22.03274.243.37.524.3
Kleppmelk fra Kåfjord5.20
Surpølse fra Røros5.20Oppskriften har bilde
Fjellstuens viltgryte5.29.19134.25.48.80.55.3Oppskriften har bilde
Byggrynskrem gammel oppskrift5.21.93129.211.77.70.94.7
Narviksild5.15.08171.37.711.30.72.3
Bygg-gryns søtsuppe5.10.644.4100.10.80
Mor Sæthers snipper fra Knapper5.12.2827542.410.606.6
Sunnfjordlefse 25.13.19376.436.523.4112.6
Kjelost fra Bjerkemoen gård5.11.666.74.63.902



Aktuelle artikler.

Fulle telt på øl og matfestival

Fulle telt på øl og matfestival

Igjen så arrangeres det ølfestival i kristiansand, og denne gangen er det også flere lokale matprodusenter som får presentert sine produkter. Og med mange besøkende innenfor gjerdet i Gravane ved havna i Kristiansand ble det trangt om plassen når vi besøkte festivalen.....

Les mer om denne saken...
Havregrøt stadig mer populær

Havregrøt stadig mer populær

Nesten 600.000 nordmenn spiser havregrøt hver uke. Siden 90-tallet har havregrøten havnet på stadig flere frokostbord, og 23. oktober feirer vi grøtens dag for 26. gang.....

Les mer om denne saken...
Hvordan lage fårikål?

Hvordan lage fårikål?

Vår nasjonalrett fårikål er en av de mest smakfulle retter vi kan tenke oss. Og nå som høsten setter inn er fårikål aktuell på mange bord rundt i familiene her i Norge.....

Les mer om denne saken...
Bønder i byen og litt til

Bønder i byen og litt til

Nå er det lenge siden jeg har testet restauranter i Kristiansand, og jeg hadde ingen planer denne gangen heller. Men det var før vi spiste lunsj hos den nyåpnede restauranten Bønder i byen på torget i Kristiansand. Etter denne lunsjen måtte jeg bare skrive en liten anmeldelse, for jeg spiste en av ....

Les mer om denne saken...
Fenalår vil likestilles med Parma-skinke

Fenalår vil likestilles med Parma-skinke

Nå er søknaden til EU for å få Fenalår fra Norge inn i den europeiske mateliten, og beskyttet som nasjonal matskatt på linje med Parma-skinke og Pata Negra-skinke sendt.....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!