Norsk tradisjonsmat


Her velger du fylket til høyre du vil se oppskrifter for.
Noen av oppskriftene er ufullstendige, men de er gjengitt som de er skreven.
Det er også en del oppskrifter som ikke er definert på fylke, og de vises som udefinert.
Jeg har gjennom 13 år samlet oppskrifter fra Norge. Det er pr idag 2600 oppskrifter som er definert ut. Flere av disse er ufullstendige med uklare mål, men jeg har beholdt dem for st de ikke skal gå i glemmeboken. Mange har og gamle ingredienser som man ikke får tak i idag, men ofte fins det erstatninger. Vær speielt oppmerksom på at det er vanskelig å bruke vanlig melk i mange oppskrifter. Melken ble ikke pasteurisert i gamle dager.

For mere oppskrifter og opplysninger om tradisjoner i norden mm, henviser jeg til Tradisjoner.no som er absolutt verd ett besøk.


Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Dronning Maud - pudding.
Prøv også Elgkarbonader 1.
Prøv også Bløtlefser fra Løvøy.
Prøv også Rabarbrasuppe fra Møre med ett smil.
Prøv også Hellekake.
Prøv også Søst 3.
Prøv også Tjukkmjølk (tettemelk).
Prøv også Kvæfjordkake 3.
Prøv også Sveler 1.
Prøv også Rømmegrøt fra Hardanger.
Prøv også Rømmegrøt fra Aulestad.
Prøv også Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus.
Prøv også Kjærlighetssuppe fra Nøtterøy.
Prøv også Raspeball.
Prøv også Skreimølje på tradisjonelt norsk vis.
Prøv også Surpølse fra Røros.
Prøv også Lapskaus fra Sogn.
Prøv også Finnbiff med sopp.
Prøv også Fersk kjøtt og suppe fra Stange Gjestegård.
Prøv også Hveteboller.
Prøv også Bidos fra Karasjok.
Prøv også Rømmebrød fra Oppdal.
Prøv også Smalahove 2.
Prøv også Multesuppe fra Finnmark.
Prøv også Skirstad-brød.






De mest populære oppskriftene på norsk tradisjonsmat

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Krabbelurer fra gamle dager5.74.11513.23738.60.815
Mølsgrøt fra Nordmøre5.50
Sildball 45.52.77110.413.53.61.60.8
Kalvesuss5.510.4963.40.21.90.10.9
Tjelknul5.512.88109.72.56.30.31.1
Blåbærkake fra Suolovuobme5.45.1280.338.911.31.66.5Oppskriften har bilde
Snekalefse fra Hornindal5.41.32261.553.412.80.1
Sitronkake med fyll5.42303.345.711.717.2
Grynpølse fra Hedmark5.49.73371.513.829.12.310.9
Surpølse 1. fra Tolga og Tynset5.45.2989.66.230.61.5
Røsti fra Telemark5.41.83115.813.65.81.51.8
Byggrøt5.40.1327.35.50.10.70
Fleskasos5.44.56131.76.49.20.53.8
Sei-biff fra Møre5.35.7314314.63.71.70.8Oppskriften har bilde
De beste Hjortebakkelsene5.34.1354.752.811.41.76.4
Sunndals graut (Sunndalsgrøt)5.33.45259.112.1220.214.2Oppskriften har bilde
Hvit dravle5.20
Finnmarksviddas sjokoladekake5.24.56413.145.523.21.714.2
Hvit dame5.24.51284.223.518.6110.1
Gommobakels5.22.1371.452.214.81.79.2
Rognkaker av silderogn5.20.7600000
Potetball til tante Borghild5.23.6153.514.87.31.72.4
Leverstuing av rein5.24.55127.297.41.22.8
Mølske fra Folldal5.20
Blandaball (blainnabaill. blannaball)5.2571.57.50.20.80
Kvitball5.25.7998.23.25.401.2
Lesja-øl5.20.2835.78.8000
Klippfisksufflé5.28.07179.74.210.60.45.7
Kvæfjordkaka originalen 25.23.98321.333.118.31.29.4Oppskriften har bilde
Blainnabaill frå Kristiansund5.23.13132.322.41.11.90.2
Skjørost fra Dovre5.20
Makaronisuppe fra Oppland5.21.8183.17.54.10.22.5
Surpølse fra Røros5.20Oppskriften har bilde
Prestegårdens pepperkake5.24.47383.14022.41.313.9
Krumkaker fra Sunnmøre5.22.84331.84315.70.89.5Oppskriften har bilde
Mjødurtsaft5.21.02220.45500.10
Sveler fra Jegstad gård5.22.32234.4319.40.95.6Oppskriften har bilde
Erterkål fra Y. Rendal5.20
Sildsuppe fra Sunnmøre5.22.6192.84.250.81.2
Samisk kjøttsuppe5.25.3246.14.20.80.60.3
Helstekt/grillet gjedde i folie5.20
Heitevegger med fyll5.22.03274.243.37.524.3
Kleppmelk fra Kåfjord5.20
Fjellstuens viltgryte5.29.19134.25.48.80.55.3Oppskriften har bilde
Byggrynskrem gammel oppskrift5.21.93129.211.77.70.94.7
Narviksild5.15.08171.37.711.30.72.3
Bygg-gryns søtsuppe5.10.644.4100.10.80
Mor Sæthers snipper fra Knapper5.12.2827542.410.606.6
Sunnfjordlefse 25.13.19376.436.523.4112.6
Kjelost fra Bjerkemoen gård5.11.666.74.63.902



Aktuelle artikler.

Fulle telt på øl og matfestival

Fulle telt på øl og matfestival

Igjen så arrangeres det ølfestival i kristiansand, og denne gangen er det også flere lokale matprodusenter som får presentert sine produkter. Og med mange besøkende innenfor gjerdet i Gravane ved havna i Kristiansand ble det trangt om plassen når vi besøkte festivalen.....

Les mer om denne saken...
Havregrøt stadig mer populær

Havregrøt stadig mer populær

Nesten 600.000 nordmenn spiser havregrøt hver uke. Siden 90-tallet har havregrøten havnet på stadig flere frokostbord, og 23. oktober feirer vi grøtens dag for 26. gang.....

Les mer om denne saken...
Hvordan lage fårikål?

Hvordan lage fårikål?

Vår nasjonalrett fårikål er en av de mest smakfulle retter vi kan tenke oss. Og nå som høsten setter inn er fårikål aktuell på mange bord rundt i familiene her i Norge.....

Les mer om denne saken...
Bønder i byen og litt til

Bønder i byen og litt til

Nå er det lenge siden jeg har testet restauranter i Kristiansand, og jeg hadde ingen planer denne gangen heller. Men det var før vi spiste lunsj hos den nyåpnede restauranten Bønder i byen på torget i Kristiansand. Etter denne lunsjen måtte jeg bare skrive en liten anmeldelse, for jeg spiste en av ....

Les mer om denne saken...
Fenalår vil likestilles med Parma-skinke

Fenalår vil likestilles med Parma-skinke

Nå er søknaden til EU for å få Fenalår fra Norge inn i den europeiske mateliten, og beskyttet som nasjonal matskatt på linje med Parma-skinke og Pata Negra-skinke sendt.....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!