Svar på spørsmål:


Kan dere forklare litt om porsjoner, mengder og antall?


På oppskrifter er det over ingrediensene oppgitt porsjoner. Denne verdien kan forandres alt etter om man vil lage til flere eller færre.
Alt næringsinnhold er pr porsjon uansett om dette antallet økes, men her er ett unntak der hvor det i tillegg er oppgitt stykker, biter, osv over fremgangsmåte.

Her er 4 eksempler på næringsutregning.

1. En kyllingrett er til 4 porsjoner. Da gjelder næringsinnholdet for 1 porsjon.
2. En sjokoladekake er 1 porsjon, men det står at den gir 16 stykker. Da er næringsinnholdet pr stykke og ikke for hele kaken. 2 porsjoner gir da 2 kaker og 32 kakestykker.
3. En oppskrift på komle gir 1 porsjon men 12 komler. Her er næringsinnholdet pr komle. 1 porsjon her trenger heller ikke bety at dette er snakk om mat til 1 person.
4. En oppskrift på brød er 1 porsjon men 20 skiver. Da er næringsinnholdet regnet ut pr brødskive.


Forrige side





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!