Svar på spørsmål:


Hvordan regnes prisen på en oppskrift ut?


En del oppskrifter har pris. Disse verdiene hentes fra matvareguiden sin prisdatabase. Disse beregnes på følgende måte:
På alle de vanligste ingredienser hentes det inn priser fra forskjellige butikker. Dette kan være fra 1 til 10-15 butikker. Dette er en blanding av merkevarer, kjedenes egen merker, veiledende priser og tilbud. Ut fra hver ingrediens beregnes det en gjennomsnittpris som da regner ut for den mengden som er i oppskriften. Disse summeres og viser prisen på en oppskrift med oppgitt porsjoner.
Eksempel: En oppskrift har 250 gram epler.
Prisen hentes fra flere forskjellige butikker. Dette er kg pris som da regnes om til en snittpris for 250 gram i alle butikkene. Alle priser oppdateres med jevne mellomrom.
Priser på vin og brennevin hentes fra vinmonopolet.

En nærmere forklaring finnes her:
Oversikt over prisberegning av oppskrifter.


Forrige side





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!