Oppskrifter med reinsdyr




Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:






Du er her :: Hovedsiden :: Tema :: Vilt og fugleretter :: Reinsdyr ::

Næringsinnhold pr 100 g

Kalorier121,89kcal
Karbo0gram
Fett2,6gram
Protein22,5gram
Les mer om innholdet

Aktuelle bøker

Oppskrifter med reinsdyr


Fakta om produktet.

Finnes både som vill og tamrein. Er ett magert kjøtt med bare 2-4% fett.. Reinsdyrkjøttet er kjent for sin unike og milde viltsmak. Kjøtt fra ungdyr er det beste. Smaken varierer pga maten som den har spist og alderen/kjønn. Kjøtt fra eldre dyr bør modnes og evt marineres. Har lett for å bli tørt og seigt ved gal tilberedning. Tradisjonsmat fra Nord Norge. Tilgjengelig i butikker med ett bra utvalg.

Bruksområde.

Som for storfe. Stekes, grilles. Og i spesielle retter fra samisk kjøkken. Viktig med riktig behandling av kjøttet. Kort tid på varmen når du steker og ettersteking på svak varme. La kjøttet hvile før servering.

De mest populære oppskriftene

Viser verdier pr 100 gram. Sorter ved å klikke på overskrift.

NavnPoengKarboKcalProteinFettPris
Viltgryte 15.66.997.28.53.88.81
Fjellstuens viltgryte5.35.3134.488.99.19
Samens reinsdyrgryte5.22.198.311.94.612.76
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong5.14.8115.512.25.112.67
Bidos fra Karasjok56.765.34.52.14.24
Reinskavgryte55.9113.35.976.9
Karbonader av rein51.4132.716.26.917.04
Kokt reinsdyrtunge51.5206.210.417.512.09
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus5
Samiske kjøttkaker52.4142.416.57.416.62

Se alle oppskriftene

Reinkjøtt på italiensk

Reinkjøtt på italiensk


De unge vil servere reinkjøttet i wraps, som bruschetta eller på tapasbordet, viser en ny undersøkelse.
Aldersgruppen 18 til 34 år er de som spiser mest reinsdyrkjøtt. Men når de lager mat ønsker de å gi kjøttet helt ny innpakning, dette viser en spørreundersøkelse YouGov har gjort for MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Les mer om denne saken...
Prøv Bidos på Samenes nasjonaldag den 6. februar

Prøv Bidos på Samenes nasjonaldag den 6. februar


Den 15. samekonferansen i Helsingfors besluttet i 1992 at samenes felles nasjonaldag skulle være den 6. februar. Samenes nasjonaldag er felles for alle samer i Sverige, Norge, Finland og Russland. Nasjonaldagen ble første gang feiret i 1993.

Les mer om denne saken...
Sultne på reinsdyrkjøtt

Sultne på reinsdyrkjøtt


De tre største dagligvarekjedene har økt salget av reinsdyrkjøtt med nær 20 prosent siden 2011.
Det viser tall fra Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop.
For å få fart på salget av reinsdyrkjøtt, subsidierte myndighetene kjøttet i fjor. Det førte raskt til bedre tilgjengelighet, lavere priser og økt salg.

Les mer om denne saken...
Reinsdyrkjøtt er blitt trendy

Reinsdyrkjøtt er blitt trendy


Unge spiser mer reinsdyr enn godt voksne, og de tilbereder gjerne kjøttet på helt nye måter. Nå deltar også yngre kokker med reinsdyr i matkonkurranser.
Unge i alderen 15-25 år spiser reinsdyrkjøtt oftere enn før, viser undersøkelsen Norske Spisefakta fra Ipsos MMI. Det er i denne aldersgruppen forbruket av rein øker mest.

Les mer om denne saken...
Nå spiser vi reinkjøtt hele året

Nå spiser vi reinkjøtt hele året


Bedre utvalg av reinsdyrkjøtt i mange varianter har fått fart på salget. Nå er det ikke lenger bare vintermat.
For mange er reinsdyrkjøtt ensbetydende med finnbiff, men det er i ferd med å endre seg.
Finnbiff er fremdeles suveren ener i butikk. Men i fjor gikk det virkelig unna av både middagspølser og karbonader av rein fra matbutikkene, i tillegg til stek og fileter, sier John Anders Lifjell, leder av Markedsutvalget for reinkjøtt.

Les mer om denne saken...
Reinsdyr er nyttårsmat

Reinsdyr er nyttårsmat


Nyttårsaften er den dagen flest nordmenn spiser reinsdyr til middag.
– Ikke rart, fordi reinsdyrkjøtt oppfattes som litt eksklusiv gjestemat, sier markedssjef Even Nordahl i MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
I tre prosent av alle norske hjem serveres reinsdyrkjøtt på nyttårsaften, viser tall fra Ipsos MMI.

Les mer om denne saken...
Nyttårsmiddag med eksotisk Norskt reinsdyrkjøtt

Nyttårsmiddag med eksotisk Norskt reinsdyrkjøtt


Mørt og godt reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur kan by på, og til nyttårsmiddagen skal vi selvsagt unne oss det aller beste. Godt reinsdyrkjøtt er tilgjengelig i butikkene, både som fileter og som stek.

Les mer om denne saken...
Stort potensial for reinkjøtt

Stort potensial for reinkjøtt


Reinkjøtt får økt oppmerksomhet og det selges mer enn noen gang tidligere. Stadig flere etterspør ferskt reinkjøtt og folk er blitt mer bevisste på kjøttets kvalitet. Reinnæringen ønsker at kjøttet blir et naturlig valg til en av romjulas festmiddager.

Les mer om denne saken...
Stor oppmerksomhet om reinkjøtt

Stor oppmerksomhet om reinkjøtt


Markedsutvalget for reinkjøtt, som har ansvaret for gjennomføring av de merkenøytrale markedskampanjene på reinsdyrkjøtt, melder om stor oppmerksomhet omkring reinsdyrkjøttet og en betydelig økning i salget fra reinkjøttbedriftene.

Les mer om denne saken...
Vi spiser rekordmye reinkjøtt

Vi spiser rekordmye reinkjøtt


Dagligvarebutikkene har aldri solgt så mye reinsdyrkjøtt som nå.
Salget av frossent reinsdyrkjøtt økte med 8,5 prosent fra august i fjor til august i år, viser tall fra Nielsen Norge.

Les mer om denne saken...
Annonse


Annonse



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638,
4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen