Tabell som viser de forskjellige B vitaminer


Velg forbokstav for matvare


   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    

Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database


NavnVitamin_B1(mg)Vitamin_B2(mg)Niacin(B3)(mg)Vitamin B6(mg)Folat (B9)(mcg)Vitamin B12(mcg)
Lakris, søt000000
Lakriskonfekt000000
Laks, filet, gravet0.180.0860.78265
Laks, filet, ovnsstekt0.130.127.90.5583.8
Laks, filet, stekt i panne0.140.138.60.684.1
Laks, oppdrett, rå0.120.117.30.5173.5
Laks, oppdrett, skiver, kokt0.140.138.70.6184.2
Laks, oppdrett, skiver, stekt i fett0.150.138.50.5994
Laks, røkt (røkelaks)0.30.128.30.5104.6
Laks, vill, kokt0.240.188.30.71158.2
Laks, vill, rå0.20.1570.6136.9
Laksepålegg, 70 % laks, i beger, type Stabbur-Laks0.10.096.10.4362.9
Lam0.150.226.60.2511.9
Lam hjerne rå0.130.33.90.29311.3
Lam hjerte rå0.370.996.140.39210.25
Lam kjøttdeig0.110.215.960.13182.31
Lam nyrer rå0.622.247.510.222852.41
Lam, bogstek, rå0.10.25.30.1411.9
Lam, fett fra lammekjøtt, rå0.020.041.70.1511.3
Lam, flatbiff, rå0.150.226.60.2511.9
Lam, fårikålkjøtt, rå0.090.184.90.1111.7
Lam, grytekjøtt, rå0.110.195.50.1601.9
Lam, indrefilet, rå0.160.237.70.2212.1
Lam, kotelett og sadel, kjøtt med fettrand0.10.155.30.4221.4
Lam, kotelett og sadel, kjøtt uten fettrand, rå0.140.196.30.37100.5
Lam, kotelett, stekt0.120.280.2111.7
Lam, lår med mørbrad, rå0.120.195.80.1611.7
Lam, lår, stek, rå0.130.26.10.1811.8
Lam, lårsteik med mørbrad, ovnsstekt0.190.298.70.2612.6
Lam, ribbe, side med ben, rå0.060.165.10.1221.3
Lam, sadel, rå0.090.1560.1611.3
Lam, ytrefilet, rå0.120.157.90.2611.1
Lammefrikassé0.090.123.60.1271
Lammerull0.130.24020
Lammeskank0.130.26.10.1811.8
Landbrød, halvstekt type, stekt0.240.131.80.08280.1
Lange, rå0.050.082.30.370.5
Languster0.10.061.80.08171
Lapper grunnoppskrift0.140.220.710.0726.770.82
Larios Gin000000
Lasagne med kjøttdeig0.070.141.20.06130.3
Lasagne med kjøttdeig, fryst, kjøpt0.060.10.80.1110.3
Laurbærblad, tørket0.010.4221.7400
Lefse potet0.20.0320.1250
Lemon curd0.050.130.090.0718.650.48
Leskedrikk, kunstig søtet, drikkeferdig00000
Lettmelk, 0,7 % fett, D-vitamin beriket0.050.150.10.0450.5
Lettmelk, 1,0 % fett0.050.150.10.04110.6
Lettmelk, 1,2 % fett0.050.150.10.0450.5
Lettmelk, 1,2 % fett, laktosefri0.040.150.10.0350.5
Lettmelk, ekstra lett, med vit D, 0,5 % fett0.050.150.10.0450.5
Lettmelk, ekstra lett, med vit D, uspesifisert0.050.150.10.0450.5
Lettmelk, laktoseredusert, 1,2 % fett0.040.150.10.0350.5
Lettmelk, langtidsholdbar, 1,5 % fett0.040.150.10.0350.5
Lettmelk, uspesifisert0.050.150.10.0460.4
Lettrømme, 20 % fett0.030.1400.04100.2
Lettøl, lett, 2,5 vol-% alkohol00.030.70.0430
Lever, kylling, rå0.482.1610.60.8299535
Lever, lam, rå0.393.5140.53281114
Lever, rein, rå0.596.1519.60.62220128
Lever, storfe, rå0.32.8100.74529200
Lever, svin, rå0.432.9110.6481330
Lever, torsk, kokt0.090.512.60.1616711
Lever, torsk, rå0.110.32.20.0910743
Leverpostei0.270.995.10.212559.4
Leverpostei, 3 % fett0.211.155.40.261226.4
Leverpostei, hermetisk0.090.94.20.1110011.3
Leverpostei, med mindre fett0.251.014.90.2227310
Leverpølse av svin0.721.034.30.193013.46
Licor 43000000
Likør 21%00000
Likør, 17 vol-% alkohol, fløtebasert00.060.10.0200.1
Likør, 35 vol-% alkohol000000
Likør, søt, 21 vol-% alkohol000000
Lillehammer Stabbursmat Fenalår0.140.46.90.37133.2
Lillehammer Stabbursmat Fårikålkjøtt0.090.184.90.1111.7
Lillehammer Stabbursmat Kalv (hel skrott ca 100 kg)0.110.225.40.451.3
Lillehammer Stabbursmat Lam (ca 20 kg)0.110.195.50.1601.9
Lillehammer Stabbursmat Pinnekjøtt0.140.288.8
Lillehammer Stabbursmat Ribbe0.490.155.5010.5
Lillehammer Stabbursmat Spekeskinker1.50.357.60.5320
Lillehammer Stabbursmat Utegående gris (helskrott ca 80 kg)0.680.136.60.5600
Lillehammer Stabbursmat Økologisk lam (ca 18 kg)0.110.195.50.1601.9
Lime Juice Hermetisk0.030.160.028
Lime Juice rå0.020.010.140.03100
Lime, rå0.030.020.20.0480
Linfrø knuste0.170.161.40600
Linfrø, hele1.640.163.10.47870
Linfrø, økologisk, Green Valley0.170.161.40600
Linfrøolje000000
Linguine fersk0.150.1210160
Linguine tørr00.0620150
Linsemel0.520.272.80.58470
Linser, grønne og brune, kokte med salt0.160.10.90.36430
Linser, grønne og brune, tørre0.410.272.20.931100
Linser, grønne, hermetiske0.040.030.40.08160
Linser, kokte0.160.0710.17181
Linser, røde, hermetiske0.040.030.40.06210
Litchi, rå0.010.060.60.1140
Lo Salt000000
Loff, hvitt brød, formstekt, kjøpt0.130.111.30.06220
Loff, hvitt brød, halvstekt type, stekt0.220.131.20.08300
Loff, hvitt brød, kjøpt0.230.051.40.07300
Loff, hvitt brød, sk melk0.250.131.40.08360.2
Loff, hvitt brød, spiral, kjøpt0.170.111.30.06230
Loff, hvitt brød, vann0.220.061.30.06340
Loganbær0.050.030.80.06260
Lollo salat0.030.030.20.02330
Lompe, potetlefse, potetlompe, kjøpt0.170.032.20.18260
Lomre, rå0.150.084.30.15131
London Dry Gin000000
London Gin000000
Longan0.030.140.30
Lungemos, kjøpt0.090.22.60.0511.7
Lupini0.640.222.190.353550
Lutefisk, kokt0.050.041.60.1101.3
Lutefisk, tørr vare, rå0.040.031.10.0770.9
Lynum Entrecote okse004031
Lynum Flatbiff okse0.040.145.50.3861.4
Lynum Kjøttdeig0.030.154.20.2631
Lynum Ribbe0.490.155.5010.5
Lynum Skinkesteik, nettet0.680.136.60.5600
Lynum Spekeskinke1.50.357.60.5320
Lynum Ytrefilet okse0.040.146.80.2541.1
Lyr, rå0.050.11.90.231
Lys lapskaus, storfekjøtt 10% fett0.040.072.40.170.4
Løk, kokt0.030.010.10.0590
Løk, norsk, rå0.050.020.20.08180
Løk, stekt0.040.040.030.22
Løk, tørket0.50.10.991.61660
Løkpulver0.410.050.641.21166
Lønnesirup0.061.270.080
Løpstikke0.030.040.60.07360
Løyrom0.750.761.40.171218


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Folat Folsyre + derivater av folsyre. Reduserer risikoen for nevralrørsdefekter hos fostre Finnes i grønne grønnsaker, sitrusfrukter, brød og kornvarer . Måles i mikrogram
  2. Niacin B3 Vitamin B3. Nikotinsyre + nikotinamid . Måles i milligram
  3. Niacin EKV. Niacinekvivalenter er summen av naturlig forekommende niacin og niacin som blir omdannet i kroppen fra aminosyren tryptofan. Niacin + 1/60 tryptofan. Måles i milligram
  4. Vitamin B2 Måles i milligram
  5. Vitamin B1 Innhold i milligram.
  6. Vitamin B6 Pyridoksin + pyridoksal + pyridoksamin. Innhold i milligram.
  7. Vitamin B12 Kobalamin. Innhold i mikrogram


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!