Tabell som viser de forskjellige B vitaminer


Velg forbokstav for matvare


   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    

Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database


NavnVitamin_B1(mg)Vitamin_B2(mg)Niacin(B3)(mg)Vitamin B6(mg)Folat (B9)(mcg)Vitamin B12(mcg)
Q appelsinjuice0.080.020.20.07230
Q BioQ Blåbær og Bringebær0.060.130.10.0470.2
Q eplejuice0.020.20.1040
Q kremfløte0.030.1400.0240.2
Q lettrømme0.030.1400.04100.2
Q melk ekstra lett0.050.150.10.0450.5
Q melk hel0.050.150.10.04110.6
Q melk lett0.050.150.10.04110.6
Q melk skummet0.050.150.10.0440.5
Q skyr bringebærmett0.040.10.30.0701.6
Q skyr naturell0.040.10.30.071.6
Q Snjo bringebær0.060.130.10.0470.2
Quaker crusli sol frokost0.42
Quaker havre fras0.20.153.60.26310
Quark0.040.30.20.06270.6
Quinoa0.360.321.50.491840
Quinoa, kokt 0.140.130.60.2740


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Folat Folsyre + derivater av folsyre. Reduserer risikoen for nevralrørsdefekter hos fostre Finnes i grønne grønnsaker, sitrusfrukter, brød og kornvarer . Måles i mikrogram
  2. Niacin B3 Vitamin B3. Nikotinsyre + nikotinamid . Måles i milligram
  3. Niacin EKV. Niacinekvivalenter er summen av naturlig forekommende niacin og niacin som blir omdannet i kroppen fra aminosyren tryptofan. Niacin + 1/60 tryptofan. Måles i milligram
  4. Vitamin B2 Måles i milligram
  5. Vitamin B1 Innhold i milligram.
  6. Vitamin B6 Pyridoksin + pyridoksal + pyridoksamin. Innhold i milligram.
  7. Vitamin B12 Kobalamin. Innhold i mikrogram


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!