Oppskrifter med appelsiner.


Fakta om produktet.

Navnet appelsin er lånt fra tyskernes Apfelsine som betyr kinesisk eple. Fra 1500-tallet er planten kjent i Europa som prydbusk, mens fruktproduksjon startet i Europa på begynnelsen av 1800-tallet.
Noen forskere hevder at appelsinen stammer fra området mellom det sørvestlige Kina og nordøstlige India, mens andre igjen holder en knapp på området mellom det sørlige Kina og Vietnam. I appelsinens historie er det antagelig snakk om såkalte sure eller bitre appelsiner (Citrus aurantium) helt fram til 1400-tallet. Eksempler på slike appelsiner er pomerans og bergamotorange. Begge er nærmest uspiselige, men brukes til eteriske oljer, til sukat, marmelade og som podeplanter for andre sitrusfrukter.
Appelsin deles gjerne inn i to hovedgrupper kalt blond og rød. Blonde appelsiner har et gult fruktkjøtt. Røde appelsiner har et mer eller mindre rødt fruktkjøtt. Det finnes mange forskjellige appelsinvarianter, noen dyrkes for ferskvarekonsum, mens andre dyrkes bare for å lage juice. Over en tredel av produksjonen går til juiceproduksjon. Appelsin er verdens viktigste trefrukt.

Bruksområde.

Appelsin spises naturell eller presses til juice. Appelsin har et rikt anvendelsesområde og brukes til salat, fruktsalat, saus og garnityr, til pynt på smørbrød, is eller marmelade. Ved bruk av skallet til marmelade er det viktig å skrubbe dette først for å fjerne rester av voks.

Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Kari´s appelsindessert.
Prøv også Appelsiner med dadler og valnøtter.
Prøv også Appelsinsaus 6.
Prøv også Blandet sitrusmarmelade.
Prøv også Appelsinsalat i påskedrakt.
Prøv også Appelsinchutney.
Prøv også Klementiner marinert i hvitvin.
Prøv også Appelsinmarmelade med sjokolade.
Prøv også Appelsinsmoothie.
Prøv også Sitrus panna cotta.
Prøv også Appelsinsalat med valnøtter.
Prøv også Appelsinpudding 2.
Prøv også Appelsinfileter med revet mørk sjokolade og nøtter.
Prøv også Sitrusmarmelade med whisky.
Prøv også Appelsinmarmelade med ingefær.
Prøv også Appelsinkake til turen.
Prøv også Nektarinterter.
Prøv også Julens sitrussalat.
Prøv også Appelsinsalat fra Marokko.
Prøv også Marokkansk appelsinsalat.






De mest populære oppskriftene med appelsiner

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Kremet appelsinsaus5.34.59156.54150.29.4Oppskriften har bilde
Appelsinsaft50.92193.54800.60
Appelsinlikør 14.516.68246.736.10.20.50
Grillede appelsiner4.50
Aprikosmarmelade med appelsiner4.51.99202.449.30.11.10
Appelsin med safranyoghurt4.53.9765.411.51.11.50.5
Appelsiner som i Transvaal4.53.3410614.74.41.52.8
Appelsindessert4.52.26144.3282.21.10.6
Saftig appelsinkake med sjokolade4.53.92403.348.421.3113.1Oppskriften har bilde
Appelsin-franskbrød4.52.14307.450.782.84.7
Bitter appelsinmarmelade4.21.05169.54200.40
Sitrusmarmelade41.62211.5520.10.80
Appelsinkake glutenfri44.4264.731.911.72.41.3Oppskriften har bilde
Saftig appelsinkake42.87358.642.818.30.911Oppskriften har bilde
Appelsingele3.82.1210423.70.11.40
Kandisert appelsin eller sitronskall3.70.85200.150000
Kari´s appelsindessert3.51.5797.221.30.71.10Oppskriften har bilde
Syltet appelsinskall3.41.46165.940.600.80
Appelsinmarmelage fra Åsnes3.30
Marokkansk fruktdessert3.23.11131.521.44.322.8
Enkel appelsinmarmelade31.7193.547.400.90
Frisk appelsindessert36.41320.24.131.81.217.3
Pasjonsfruktsorbet i appelsinskjell32.438519.30.11.60
Appelsinsalat33.48134.612.67.62.61Oppskriften har bilde
Appelsinpai38.1635526.9251.612.6
Appelsinfromasj 133.49182.614.212.908.4Oppskriften har bilde
Appelsinsmoothie32.9883.915.61.30.90.8Oppskriften har bilde
Appelsinchutney33.42121.928.80.11.60Oppskriften har bilde
Hjemmelaget appelsinjuice2.91.4628.75.60.11.40
Appelsin- og kardemommeis2.54.02232.120.114.91.78.7
Fruktdessert med iskrem2.53.2674.113.21.410.8
Appelsinkake 82.52.84331.640.216.7110Oppskriften har bilde
Appelsinmilkshake21.7236.96.70.11.30
Appelsiner med fruktsalat22.2364.113.40.11.90
Syltet appelsinskall. sitronskall. kumquat....20
Snadderappelsiner med konjakk23.8880.8160.11.50
Appelsinmuffins1.73.83293.744.89.61.65.3

Se alle oppskriftene




Aktuelle artikler.

Dette vil vi ha på jobben

Dette vil vi ha på jobben

Frukt på jobben står høyt på ønskelisten til norske arbeidstakere, viser en ny undersøkelse. Mange får allerede ønsket oppfylt. Drøyt tre av fire nordmenn skulle ønske at det var tilgang til frukt på jobben, viser en undersøkelse utført av YouGov for ISS.....

Les mer om denne saken...
1 350 vogntog med klementiner

1 350 vogntog med klementiner

Vi spiser hele 27 000 tonn klementiner i året. Det betyr at hver og en av oss nyter nærmere 6 kg hver av denne søte, lille og lettskrelte frukten. For å forsøke å forklare mengden, så tilsvarer det 1 350 fullastede vogntog! Mye av dette koser vi oss med i advents- og juletiden.....

Les mer om denne saken...
Appelsiner og påske

Appelsiner og påske

Påske er appelsintid. Nå ankommer vogntog etter vogntog fullastet med appelsiner, ca. 5 000 tonn! Opprinnelig hadde appelsinen sine røtter i Kina. I dag er den en selvfølge på alle nordmenns bord.....

Les mer om denne saken...
Vogntog etter vogntog med påskeappelsiner

Vogntog etter vogntog med påskeappelsiner

Påske er appelsintid. Nå ankommer vogntog etter vogntog fullastet med appelsiner, ca. 5 000 tonn! Opprinnelig hadde appelsinen sine røtter i Kina. I dag er den en selvfølge på alle nordmenns bord.
Nordmenns appelsinforbruk i påsken kan illustreres med en 3 kilometer lang kolonne av vogntog st....

Les mer om denne saken...
Klementiner - julens søte smak

Klementiner - julens søte smak

Vi kan knapt tenke oss julen uten den lille, gule og søte klementinen . Vi har for lengst blitt et klementinelskende folk og spiser hele 5 kg per person i året. Det alt vesentlige konsumeres opp mot julen. Vi pynter julehuset vårt med klementiner og nisser, og pynten spises opp med største velbehag.....

Les mer om denne saken...
Brämhults åpner 10.000 nye presserier

Brämhults åpner 10.000 nye presserier

Markedet for nypresset juice har vokst sterkt de siste årene. Brämhults tar nå neste trinn og vokser raskt. I løpet av 2012 åpnes 10 000 nye presserier - hjemme i kjøkkenet av Brämhults fans.
På Brämhults elsker vi å presse og blande frisk frukt, grønnsaker og bær. Nå skal vi spre vår kunnska....

Les mer om denne saken...



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!