Oppskrifter med asparges.


Fakta om asparges.

Høstes tidlig på sommeren og om våren.. Selv om den dyrkes i stor skala og i mange land, er den bare rikelig tilgjengelig fra mars til juni. Skal være fast og sprø. Hvit asparges dyrkes i mørke. Er tidkrevende å dyrke selv,men når de først er etablert gir de avling år etter år.
Grønn asparges blir ikke tildekket og vokser frem over jorden i sollys. Smaken er mild og fin. Tykkelse og lengde kan variere noe fra land til land.

Bruksområde.

Fersk grønn asparges kan serveres på forskjellige måter. Rå i salater, grillet, fritert, stekt og selvfølgelig kokt. Grønn asparges skal bare så vidt være gjennomkokt. 1 - 3 minutter holder - avhengig av tykkelse. Serveres umiddelbart. Ha litt salt og sukker i kokevannet.
Asparges kan være et måltid i seg selv med smeltet smør, rømme eller en hollandaisesaus til. Videre er asparges praktfullt til spekemat, kjøtt, kylling og fisk. Det er gourmetmat på sitt ypperste.
Det er ikke nødvendig å skrelle grønn asparges før bruk. Skjær eller brekk av den nederste grove delen av stilken.

Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Aspargessuppe 6.
Prøv også Grillet asparges med sitronolje.
Prøv også Asparges med spekeskinke og parmesan.
Prøv også Grønn wokpanne m/asparges.
Prøv også Aspargessuppe.
Prøv også Grillet asparges.
Prøv også Asparges med sitronsmør og ost.
Prøv også Asparges tempura.
Prøv også Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke.
Prøv også Aspargesrisotto a la Provence.
Prøv også Wokstekte reker med asparges (Goong Pad Nor Mai Farang).
Prøv også Aspargessalat 3.
Prøv også Aspargessuppe 1.
Prøv også Hvite asparges med avocadokrem.
Prøv også Salat med asparges.
Prøv også Aspargessuppe 5.
Prøv også Ovnsbakte asparges med parmesan og sprø smuler.
Prøv også Fulvias aspargesfavoritt.
Prøv også Aspargessuppe 3.
Prøv også Hvit aspargessuppe med bacon.






De mest populære oppskriftene med asparges

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Aspargessuppe 54.54.6778.91.46.81.12.8Oppskriften har bilde
Wokstekte reker med asparges (Goong Pad Nor Mai Farang)4.59.95157.519.85.30.90.4Oppskriften har bilde
Aspargessuppe hjemmelagd4.43.2482.227.40.64.6Oppskriften har bilde
Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke4.36.1687.11.86.80.64Oppskriften har bilde
Frisk asparges med sitron-hollandaise4.37.12161.91.615.91.59.8Oppskriften har bilde
Grønn asparges med saus4.23.65103.75.28.10.85Oppskriften har bilde
Asparges i fløtesaus410.96249.42.724.81.212.6Oppskriften har bilde
Asparges med spekeskinke og parmesan425.94302.60.920.20.412.3Oppskriften har bilde
Aspargessalat3.57.7475.526.11.90
Aspargesrett med broccoli og squash34.4537.72.41.21.80.7
Sommer-ragout med asparges34.4839.35.50.11.30
Dampet asparges med Hollandaisesaus37.19214.31.421.91.313.6Oppskriften har bilde
Kokt asparges31.9422.71.61.40.60.9
Aspargesstuing32.5376.73.46.20.72.8
Smørdampet asparges2.87.9959.81.94.422.8
Hvit asparges med røkelaks2.59.8676.31.84.71.51.6Oppskriften har bilde
Aspargessuppe21.5235.431.90.41Oppskriften har bilde
Grevinnens Aspargessuppe1.74.5157.24.43.40.61.9

Se alle oppskriftene




Aktuelle artikler.

Nå er aspargesen her!

Nå er aspargesen her!

På ti år har vi tredoblet forbruket av fersk, grønn asparges. Nå er den norske aspargesen moden. Den norske aspargessesongen varer bare til sankthans. Etterspørselen er større enn produksjonen. Derfor importeres det asparges fra land sør i Europa.....

Les mer om denne saken...
Damp eller stek asparges – ikke kok den!

Damp eller stek asparges – ikke kok den!

Tips om tilberedning av asparges fra den digitale plattformen til Electrolux. Her er hemmeligheten å ikke koke den men dampe ller surre i stekepannen.....

Les mer om denne saken...
Fristende forsommermat med asparges

Fristende forsommermat med asparges

Vi lengter etter å kunne plukke det første som spirer av jorden, få det i hus for å tilberede etterlengtede retter. Rabarbra og asparges er det første tegn på sommer. Den norske aspargesen er spesielt god, ikke aller minst fordi vi har lengtet slik etter den. Når asparges blir servert lettkokt med e....

Les mer om denne saken...
Tid for norsk asparges

Tid for norsk asparges

Norsk aspargessesong er fra 17. mai til rundt sankthans. Vi har hatt en jevn økning på rundt 9 % i forbruket de siste årene. Selv om vi ligger i grenselandet for denne produksjonen, anstrenger noen bønder seg for å fremskaffe delikatessen til 17. mai. En delikatesse som er nasjonaldagen verdig.....

Les mer om denne saken...
Asparges for nybegynnere

Asparges for nybegynnere

Asparges er en grønnsak som vi har oppdaget hjemme nå på forsommeren i år. Etter at kokken i familien tar med seg vaner fra restaurantkjøkkenet, blir det brukt mer og mer asparges hjemme, og da siden dette er så utrolig godt!....

Les mer om denne saken...
Hva smaker egentlig asparges?

Hva smaker egentlig asparges?

De små tynne aspargesene fra Skallerud Gård på Jeløya utenfor Moss smakte i følge smaksdommerne både bittert, søtt og syrlig. I tillegg hadde de en fremtredende nøtteaktig smak, mens gress og grønt var andre tydelige smakskjennetegn, forteller sensoriker Mats Carlehög i Nofima.....

Les mer om denne saken...



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!