Oppskrifter med egg.


Fakta om produktet.

Her snakker vi stort sett om hønseegg. Høna legger sitt første egg når hun er ca. 19 uker gammel. Hun verper nesten ett egg hver dag, nemlig 6 egg i løpet av 7 dager. Ei hønes levealder er ca. 70 uker. Eggproduksjonen har da begynt å avta, og hønene blir slaktet og solgt som høns. Et egg veier i gjennomsnitt 63 gram. Proteinet i egg er av svært god kvalitet. Fettet er samlet i plommen. Egg er rikt på vitaminer og mineraler. Egg har evnen til å heve, tykne, binde, emulgere, klare og gi glansfull overflate på bakverk. Alle disse egenskapene brukes ved baking. Koking av egg: Bløtkokt egg 3 - 5 min. Smilende egg 6 - 8 min. Hardkokt egg 8 - 10 min. For unngå at egget sprekker ved koking, så stikk ett hull med en nål i den butte enden før koking. Andre egg som brukes er: Andeegg, vaktelegg, måkeegg og flere andre.

Bruksområde.

Baking, naturell, majones, puddinger osv.

Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Pappas beste vafler.
Prøv også Med vannliljens mystikk.
Prøv også Fransk sjokoladekake 2.
Prøv også Egg med rom.
Prøv også Chilimarinerte egg.
Prøv også Sjokoladekake med rabarbra og jordbærfromasj.
Prøv også Omelett.
Prøv også Vannbakkels 5.
Prøv også Rundstykker med innbakte egg.
Prøv også Frittata med artisjokk, tomat og squash.
Prøv også Eggerøre 1.
Prøv også Årets 17 mai kake 2008.
Prøv også Eggsalat 3.
Prøv også Pavlova med lemon curd.
Prøv også Iskake til 10.
Prøv også Sandwich med eggesalat til 4.
Prøv også Frokost med egg & smoothie.
Prøv også Amerikanske pannekaker 2.
Prøv også Jubilantens valnøttkake.
Prøv også Asparges med vaktelegg.
Prøv også Fin eggesalat med skalldyr.
Prøv også Fattigmann 7.
Prøv også Nord-norske lunsjvafler.
Prøv også Blinis med kaviar, rømme og rødløk.
Prøv også Patent 2006.






De mest populære oppskriftene med egg

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Iskake med firkløver5.25.73294.426.518.61.410.8
Hvit dame5.24.51284.223.518.6110.1
After Eight-kake5.26.13290.127.217.31.110.2
Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter)59.65132.90.39.90.83.2Oppskriften har bilde
Omelett med Spekepølse510.93204.10.8170.26.6Oppskriften har bilde
Brownies 253.77405.750.820.315.6Oppskriften har bilde
Arabisk omelett53.4195.22.17.41.11Oppskriften har bilde
Budapestkake 254.93227.422.212.31.74.9
Måkeegg-omelett521.25191.6114.90.49.3
Hotcakes53.34179.926.55.80.63.1
Sjoko-langpanne53.63415.443.323.81.614.4
Lapper grunnoppskrift52.62222.924.510.30.95.4Oppskriften har bilde
Lettvint sjokolademousse55.91299.722.320.41.211.8
Amerikanske pannekaker 252.59162.420.74.70.91.4Oppskriften har bilde
Sjokolade-mokkakake53.7262.825.515.609.7Oppskriften har bilde
Omelett med ost55.02206.70.816.608.6Oppskriften har bilde
Tunfisksalat meg egg55.51191.22.616.612.7Oppskriften har bilde
Leche Asada med mangosalat53.32145.317.65.31.32.1Oppskriften har bilde
Proteinbrød54.84289.77.522.16.23.4
Drømmekake- Sjokoladerull54.02353.944.816.80.99.4
Rullekake med syltetøy 153.27181.8284.711.3Oppskriften har bilde
Eggelikør4.913.02225.826.54.201.8Oppskriften har bilde
Tykke pannekaker4.92.92173.914.910.11.25.6
Kokt måsegg4.90
Krumkaker glutenfrie4.83.25325.239.517.40.410.7Oppskriften har bilde
Bløtekakebunn4.82.59273.255.730.80.8
Pannekakerøre4.82.81218.118.712.80.77.4
Afrika lapper4.72.33232.241.73.71.11.3
Party egg (fylte egg)4.76.53262.52.125.20.45Oppskriften har bilde
Rask sjokoladekake4.75.31440.234.929.42.413.9Oppskriften har bilde
Klenning fra Nord Trøndelag4.72.49263.641.35.53.92
Påskekake4.73.9230.616.316.60.810.3Oppskriften har bilde
Eggost fra Maberg4.72.4193.35.65.302.4
Amerikansk eggesalat4.79.48227.30.720.60.32.8Oppskriften har bilde
Eggerøre med røkt peppermakrell4.66.39168.70.212.90.13.1Oppskriften har bilde
Eggesalat med purre4.55.692671.825.30.17.8
Krydderlapper4.52.99223.724.710.21.25.3
Eplelapper 24.52.47169.620.27.21.23.7
Gresk bondeomelett4.54.9191.35.815.40.77.2
Enkel eggekrem4.52.2298.812.63.101.2
Omelett med steinsopp og kyllinglever4.56.271371.410.50.35
Sol og måne - natt og dag4.54.05308.943.312.30.86.8Oppskriften har bilde
Suksessterte 24.54.6416.632.328.4212.7Oppskriften har bilde
Vannbakkels 74.52.5123312.617.60.610.1
Dessertfesten4.53.1333.452.910.90.74.9
Drømmen4.53.91241.132.710.70.33.1
Pannekaker 24.52.18139.516.84.70.72Oppskriften har bilde
Créme Brûlée 44.54.52265.625.516.509.6Oppskriften har bilde
Gullkake 24.58.02405.935.423.91.412.6Oppskriften har bilde
Pleskner 24.52.62291.855.24.11.11.1

Se alle oppskriftene




Aktuelle artikler.

Egg på flere måter

Egg på flere måter

Egg kan tilberedes enkelt på flere måter, og kan fungere som en lett middag, feks stekt på brødskiver. Men hvordan kokes og stekes egg riktig?....

Les mer om denne saken...
Omelett, enkelt og raskt

Omelett, enkelt og raskt

Når en har dårlig tid og lite i kjøleskapet, så kommer man langt med egg, melk + litt til. Man lager en omelett! Denne eggeretten som både smaker godt, er enkel å lage og samtidig går fort, er ypperlig som hastemat for 1 eller 2 personer som er sultne. Og som en rask kveldskos duger den også. Husk o....

Les mer om denne saken...
Vi spiser dobbelt så mye egg i påska

Vi spiser dobbelt så mye egg i påska

Det stunder mot påske, og da spiser vi dobbelt så mye egg som ellers i året. Men det er ingen grunn til å frykte for frokostegget. Hittil i år er det produsert nesten 200 tonn mer egg i Norge enn det vi makter å spise.....

Les mer om denne saken...
Heder til konditor Pascal

Heder til konditor Pascal

Mange har fått smaken på lekre franske kaker takket være konditor Pascal Dupuy. Nå får han hedersprisen Gla’egget fra MatPrat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
– Pascal brakte noe helt nytt til Norge da han kom hit på midten av 1990-tallet. Inntil da var kakeutvalget i norske konditorier g....

Les mer om denne saken...
Aktive tar for mye proteiner

Aktive tar for mye proteiner

Folk som trener overdriver ofte inntaket av proteiner. Det er ikke nødvendig å sluke en stor proteinshake rett etter trening, sier eksperter på trening og ernæring.
– En stor proteinshake inneholder 50 gram protein. Det er for mye. Overforbruk er blitt vanlig blant mange som trener, sier Alexan....

Les mer om denne saken...
Våre beste vafler

Våre beste vafler

Jeg har plukket ut noen av våre beste vaffeloppskrifter, samt noen oppskrifter fra egg.no. Det er mange variasjoner av vafler og ett utall oppskrifter. Det er nesten slik at hver husmor har sin oppskrift. Visste du forresten at du kan lage litt grove vafler som ikke er søte? De passer perfe....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!