Oppskrifter på selskaps og festmat


Her vil du finne masse råd og tips om mat og drikke til alle festlige lag. Jeg kommer inn på skikk og bruk, mat og vin, servering og borddekning mm. Artikler vil legges inn etterhvert som de er tilgjengelige..
Og de mest populære oppskriftene på festmat finner dere her, de mest populære med bilde og de som har fått høyest score av dere.





Gode oppskrifter med bilde


Prøv også Aviator.
Prøv også Hel benfri ørret i ovn.
Prøv også Roastbiffsnitter.
Prøv også Kjempe-Monolit.
Prøv også Langpannehest.
Prøv også Terteskjell med ansjos og italiensk salat.
Prøv også Chilikongekrabbe med lime og koriander 1.
Prøv også Salat med kikerter, røkt jarlsbergost og tunfisk-k.
Prøv også Ishavsrøye Tempura.
Prøv også Dampet Ishavsrøye med sitronmelisse.
Prøv også Dampet kveite med hasselbackpoteter.
Prøv også Helstekt ytrefilet av svin.
Prøv også Wild Strawberry.
Prøv også Laksetartar med julesmak.
Prøv også Fødselsdagkake i løvens tegn.
Prøv også Stekt piggvar med soya- og hasselnøttsjy.
Prøv også Melon- og mangokake.
Prøv også Stekt kalkun med urter.
Prøv også Jansons fristelse 3.
Prøv også Steinbit på italiensk.
Prøv også Innbakt kyllingfilet med aprikossaus.
Prøv også Dronningens favoritt.
Prøv også Brownies.
Prøv også Skalldyr med sitrus til forrett.
Prøv også Sesamlaks.







De mest populære festoppskriftene

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Generisk rødvin5.70
Grillet kylling med eksotiske poteter5.641727.710.50.94.9Oppskriften har bilde
Sachertorte 35.65.938938.123.22.613.6Oppskriften har bilde
Kald jordbærsuppe5.54.32239.936.59.90.76.2Oppskriften har bilde
Bringebærmousse5.58.69218.918.315.11.79.8
Barn av regnbuen - kake5.54.4251.62315.81.18.3Oppskriften har bilde
Butter Chicken5.46.751393.39.90.76.3Oppskriften har bilde
Marokkanske grønnsaker og kikerter på couscous-sen5.43.4970.710.61.420.2
Sherryfromasj5.48.2295.612.224.1015.2
Ørret fylt med spinat og bacon5.411.34167.31.413.30.96.1
Olsen Driver 25.43.76327.70.10.20
Jack & Coke5.412.5590.98.2000
Panna cotta med bringebærsaus5.48.03282.618.222.2114.6Oppskriften har bilde
Lutefisk Larousse Gastronomique 20065.45.6498.34.45.41.22.8Oppskriften har bilde
Ristet breiflabb med rødbet- og appelsinsaus5.412.581025.25.80.53.7
Deilig kyllingsuppe5.44.54851.660.53.7Oppskriften har bilde
Laks med chili. hvitløk og bacon5.48.08125.13.67.60.52.6
Sechuankylling (kinesisk)5.47.28105.311.41.70.80.3Oppskriften har bilde
Elggryte 35.48.23685.61.80.90.5
Elefantgryte5.32.0648.39.60.120
Hjortefilet med glaserte epler5.36.8792.37.640.91.6
Vaniljeis 15.36.14277.16.526.2015.6
Arni Kleftiko5.37.11130.85.87.814.3
Szechuan kylling5.39.87269.27.820.414Oppskriften har bilde
Fylt kamel5.31.0414.50.20.70.20.1Oppskriften har bilde
Kokosbollekake5.34.8397.557.916.1213.9Oppskriften har bilde
Sunndals graut (Sunndalsgrøt)5.33.45259.112.1220.214.2Oppskriften har bilde
Saftig sjokoladekake 55.32.84315.642.913.61.28.3Oppskriften har bilde
Sjokoladefondant varm5.35.44431.740.226.91.816Oppskriften har bilde
Kremsuppe på storfugl eller rype5.27.77140.4512.51.28Oppskriften har bilde
Hummersuppe5.211.27172.67.912.80.46.1
Samens reinsdyrgryte5.212.7698.32.14.60.52.1
Hvit dravle5.20
Flaming B 52 shot5.240.91328.631.35.300Oppskriften har bilde
Kamikaze drink5.218.25133.213.6000
Skogssopp i butterdeig5.24.9567.33.340.22.6Oppskriften har bilde
Pinsekake5.25.79343.624.224.71.911
Blåbæriskake ny5.28.07165.232.32.61.51.4Oppskriften har bilde
Skogsgryte5.26.5781.66.32.80.81.6Oppskriften har bilde
Oksehalesuppe 25.22.5875.916.30.42.5
Stekte krabbekaker med tartarsaus5.210.12246.49.518.30.64.1
Fylte duer5.211.13156.42.511.30.25.7
Challot5.21.324946.332.30.3
Blue Lagoon Cocktail5.231.26185.29.7000Oppskriften har bilde
Dovregubbens drøm5.24.63291.42817.51.310.7Oppskriften har bilde
Not Just Water5.214.05109.711.40.10.30
Fjellstuens viltgryte5.29.19134.25.48.80.55.3Oppskriften har bilde
Kål fra Sør-Fron5.20
Heitevegger med fyll5.22.03274.243.37.524.3
Kransekake 15.24.64429.247.220.85.31.3Oppskriften har bilde


Aktuelle artikler.

Fisk- og skalldyrsbuffé til 17. mai

Fisk- og skalldyrsbuffé til 17. mai

Enten du venter frokostgjester på 17. mai, eller det bare blir kjernefamilien som starter dagen sammen, kan det være en idé å starte planleggingen allerede nå. I år har vi valgt å nesten helt velge bort kjøtt og satset på en fisk- og skalldyrsbuffé. Vi håper du lar deg inspirere!....

Les mer om denne saken...
10 Champagneøl til 17.maifesten!

10 Champagneøl til 17.maifesten!

En aperitiff før maten skal skjerpe apetitten og har dessuten en sosial funksjon. Bruk en øl, eksempelvis en hveteøl, en wit eller en blond som har god friskhet, og hvor også de fruktige tonene kommer godt frem.....

Les mer om denne saken...
Fastelavensboller og andre boller

Fastelavensboller og andre boller

Til søndag er det fastelaven, og da skal en jo selvfølgelig ha fastelavensboller på menyen. Fastelaven er innledningen på fasten som leder frem mot påske, og er en fremskynding av feitetirsdag som var den siste matglade dagen før fasten. Så på fastelavenssøndag skal vi feite oss opp. Hvilken dato fa....

Les mer om denne saken...
Fest med kalkun

Fest med kalkun

Vi gir deg tipsene til hvordan du får et vellykket måltid med kalkun.
Hovedregelen sier at du bør beregne 500 g kalkun per person. Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 600 g per person. Med andre ord trenger du en kalkun på 6 kilo til et selskap med 10 personer....

Les mer om denne saken...
Den store festen for opp til 12 personer

Den store festen for opp til 12 personer

Mine forslag til den store festmenyen på årets siste dag. Du må gange eller dele alt etter antall personer.
Jeg har laget 3 forslag hvor en med kalkun som hovedrett, en med vilt og en med fisk.....

Les mer om denne saken...
Forslag til nyttårsmeny fra Knut

Forslag til nyttårsmeny fra Knut

Her er ett par forslag til nyttårsmeny. Dette er retter som ikke tar så lang tid, men samtidig ser elegante ut og smaker godt. De fleste passer for 4 personer, men kan selvfølgelig ganges opp eller deles ned. Jeg bruker og råvarer som finnes i de fleste butikker.....

Les mer om denne saken...
Den store festen for 2-4 personer

Den store festen for 2-4 personer

Her er 3 forslag til meny på nyttårsaften til 2-4 personer.....

Les mer om denne saken...
Den enkle og raske nyttårsaften menyen(eller i romjulen)

Den enkle og raske nyttårsaften menyen(eller i romjulen)

Det er vel mange som ikke har lyst eller anledning til den store festmiddagen på nyttårsaften. Og som kanskje venter gjester, men ikke vet hva man skal servere. Kanskje noe som er enkelt og rimelig da kan være tingen. Jeg vet at en vellykket nyttårsmiddag ikke alltid kommer an på menyen, men gjesten....

Les mer om denne saken...
Julemiddagen, julens høydepunkt.

Julemiddagen, julens høydepunkt.

Om en bruker fisk eller kjøtt til middag julaften, er dette ofte det mest tradisjonsbundne måltidet i jula. Det skal være ribbe, pinnekjøtt, torsk eller andre kjente retter.....

Les mer om denne saken...
Den perfekte svineribben

Den perfekte svineribben

Ved siden av pinnekjøtt er svineribbe en av de mest brukte middager på julaften her i landet. Og den evigvarende diskusjonen om hvordan man skal få sprø svor kommer nok i år også.....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!