Oppskrifter på fransk mat


Fakta om det franske kjøkken.

Det franske kjøkken er verdensberømt og er vel det mest omtalte og beskrevne kjøkken i verden. Frankrike har ett mangfold av råvarer og er med sitt varierte klima en kilde til ett utall av variasjoner innen mat. Her bugner det av kjøtt, fisk, skalldyr, ost, brød, grønnsaker, vin osv i det uendelige.
Mange av de mest kjente retter i verden har utgangspunkt i Frankrike. Også mange av fremgangsmåtene, utstyr og matord er franske. Teknikker og språk på mange restaurantkjøkken over hele verden er preget av det franske utgangspunktet.

Råvarer

Utvalget av råvarer er enormt i Frankrike. Det vekslende klimaet gir mange forskjellige typer råvarer og maten er dermed mangfoldig. Det er ett godt utvalg av kjøtt, hvitt kjøtt, fisk og skalldyr. Mange kjente retter har utgangspunkt i disse råvarene. Ost er og en fransk spesialitet og det finnes mange hundre forskjellige oster. Fransk vin er og verdenskjent.

Franske retter

Det finnes mange franske retter som er godt kjent av oss alle. Jeg nevner bla Bouillabaisse, Ratatouille, epleterte, gåselever retter, filet mignon, crepes, løksuppe, quiche lorraine osv i det uendelige. I tillegg er det mange sauser, tilbehør, posteier, pateer og småretter som er franske.


Gode oppskrifter med bilde


Prøv også Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reker.
Prøv også Fransk fiskegryte med laks.
Prøv også Ratatouille 5.
Prøv også Fransk dressing 1.
Prøv også Bæuf Bourguignon.
Prøv også Skinke- og persilleterrin.
Prøv også Fransk løksuppe 4.
Prøv også Bouillabaisse med steinbit, blåskjell og reker.
Prøv også Fransk Black forest kake.
Prøv også Franske makroner.
Prøv også Fransk potetsuppe.
Prøv også Crepes med jordbærsaus og nøtter.
Prøv også Herbs de Provence krydder mix.
Prøv også Hønsesuppe fra Provence.
Prøv også Ratatouille 6.
Prøv også Pølsegryte Normande.
Prøv også Fransk fiskeform.
Prøv også Fransk fiskegryte.
Prøv også Bouillabaisse med hvitløksyoghurt.
Prøv også Salade Nicoise 1.







De mest populære franske oppskriftene.

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Provencalsk lammestek5.25.85131.67.97.81.13.4Oppskriften har bilde
Crepes med jordbærsaus og nøtter5.23.54149.513.18.31.53.8Oppskriften har bilde
Blue Lagoon Cocktail5.231.26185.29.7000Oppskriften har bilde
Quiche Lorraine (Fransk ost og skinke pai )5.13.85141.68.68.31.13.2Oppskriften har bilde
Fransk mokkakake53.84316.929.519.90.64.6
Gorgonzola saus med sjampinjong58.6264.12.425.4015.1
Fransk sjokoladeterte53.79289.733.915.619.3
Fransk purre-potetsuppe51.3143.64.22.40.71.5Oppskriften har bilde
Fransk løksuppe 752.36119.55.19.10.65.8Oppskriften har bilde
Clafoutis54.81125.520.82.80.61.2
Gratinert løksuppe4.92.6967.35.53.40.82
Den gode franske løksuppe4.91.3260.94.93.70.61.8Oppskriften har bilde
Fransk potetsuppe4.71.7143.35.71.61.21Oppskriften har bilde
Homard Thermidor(Hummer thermidor)4.717.81147.73.390.85.4
Franskinspirert fiskesuppe4.74.0924.80.50.60.20.1
Fransk eplekake4.72.33266.730.713.82.18.6
Sjokolademousse 84.75.93299.430.216.11.48.6
Fransk terte 24.56.22314.93019.41.57.7
Oksegryte fra Provence4.513.43128.636.60.92.1
Provencalsk sennepskylling4.57.32139.51.47.20.13.9
Andebryst med hvitløksaus4.531.162410.618.60.73.2
Fransk fiskegryte4.56.479.134.91.42.7Oppskriften har bilde
Fransk ostesuppe4.52.4158.96.81.81.31.1
Fransk karamellpudding4.55.42331.316.9270.515.4
Herbs de Provence krydder mix4.566.71278.523.17.240.91.1Oppskriften har bilde
Omelett med steinsopp og kyllinglever4.56.271371.410.50.35
Terrine De Champagne (landterrine)4.512.03218.50.716.80.31.4
Fransk Black forest kake4.55.95270.232.612.61.47.3Oppskriften har bilde
Fransk bondesalat4.58.52191.55.816.11.64.4Oppskriften har bilde
Lammemedaljonger Provience4.58.52131.611.44.80.91.5Oppskriften har bilde
Franske løksuppe med osteskum4.53.0483.91.77.10.34.5Oppskriften har bilde
Ratatouille 54.53.14423.62.21.50.3Oppskriften har bilde
Mortensgås4.511.59140.73.87.10.73.5
Bankebiff på fransk manér4.46.76893.84.10.52.1
Fransk omelett4.43.74171.20.314.806.9
Croissanter4.32.12237.329.59.91.45.8
Sans Rival4.34.05405.236.625.12.69.6
Croissants 24.31.56272.633.812.31.97.6
Franske makroner4.37.08362.842.616.83.79.8Oppskriften har bilde
Fransk landpaté med løkkompott og salat4.27.23273.55.223.60.61.3
Fransk sjokoladekake 24.15.39447.741.428.51.617.2Oppskriften har bilde
Kyllingsuppe som i Provence4.13.73412.90.30.60.1Oppskriften har bilde
Blodpølse med epler45.26227.35.119.10.98
Kylling fra Manesa46.99154.72.310.41.41.6
Fransk druekake44.42207.3335.60.83.1
Fransk Bønnesuppe43.3542.850.92.50.2
Cassoulet fra Castelnaudary46.34190.710.310.93.63.8
Provencalsk tunfisk418.387.72.23.810.5
Fransk fiskeform43.86113.812.73.51.31.7Oppskriften har bilde
Fransk sjokoladekake45.37308.745.410.81.45.1


Aktuelle artikler.

Det er tid for Chablis!

Det er tid for Chablis!

Få viner gir samme sommerassosiasjoner som hvitvin fra Chablis. Den har en helt unik og mineralpreget friskhet. Chablis er for lengst blitt et eget begrep, som man gjerne forbinder med sjømat og herlige, varme sommerdager.....

Les mer om denne saken...
Gaven fra Cognac

Gaven fra Cognac

Hvert år utvikles det et nytt design på Otards flaskeetui til den populære norskættede Cognacen, Otard V.S.O.P Fine Champagne. Med ulik ramme rundt kjent innhold kan samme gave oppleves som unik, år etter år. Årets design heter Noble Spirit og er utviklet av designeren Christophe Pillet.....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!