Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:






Du er her :: Hovedsiden :: Gryteretter ::


Aktuelle bøker

Oppskrifter på gryteretter.


Her finnes artikler og oppskrifter på forskjellige gryteretter. Søk etter oppskrifter og se andre brukeres favoritter.
Les mer om lapskaus, fårikål, frikasse og mange andre gryteretter.


De mest populære oppskriftene på gryteretter

Viser verdier pr 100 gram. Sorter ved å klikke på overskrift.

NavnPoengKarboKcalProteinFettPris
Viltgryte 15.66.997.28.53.88.81
Amerikansk kyllinggryte5.513.7167.19.38.23.38
Thaigryte med strimlet svinekjøtt5.48.8147.75.99.64.91
Bacalao a la Barcelona5.43.4162.712.210.86.51
Arabisk lammegryte5.43175.914.111.98.63
Fårikålfest5.42.998.56.96.22.79
Fiskegryte på blåskjell (Ypperlig strand mat)5.31.780.49.23.66.6
Elggryte 35.35.668.26.61.88.16
Fjellstuens viltgryte5.35.3134.488.99.19
Leverstuing av rein5.29127.25.67.44.55
Samens reinsdyrgryte5.22.198.311.94.612.76
Karri gryte fra Brasil5.210.5214.85.916.45.54
Kraftig elggryte5.26.373.28.61.39.93
Elefantgryte5.2
Skogsgryte5.26.381.67.42.86.57
Fiskegryte 45.21.260.39.31.98.16
Erterkål fra Y. Rendal5.2
Lam i karri 25.211.996.881.85.51
Mole Poblano De Guajolote5.24.2137.415.76.212.33
Tante Ginas bacalao5.11.6131.918.55.38.47

Se alle oppskriftene


Annonse
Det er høst og tid for varmende gryteretter

Det er høst og tid for varmende gryteretter


Her er ett utvalg av de mest populære gryterettene på nettsidene. Det er litt for enhver smak.
Jeg har og lagt inn mengde kalorier på oppskriftene, så kan dere følge litt med om dere slanker dere. Men gryteretter er ikke så galt mht til kalorier, og masse grønnsaker er jo bare sunt.

Les mer om denne saken...
Hvordan lage fårikål?

Hvordan lage fårikål?


Vår nasjonalrett fårikål er en av de mest smakfulle retter vi kan tenke oss. Og nå som høsten setter inn er fårikål aktuell på mange bord rundt i familiene her i Norge.

Les mer om denne saken...
Fårikål er Norges nasjonalrett i 2014

Fårikål er Norges nasjonalrett i 2014


Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug presenterte i dag (16.06.2014) fårikålen som Norges nasjonalrett. Hele 45 prosent av Norges befolkning har stemt frem fårikålen, viser en undersøkelse utført av Ipsos MMI.

Les mer om denne saken...
Lapskaus, favoritten til mange

Lapskaus, favoritten til mange


Denne retten er vel kjent av de fleste, og har vært en av mine favoritter gjennom årene. Flere land har sine egne variasjoner av denne gryten og det er ypperlig mat når det er kaldt ute og man trenger noe varmt. Og hvorfor ikke invitere venner på lapskausmiddag, det er ikke alltid nødvendig med alskens gourmet mat. lapskaus er godt, lett å lage til mange, råvarene får du i alle butikker og man kan nesten ikke gjøre feil.

Les mer om denne saken...
Varmende gryteretter

Varmende gryteretter


Gryteretter er populært både for store og små, til hverdag og fest. Og gryteretter er anvendelig mat som kan lages lenge før servering, de lager seg selv, kan ofte fryses og kan varieres etter tilgang på råvarer og sesong.

Les mer om denne saken...
En reise i fårikålens verden

En reise i fårikålens verden


Urmenneskene vandret ut i verden langs strandsonen. Der fant de mat fra vann, luft og land. Bl.a. spiste de strandkål og andre av kålens mange varianter. Når urmenneskene kom opp i kjøligere åser og fjellstrøk, jaktet de på villsau. På et eller annet sted/tidspunkt møttes kål og lam i en gryte eller stekegrop. Dette er en naturlig kombinasjon, fordi innhøsting av kål og slaktesesongen for lam faller sammen. Og har man smakt på noe godt en gang, så fortsetter man med det, helt til våre dager.

Les mer om denne saken...
Nasjonalretten feirer 40 år

Nasjonalretten feirer 40 år


Middagen som ble kåret til nasjonalrett for 40 år siden er fortsatt like populær. Nesten alle nordmenn spiser fårikål i løpet av høsten. Torsdag er det Fårikålens festdag. Siste torsdag i september er det blitt tradisjon at fårikålgrytene putrer i kantiner, restauranter og i de tusen hjem.

Les mer om denne saken...
Fårikålens dag torsdag 27. september 2012

Fårikålens dag torsdag 27. september 2012


Torsdag 27. september fylles fårikålgryter landet over. Da har nemlig den velsmakende, enkle og sosiale nasjonalretten sin egen festdag.

Les mer om denne saken...
Frikassè, gryterett som smaker.

Frikassè, gryterett som smaker.


Frikassè i mange varianter har lenge vært favoritten min, og det er ikke vanskelig å lage denne gode gryteretten som blir mer og mer sjelden i det daglige kostholdet vårt.

Les mer om denne saken...
Fjordland forberedt på fårikålfeiring

Fjordland forberedt på fårikålfeiring


Torsdag 29. september feires fårikålens dag. Fjordland er forberedt og har kuttet kål og kokt fårekjøtt for fulle gryter siste uken.
Tidlig på 70-tallet ble fårikålen kåret til Norges ubestridte nasjonalrett av lyttere til radioprogrammet Nitimen. Siden den gang feires denne retten siste torsdag i september hvert år. På Fjordland har forberedelsene gått for fullt. Bare sist onsdag ble mer enn 4.000 hodekål og 6,5 tonn fårekjøtt til 33.000 fårikålmiddager.

Les mer om denne saken...


Annonse



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638,
4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen