Oppskrifter på Indisk mat




Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:






Du er her :: Hovedsiden:: India ::

Aktuelle bøker

Oppskrifter på Indisk mat


Fakta om det indiske kjøkken.

Det indiske kjøkkenet er kjent over hele verden og er veldig mangfoldig. India er stort og det er forskjell mellom de forskjellige regionene. samt at kjøkkenet er påvirket av forskjellige land som bla har vært koloniherrer i India.

De fleste av oss har vel vært på en indisk restaurant og fått ett lite inntrykk av hva som serveres, men man skjønner fort at Indisk mat er mer enn "Rice and curry".
Indisk kjøkken kan grovdeles i Sør og Nord. Dette er pga råvarer og krydring. Indisk kjøkken har og mange vegetarretter og belgvekster er mye brukt.

Krydder

India bruker mye krydder uten at maten nødvendigvis blir sterk. Jeg ser at oppskrifter fra India ofte har koriander, gurkemeie, spisskummen og diverse krydderblandinger i seg, feks garam masala. Nellik, muskat, pepper, kardemomme, karri, kanel, safran, chili er og krydder som brukes.

Råvarer

Det brukes mye grønnsaker og belgvekster i India. Bønner og linser brukes i mange retter, og mange indiske retter er vegetariske. Ris brukes mye, men og poteter. I nord brukes det mer kjøtt, bla lam og kylling. I sør er det mer ris, krydder og belgvekster.

Retter

Hovedretter kan deles inn i 2 typer, tandoriretter som er mest utbredt i Nord og curryretter eller sauseretter som vi kan kalle det. Tandoriretter lages i tandoriovner og er stekte. Curryretter er mer som gryteretter med en saus. Har ofte fyldig smak.
Andre kjente ting er naan brød, yoghurt sauser, indisk te mm.

Kjente indiske retter hentet fra min samling.

Indisk kylling tandoori
Indisk linsesuppe
Kylling Biryani
Lammegryte
Naan brød
Raita

Se her for alle retter jeg har samlet

De mest populære indiske oppskriftene

Viser verdier pr 100 gram. Sorter ved å klikke på overskrift.

NavnPoengKarboKcalProteinFettPris
Agurk og tomat i yoghurt (Khira Tamater Ka Raita)5.24.663.62.63.73.31
Mango Lassi søt yoghurtdrikk5.21273.721.92.75
Indisk te5.11.622.61.211.2
Elaichi Doodh53.870.23.24.62.22
Chana Masala528.6160.46.41.32.02
Indiske kjøttboller53.2137.37.210.44.49
Kylling Biryani 24.914.2119.311.11.86.77
Naan brød( Nanbrød)4.839.6255.88.16.81.92
Chicken Curry4.72.6117.115.84.56.2
Indisk rispudding (Chaaval Ki Kheer)4.716.5142.46.65.34.26
Masala chai4.72261.21.21.32
Raita4.54.250.22.72.43.15
Lammegryte Rogan Josh4.410.3142.97.47.85.34
Tandoori Chicken4.4
Lam i curry4.49.6103.36.24.44.09
Naan-brød4.335.7287.57.512.32.96
Chicken masala4.22.68110.72.87.36
Indisk kylling tandoori4.23.3876.65.14.48
Mulligatawny suppe 244.31194.49.24.39
Nan-brød 2435.7287.57.512.32.96

Se alle oppskriftene


Annonse

Aktuelle artikler.

Chutney, eksotisk snadder.

Chutney, eksotisk snadder.


Nå som høsten er over oss, kan det være artig med en liten vri på kjøkkenet. Man trenger ikke bare se chutney på glass i innvandrerbutikker, men kan på en enkel måte lage det selv.

Les mer om denne saken...
Annonse



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638,
4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen