Mozzarella, ost

Bilde av Mozzarella, ost.

Fakta om ingrediensen.

Fersk Mozzarella er laget av pasteurisert melk. Opprinnelig ble den laget av bøffelmelk (Mozzarella di bufala), men i dag brukes mest kumelk (Fior di latte), (Dette fordi etterspørselen etter ost av bøffelmelk ikke kan dekkes. Bøffelmelk er og 3 ganger så dyrt som vanlig kumelk.) men ekte Mozzarella er laget av bøffelmelk den dag i dag. Mozzarella di Bufala Campana er varemerke-beskyttet DOC og DOP. Den ble og lagt i saltlake ved produksjonen, men det er ikke alltid tilfelle i dag. Osten lages nå i mange forskjellige land, og Tine lager en egen type her hjemme. Men den originale er fra Sør Italia rundt Campania.(Produseres også noen steder i Lazio&Puglia). Mozzarella av bøffelmelk har veldig kort holdbarhet, mens den av melk har betraktelig lenger. 

NÆRINGSINNHOLD
100 gr inneholder.
DataMengdeEnhet
Kj1327Kj
Kcal319Kcal
Protein27gr
Karbo1gr
Sukker1gr
Kostfiber0gr
Fett23gr
Mettet fett15gr

Innlagt/oppdatert dato
13.06.2016
Hovedgruppe
Melk og melkeprodukter
Undergruppe
Ferskost
Karakter (Snitt)
4,88 poeng satt av 26 brukere.
Besøk
18134
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6






Kilde til Næringsdata
Skriv inn mengde i gram.
gr inneholder.






Bruksområde for Mozzarella, ost.

Fersk Mozzarella i terninger sammen med tomatskiver, finhakket fersk basilikum, olivenolje, salt og pepper. Dette er den klassiske italienske salaten carprese som passer til det meste. Passer som hånd i hanske med tomater. Mozzarella er den perfekte osten til pizza, pastasauser og osteomeletter. 

Kommenter med hjelp av Facebook


Noen anbefalte oppskrifter som bruker denne ingrediensen

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.
OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Pizza Margherita4.7207,759,03822,83,55
Scampi med skinke(tapas)4.8256,3516,0927,390,4121,47
Pastasalat 54.8219,446,29,7829,925,3
Tortellini med ostesaus4.4181,967,99,6817,679,45
Grove horn med ost og skinke 24238,888,9812,2623,96,67
KayR´s Baguetter4226,9411,613,6216,5110,02
Vegetarisk pizza4196,2413,227,2111,366,54
Butterdeig og skinkefirkanter5252,3616,313,0313,219,96
Calzone 34.7182,465,89,7421,974,64
Aubergine Parmigiana448,662,562,832,634,13
Artiskokkhjerte pizza(0,A)3197,6610,729,615,188,96
Lasagne uten kjøtt2.8179,64,288,8225,656,25
Fullkornspizza med oliven, serranoskinke og ruccolasalat4.5199,358,5512,0817,068,25
Bonde-pizza4.5173,2410,1210,319,785,77
Pizza med tomat, mozzarella og basilikum4.5199,659,0111,0117,984,43

Andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Kesella820195,9815,411,23,5
Q Snjo fersken603144,117515
Arla Galbani Santa L. Mascarpone1830437,37455,14,4
Arla apetina i lake naturell1078257,6422150,5
Kvarg, kvark820195,9815,411,23,5
Tine Cottage Cheese fettfri27766,20,4132,4
Tine Kesam Bringebær507121,176,46,19,4
Tine Kesam Mager314741124,3
Arla Apetina Fetasnack med soltørkede tomater131831527152,7
Arla Apetina feta stykke1034247,1220160,7


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!