Oliven

Bilde av Oliven.

Innlagt/oppdatert dato
11.08.2006
Hovedgruppe
Frukt og fruktprodukter
Undergruppe
Frukt rå
Karakter (Snitt)
5,17 poeng satt av 12 brukere.
Besøk
3746
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6




NÆRINGSINNHOLD
Næringsinnhold ikke registrert

Fakta om Oliven.

Det finnes rundt 700 ulike olivensorter. Er uspiselige rett fra treet. Må gjennom flere prosesser før den kan spises. Brukes og mye som olivenolje. Det er tre måter å høste oliven på: For hånd, ved å banke eller bruke rive på trærne slik at olivenene faller ned i nett på bakken, eller med bruk av maskin som fillerister hele treet. Olivenolje lages ved at man presser olivenene i store presser. Extra virgin olivenolje er den første oljen som dannes ved kaldpressing av oliven. Den har ofte ekstra god smak og er mer kostbar enn den andre olivenoljen. Det er regler for hva den skal inneholde av fettsyrer. Oliven kan muligens redusere risikoen for hjerte sykdommer og kreft. Grønne oliven er mer fett og kaloririke enn svarte. Svarte smaker mer.

Bruksområde for Oliven.

Som appetittvekker, i drinker, i salater, tapenader osv. Som olje til steking, salater og generelt i matlaging.

Kommenter med hjelp av Facebook

Andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Moreller, rå222520,10,911,3
Satsuma176420,20,69,3
Granateple, rå336801,21,713,7
Nektarin, rå179420,31,18
Melon12730,350,150,617,55
Melon, kantaloupe, rå163380,20,87,9
Sapodille348831020
Pasionsfrukt, rå184440,42,65,8
Appelsinsaft rå18844,930,20,710,4
Kiwi, rå247590,61,211,2

Prøv en annen lignende ingrediens

Les mer om Drue, blå, rå hos oss.Les mer om Sitronskall hos oss.Les mer om Kaktusfiken, rå hos oss.


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!