Purreløk, norsk, rå

Bilde av Purreløk, norsk, rå.

Fakta om ingrediensen.

Den har et fast og tettpakket, hvitt skaft med grønne, friske blader. Mild og søt smak. Er en løkplante. Den blir brukt sammen med sellerirot, løk og gulrot til å koke kraft til supper og sauser. Purre er kalorifattig og ideell som slankemat. Den er også en viktig kilde til A- og C- vitaminer. De grønne bladene er mest næringsrike og inneholder jern og fiber. Purre er velegnet til frysing. Purre lagres ved 0 °C og så fuktig som mulig.

NÆRINGSINNHOLD
100 gr inneholder.
DataMengdeEnhet
Kj118Kj
Kcal28Kcal
Protein1,6gr
Karbo3,6gr
Sukker3,6gr
Kostfiber2,8gr
Fett0,2gr
Mettet fett0gr

Innlagt/oppdatert dato
13.06.2016
Hovedgruppe
Grønnsaker og grønnsaksprodukter
Undergruppe
Grønnsaker rå
Karakter (Snitt)
5,12 poeng satt av 32 brukere.
Besøk
18938
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6






Kilde til Næringsdata
Skriv inn mengde i gram.
gr inneholder.






Bruksområde for Purreløk, norsk, rå.

Brukes i suppe, stuinger, gryteretter osv. Også wokstekt.Purre har en stort bruksområde, og kan brukes rå, kokt, stekt, stuet, smørdampet, gratinert og i omeletter. I alle retter hvor det ellers brukes løk kan også purre benyttes. God rå i salater sammen med andre grønnsaker, smørdampet strødd med baconbiter eller gratinert med ost. Den hvite delen regnes som den fineste, mens den grønne delen er mest næringsrik.

Kommenter med hjelp av Facebook


Noen anbefalte oppskrifter som bruker denne ingrediensen

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.
OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Deilig kyllingsuppe5.485,046,045,81,644,54
Grønnsakssuppe med poteter4.227,040,10,895,191,19
Hønsefrikasse4.3127,517,857,995,553,48
Vegetarlasagne4.4122,496,394,910,723,5
Jødisk kyllingsuppe3.533,790,474,472,42,74
Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt479,512,712,6210,164,07
Hjortegryte4.286,644,169,492,6710,44
Sushi med purre4.5193,283,768,9529,886,25
Chop suey med kylling4.550,860,448,732,56,43
Fersk suppe med sursøt saus4.677,612,6310,352,547,24
Oksehalesuppe 25.275,936,313,541,052,58
Sechuankylling (kinesisk)5.4105,341,6610,7711,447,28
Nachos 24.5180,429,348,3214,636,98
Svensk gul fiskesuppe5.674,64,416,041,616,01
Fransk potetsuppe4.743,291,551,075,671,71

Andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Chili, rød149350,41,95,3
Lollo salat44100,11,20,7
Palmehjerte hermetiske11727,960,622,524,62
Jordskokk274650,62,111,5
Chili, Habanero18744,690,227,7
Tomat, norsk, rå74180,20,72,5
Persillerot, norsk, rå194460,31,77,3
Asparges, rå92220,12,22
Ekebladsalat6716,010,21,42,8
Ramsløk4861150,67,918,6


Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!