Oppskrifter på Italiensk mat

Fakta om det italienske kjøkken.

Det Italienske kjøkken er ett av verdens mest kjente. Det er kopiert ovr hele verden og det finnes Italienske restauranter i mange land. Det italienske kjøkken bruker mye kornprodukter(eks pasta) og grønnsaker. Kjøtt er ikke så mye brukt. Ost brukes mye og Italia har mange verdenskjente oster. Fisk er mest småfisk og forskjellige skalldyr. Det brukes og en del tørrfisk.
Det spises ofte 3 måltider om dagen, frokost, lunsj og middag om kvelden. Hovedmåltidet er lunsj som gjerne kan bestå av 4 retter. Forrett, 2 hovedretter og dessert.

Pasta

Pasta har vært en av grunnstenene i Italiensk mat. Det finnes mange typer pasta og spagetti. Lages av mel og vann. Brukes fersk og tørket. Fylt pasta er fylt med ost eller kjøttblandinger, kalles ravioli, tortellini. Andre typer er: Tagliatelle, gnocchi, spagetti, penne, makaroni, canneloni, farfalle, rigatoni, skruer, skjell osv.

Pizza

De italienske pizzaene er tynne og smakfulle, i motsetning til amerikanske som er tykke med mye deig og fyll. Det var i Napoli at den første pizzaen ble lagd.

Oster

Det finnes mange kjente italienske oster. Jeg kan nevne parmesan, mozzarella, ricotta, gorgonzola mm. Oster brukes mye i matlaging og i mange kjente italienske retter som pastaretter, tiramisu, pizza og sauser.

Grønnsaker


Tomater brukes i sauser og til mye annet. Oliven brukes og mye. Andre grønnsaker brukes i kombinasjoner til mange retter.

Kjøtt

Kalvekjøtt brukes i noen kjente retter som Osso Buco og Saltimbocca. Det brukes og oksekjøtt og kylling.

Fisk

Det er oftest mindre fisk som brukes. Sardiner er mye brukt. Men og tunfisk og sverdfisk brukes. Det importeres en del tørrfisk samt at skalldyr er mye brukt

Gode oppskrifter med bilde


Prøv også Tørrfisk - Italiensk Mantecato.
Prøv også Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter).
Prøv også Zabaglione 2.
Prøv også Spaghetti allo scoglio.
Prøv også Biscotti med mandler og sjokolade.
Prøv også Tiramisu- Italias nasjonaldessert.
Prøv også Calzone 1.
Prøv også Kalvestek fra Sardinia.
Prøv også Penne carbonara med kylling, reker og endivie.
Prøv også Sabayonne (Zabaglione).
Prøv også Bruschetta 2.
Prøv også Pannacotta med bærmousse.
Prøv også Foccacia - Et smakfullt brød til suppen.
Prøv også Kylling Cassiatore.
Prøv også Kalv med italiensk grønnsaksfat.
Prøv også Ossibuchi al Pomodoro.
Prøv også Panna Cotta med bringebærkrem.
Prøv også Pollo alla diavola.
Prøv også Tiramisu til 6.
Prøv også Italienske sitronkaker.
Prøv også Stoccafisso alla provenzale.
Prøv også Ciabatta med ost og ruccolasalat.
Prøv også Biscotti.
Prøv også Carpaccio med artisjokker og olivenkrutonger.
Prøv også Spaghetti alla Siracusana.







De mest populære italienske oppskriftene.

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Panna cotta med bringebærsaus5.48.03282.618.222.2114.6Oppskriften har bilde
Fettuccine all`Alfredo5.210.29270.720.116.218.6Oppskriften har bilde
Focaccia5.13.11287.73910.62.54.4Oppskriften har bilde
Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter)59.65132.90.39.90.83.2Oppskriften har bilde
Spaghetti alle Vongole55.4622730.16.41.90.9
Spaghetti alla Carbonara 256.65328.6331525.4Oppskriften har bilde
Foccacia italiensk brød4.90.99229.142.72.92.20.4Oppskriften har bilde
Foccacia - Et smakfullt brød til suppen4.81.52210.534.25.22.20.6Oppskriften har bilde
Kalvestek fra Sardinia4.815.484.61.53.80.80.8Oppskriften har bilde
Pizza Margherita4.73.55207.922.891.63Oppskriften har bilde
Calzone 14.74.21121.58.46.31.12.5Oppskriften har bilde
Spaghetti Carbonara fra mmmat4.710.16324.829.315.21.73
Saltimbocca di pollo (kyllingfilet med spekeskinke4.714.92134.503.701.8Oppskriften har bilde
Focaccia 24.61.15215.333.36.31.83.3
Sjokolade/orange flake gelato4.56.23272.329.813.90.87.6
Vegetar panini4.50
Panna cotta med kanelsyltede rabarbra4.56.47234.523.314.71.79.6
Panna Cotta med bringebærkrem4.512.11192.612.213.21.28.5Oppskriften har bilde
Brushetta med salami romana og stekt taleggio4.515.03335.414.422.92.39
Ciabatta4.50.9722539.542.10.6
Pasta med pesto 24.56.94328.620.622.41.213.9
Penne. Panna e Salmone4.57.5829636.211.32.65.6Oppskriften har bilde
Ferske Fiken m Parmigiano-Reggiano Iskrem & Marsala Vinsaus4.59.6125.910.85.60.60.8
Burrida di Stoccafisso. Tørrfisk ”burrida”4.514.62151.42.93.90.80.5Oppskriften har bilde
Carpaccio (marinert. rå oksefilet)4.518.11286.90.723.40.15.4
Ossibuchi al Pomodoro4.527.541166.92.81.80.8Oppskriften har bilde
Kylling Cassiatore4.55.1469.61.82.40.70.4Oppskriften har bilde
Ravioli di salmone4.511.37297.715.221.31.211.4Oppskriften har bilde
Åpen lasagne med soppsaus4.56.03156.914.76.60.43.8
Italienske kjøttboller ( Polpette )4.35.382389.518.30.94.3
Pannacotta med bærmousse4.26.61276.610.425.20.516.5Oppskriften har bilde
Grunnmasse gelato4.22.84227.32512.206.4Oppskriften har bilde
Lasagne 14.25.87112.68.44.10.82.3Oppskriften har bilde
Boboli italiensk brød4.10.95229.538.55.12.10.1
Panna Cotta - Emilia Romagna47.52174.112.712.31.48Oppskriften har bilde
Savoiardi eller ladyfingers43.07259.344.45.10.81.4
Italiensk hvitløksbrød43.277.411.41.92.21
Pannacotta med Blåbærsirup44.66217.130.29.80.56.4
Tiramisu410.36211.710.315.108.7Oppskriften har bilde
Tiramisu 4410.94428.725.932.71.621.1Oppskriften har bilde
Bruschetta 243.1486.411.53.11.70.5Oppskriften har bilde
Aubergine Parmigiana44.1348.72.62.61.91.2Oppskriften har bilde
Cannelloni med ricottaost. spinat og basilikum411.95131.712.65.712.8
Semifreddo med bringebær410.831869.813.61.88.2Oppskriften har bilde
Ciabatta med ost og ruccolasalat45.55188.622.57.61.72.7Oppskriften har bilde
Bruschetta410.09195.813.810.41.15Oppskriften har bilde
Spinatpannekaker m/ blåmuggost420.11270.56.322.41.212.7
Tiramisu 23.89.64351.429.423.40.714.4Oppskriften har bilde
Grissini3.81.92209.434.74.61.42.5Oppskriften har bilde
Napolitansk pizzadeig3.80.88198.334.13.91.80.5



Aktuelle artikler.

Reinkjøtt på italiensk

Reinkjøtt på italiensk

De unge vil servere reinkjøttet i wraps, som bruschetta eller på tapasbordet, viser en ny undersøkelse.
Aldersgruppen 18 til 34 år er de som spiser mest reinsdyrkjøtt. Men når de lager mat ønsker de å gi kjøttet helt ny innpakning, dette viser en spørreundersøkelse YouGov har gjort for MatPrat....

Les mer om denne saken...
Aldri har italiensk mat vært enklere - Ta del av det italienske kjøkken, uten komfyr eller kjøleskap

Aldri har italiensk mat vært enklere - Ta del av det italienske kjøkken, uten komfyr eller kjøleskap

Vi ønsker å gi mennesker muligheten til å nyte et ekte italiensk måltid – når som helst og hvor som helst. Det kan vi nå gjøre med våre nye ferdigretter som er basert på tre klassiske oppskrifter og som er fremstilt uten konserveringsmidler, sier Åsa Hermansson som er nordisk markedssjef i Barilla.....

Les mer om denne saken...
Italienske matskatter søker beskyttelse i Norge

Italienske matskatter søker beskyttelse i Norge

Det er historisk når nå to italienske matgiganter søker om juridisk vern i Norge gjennom merkeordningen beskyttede betegnelser.
Sammenslutningene bak Prosciutto di Parma og Pamigiano Reggiano søker begge å bli beskyttede opprinnelsesbetegnelser i Norge. Det betyr at de blir stemplet med det s....

Les mer om denne saken...
Pizzaen slanker seg

Pizzaen slanker seg

Nordmenn er et av verdens mest pizzaspisende folk. Nå har den tykke pizzabunnen vi har vært vant med, begynt å slanke seg.
En stadig større andel av frossenpizzaene vi spiser er av italiensk type med tynn bunn, selv om amerikansk pizza med tykkere bunn fremdeles selger mest, viser tall fra AC N....

Les mer om denne saken...
Besøk hos Brunello Pizzeria i Oslo

Besøk hos Brunello Pizzeria i Oslo

Brunello var tidligere en av de mest populære restaurantene i vår restaurantguide. Den siste tiden har dette endret seg og karakterene har dalt en del. Jeg tok ett besøk hos Brunello for å lodde stemningen og maten.....

Les mer om denne saken...
Enkel og personlig kokebok fra Roma.

Enkel og personlig kokebok fra Roma.

En liten kokebok kom hjem til meg her om dagen. Det var om enkel, tradisjonsrik mat fra Roma. Og rettene er presentert på en utradisjonell måte uten nøye mål og regler, og det er måte som tiltaler.....

Les mer om denne saken...
Kvinner foretrekker italienere

Kvinner foretrekker italienere

Norske menn er mest glad i amerikansk pizza, mens stadig flere kvinner foretrekker italiensk. Halvparten av norske kvinner velger italiensk pizza når de skal spise frossenpizza. Det viser en undersøkelse om nordmenns pizzavaner Synovate har gjort for Dr. Oetker, som er nest størst på frossenpizza i....

Les mer om denne saken...
Italienske nypoteter på norske bord

Italienske nypoteter på norske bord

Kvalitetsbevisste norske forbrukere får snart en ny delikatesse på bordet – italienske nypoteter. Med enestående smak, høyt næringsinnhold og god kvalitet har italienske potetbønder tenkt å innta det norske markedet.....

Les mer om denne saken...
Matolje for helsen din

Matolje for helsen din

Nordmenn bruker stadig mer olje i matlagingen. Likevel konsumerer vi i Norge om lag en liter olje per person per år, mens i Italia er forbruket på om lag sju liter.....

Les mer om denne saken...
Gode kyllingretter på OL-menyen

Gode kyllingretter på OL-menyen

Det er duket for vinter-OL i Torino. Italia er selve arnestedet for europeisk matkultur. Her dyrker man kjærligheten til god mat og vin, først og fremst laget av enkle råvarer. Hver region har sine spesialiteter. Torino, som ligger i Piemonte, er kjent for sine velsmakende og rykvarme supper og gryt....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!