Oppskrifter på Italiensk mat

Fakta om det italienske kjøkken.

Det Italienske kjøkken er ett av verdens mest kjente. Det er kopiert ovr hele verden og det finnes Italienske restauranter i mange land. Det italienske kjøkken bruker mye kornprodukter(eks pasta) og grønnsaker. Kjøtt er ikke så mye brukt. Ost brukes mye og Italia har mange verdenskjente oster. Fisk er mest småfisk og forskjellige skalldyr. Det brukes og en del tørrfisk.
Det spises ofte 3 måltider om dagen, frokost, lunsj og middag om kvelden. Hovedmåltidet er lunsj som gjerne kan bestå av 4 retter. Forrett, 2 hovedretter og dessert.

Pasta

Pasta har vært en av grunnstenene i Italiensk mat. Det finnes mange typer pasta og spagetti. Lages av mel og vann. Brukes fersk og tørket. Fylt pasta er fylt med ost eller kjøttblandinger, kalles ravioli, tortellini. Andre typer er: Tagliatelle, gnocchi, spagetti, penne, makaroni, canneloni, farfalle, rigatoni, skruer, skjell osv.

Pizza

De italienske pizzaene er tynne og smakfulle, i motsetning til amerikanske som er tykke med mye deig og fyll. Det var i Napoli at den første pizzaen ble lagd.

Oster

Det finnes mange kjente italienske oster. Jeg kan nevne parmesan, mozzarella, ricotta, gorgonzola mm. Oster brukes mye i matlaging og i mange kjente italienske retter som pastaretter, tiramisu, pizza og sauser.

Grønnsaker


Tomater brukes i sauser og til mye annet. Oliven brukes og mye. Andre grønnsaker brukes i kombinasjoner til mange retter.

Kjøtt

Kalvekjøtt brukes i noen kjente retter som Osso Buco og Saltimbocca. Det brukes og oksekjøtt og kylling.

Fisk

Det er oftest mindre fisk som brukes. Sardiner er mye brukt. Men og tunfisk og sverdfisk brukes. Det importeres en del tørrfisk samt at skalldyr er mye brukt

Gode oppskrifter med bilde


Prøv også Ravioli di salmone.
Prøv også Fylt fennikel.
Prøv også Spaghetti alla Puttanesca.
Prøv også Møllerens foccacia.
Prøv også Foccacia - Et smakfullt brød til suppen.
Prøv også Italiensk tradisjonell tørrfisk.
Prøv også Tiramisu- Italias nasjonaldessert.
Prøv også Zabaglione 2.
Prøv også Italiensk pizza.
Prøv også Tiramisu 4.
Prøv også Pasta med pesto 2.
Prøv også Italienske sitronkaker.
Prøv også Lasagne 1.
Prøv også Pollo alla diavola.
Prøv også Biffbruschetta.
Prøv også Ossibuchi al Pomodoro.
Prøv også Biscotti.
Prøv også Tiramisu 6.
Prøv også Tiramisu 5.
Prøv også Cannellinisuppe.
Prøv også Stoccafisso alla provenzale.
Prøv også Lammesugo med orecchiette fra Italia.
Prøv også Original bruschetta med tomatsalat.
Prøv også Kalvestek fra Sardinia.
Prøv også Sabayonne (Zabaglione).







De mest populære italienske oppskriftene.

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Panna cotta med bringebærsaus5.58.04283.118.222.3114.6Oppskriften har bilde
Spaghetti alla Carbonara 25.16.65333.633.715.225.4Oppskriften har bilde
Spaghetti alle Vongole5.15.4622730.16.41.90.9
Focaccia5.13.11287.73910.62.54.4Oppskriften har bilde
Omelette con gli spinaci (Spinat omeletter)59.65132.90.39.90.83.2Oppskriften har bilde
Foccacia italiensk brød4.90.99229.142.72.92.20.4Oppskriften har bilde
Foccacia - Et smakfullt brød til suppen4.81.53204.832.75.32.10.6Oppskriften har bilde
Kalvestek fra Sardinia4.815.4583.71.23.80.80.8Oppskriften har bilde
Pizza Margherita4.73.61204.221.69.21.63.1Oppskriften har bilde
Calzone 14.74.21121.58.46.31.12.5Oppskriften har bilde
Spaghetti Carbonara fra mmmat4.710.18324.929.415.11.72.9
Saltimbocca di pollo (kyllingfilet med spekeskinke4.714.5513203.501.7Oppskriften har bilde
Focaccia 24.61.14209.831.86.41.83.4
Fettuccine all`Alfredo4.610.29270.720.116.218.6Oppskriften har bilde
Panna Cotta med bringebærkrem4.511.86191.812.313.31.28.6Oppskriften har bilde
Panna cotta med kanelsyltede rabarbra4.56.5234.623.414.71.89.6
Sjokolade/orange flake gelato4.56.08271.730.213.80.87.6
Brushetta med salami romana og stekt taleggio4.514.64333.214.722.72.38.7
Pasta med pesto 24.56.94328.620.622.41.213.9Oppskriften har bilde
Ciabatta4.50.96218.8384.120.6
Vegetar panini4.50
Penne. Panna e Salmone4.57.5829636.211.32.65.6Oppskriften har bilde
Ferske Fiken m Parmigiano-Reggiano Iskrem & Marsala Vinsaus4.59.63124.610.85.50.60.8
Burrida di Stoccafisso. Tørrfisk ”burrida”4.514.62151.42.93.90.80.5Oppskriften har bilde
Carpaccio (marinert. rå oksefilet)4.518.11286.90.723.40.15.4
Ossibuchi al Pomodoro4.527.541166.92.81.80.8Oppskriften har bilde
Kylling Cassiatore4.55.2174.21.62.40.60.4Oppskriften har bilde
Ravioli di salmone4.511.37297.715.221.31.211.4Oppskriften har bilde
Åpen lasagne med soppsaus4.56.07155.414.36.60.43.8
Lasagne 14.35.87112.68.44.10.82.3Oppskriften har bilde
Pannacotta med bærmousse4.26.61276.610.425.20.516.5Oppskriften har bilde
Grunnmasse gelato4.22.8122625.41206.4Oppskriften har bilde
Grissini4.21.9225.7394.31.62.2Oppskriften har bilde
Savoiardi eller ladyfingers43.05256.444.84.70.81.2
Tiramisu410.2120910.514.908.7Oppskriften har bilde
Tiramisu 4410.784302632.91.621.2Oppskriften har bilde
Bruschetta 243.15104.215.531.80.5Oppskriften har bilde
Italienske kjøttboller ( Polpette )45.35238.410.21814.2
Aubergine Parmigiana44.1348.72.62.61.91.2Oppskriften har bilde
Panna Cotta - Emilia Romagna47.52174.112.712.31.48Oppskriften har bilde
Pannacotta med Blåbærsirup44.67217.430.29.80.56.4
Italiensk hvitløksbrød43.2187.813.61.92.41
Cannelloni med ricottaost. spinat og basilikum412130.612.35.70.93.5
Boboli italiensk brød40.95229.538.55.12.10.1
Semifreddo med bringebær410.7185.69.713.71.88.2Oppskriften har bilde
Ciabatta med ost og ruccolasalat45.51186.122.97.31.72.5Oppskriften har bilde
Bruschetta410.2195.113.310.51.15.1Oppskriften har bilde
Spinatpannekaker m/ blåmuggost420.11270.56.322.41.212.7
Italiensk tradisjonell tørrfisk417.41193.680.70.80.1Oppskriften har bilde
Kjøtt panini3.90



Aktuelle artikler.

Den beste bruschettaen med variasjoner

Den beste bruschettaen med variasjoner

Bruschetta er en av de klassiske italienske oppskriftene som er enkel og bare nydelig. Det er mange varianter men originalt er det bare brød med hvitløk, olivenolje og en tomatsalat. Videre evt noe kjøtt på toppen og litt pynt.....

Les mer om denne saken...
Hjemmelaget pesto med pasta

Hjemmelaget pesto med pasta

Hjemmelaget pesto med pasta er en av de enkle pastarettene vi lager, sammen med pasta og tomatsaus eller ostesaus. Pesto lages ved siden av eller kjøpes ferdig og så røres inn i pastaen før servering. Men lag gjerne pesto hjemme fra bunnen av og smaken er veldig mye bedre enn kjøpepesto. Den kan lag....

Les mer om denne saken...
Reinkjøtt på italiensk

Reinkjøtt på italiensk

De unge vil servere reinkjøttet i wraps, som bruschetta eller på tapasbordet, viser en ny undersøkelse.
Aldersgruppen 18 til 34 år er de som spiser mest reinsdyrkjøtt. Men når de lager mat ønsker de å gi kjøttet helt ny innpakning, dette viser en spørreundersøkelse YouGov har gjort for MatPrat....

Les mer om denne saken...
Aldri har italiensk mat vært enklere - Ta del av det italienske kjøkken, uten komfyr eller kjøleskap

Aldri har italiensk mat vært enklere - Ta del av det italienske kjøkken, uten komfyr eller kjøleskap

Vi ønsker å gi mennesker muligheten til å nyte et ekte italiensk måltid – når som helst og hvor som helst. Det kan vi nå gjøre med våre nye ferdigretter som er basert på tre klassiske oppskrifter og som er fremstilt uten konserveringsmidler, sier Åsa Hermansson som er nordisk markedssjef i Barilla.....

Les mer om denne saken...
Italienske matskatter søker beskyttelse i Norge

Italienske matskatter søker beskyttelse i Norge

Det er historisk når nå to italienske matgiganter søker om juridisk vern i Norge gjennom merkeordningen beskyttede betegnelser.
Sammenslutningene bak Prosciutto di Parma og Pamigiano Reggiano søker begge å bli beskyttede opprinnelsesbetegnelser i Norge. Det betyr at de blir stemplet med det s....

Les mer om denne saken...
Pizzaen slanker seg

Pizzaen slanker seg

Nordmenn er et av verdens mest pizzaspisende folk. Nå har den tykke pizzabunnen vi har vært vant med, begynt å slanke seg.
En stadig større andel av frossenpizzaene vi spiser er av italiensk type med tynn bunn, selv om amerikansk pizza med tykkere bunn fremdeles selger mest, viser tall fra AC N....

Les mer om denne saken...
Besøk hos Brunello Pizzeria i Oslo

Besøk hos Brunello Pizzeria i Oslo

Brunello var tidligere en av de mest populære restaurantene i vår restaurantguide. Den siste tiden har dette endret seg og karakterene har dalt en del. Jeg tok ett besøk hos Brunello for å lodde stemningen og maten.....

Les mer om denne saken...
Enkel og personlig kokebok fra Roma.

Enkel og personlig kokebok fra Roma.

En liten kokebok kom hjem til meg her om dagen. Det var om enkel, tradisjonsrik mat fra Roma. Og rettene er presentert på en utradisjonell måte uten nøye mål og regler, og det er måte som tiltaler.....

Les mer om denne saken...
Kvinner foretrekker italienere

Kvinner foretrekker italienere

Norske menn er mest glad i amerikansk pizza, mens stadig flere kvinner foretrekker italiensk. Halvparten av norske kvinner velger italiensk pizza når de skal spise frossenpizza. Det viser en undersøkelse om nordmenns pizzavaner Synovate har gjort for Dr. Oetker, som er nest størst på frossenpizza i....

Les mer om denne saken...
Italienske nypoteter på norske bord

Italienske nypoteter på norske bord

Kvalitetsbevisste norske forbrukere får snart en ny delikatesse på bordet – italienske nypoteter. Med enestående smak, høyt næringsinnhold og god kvalitet har italienske potetbønder tenkt å innta det norske markedet.....

Les mer om denne saken...




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.