Oppskrifter med kalkun.


Fakta om kalkun.

Stor fugl som brukes mye i engelskspråkelige land og da særlig til jul. I dag er den vanlig festmat i forbindelse med jul og nyttår hos mange nordmenn. Kalkun er vårt aller magreste kjøttslag. Brystfileten inneholder bare 0,5 g fett pr. 100 g råvare. Størrelsen er fra ett par kilo og oppover til 6-8 kg. Er litt tørr i kjøttet.

Bruksområde.

Stekes gjerne i ovn hel, men og i salat osv. De siste årene har det kommet bearbeidede produkter av kalkun, eksempelvis pålegg av kalkun, kalkunfilet, marinert kalkunbryst, kalkunschnitzler, kalkunfrikadeller, pølser og kjøttpudding.

Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Urtetrukket kalkunfilet med chevre og rosinvinaigrette.
Prøv også Kalkunbiff med mangosalsa.
Prøv også Omelett med kalkun og salsa.
Prøv også Kalkunbiff 2.
Prøv også Aprikosfylt kalkunrull.
Prøv også Kalkunburger.
Prøv også Kalkun med valnøttstuffing.
Prøv også Omelett med røkt kalkun, sjampinjong og mozzarella.
Prøv også Kalkunspyd med grillet fersken.
Prøv også Marinert kalkunbiff.
Prøv også Kalkunbiff med grillet frukt.
Prøv også Stekt kalkun.
Prøv også Helstekt kalkun med kirsebærstuffing og portvinssa.
Prøv også Kalkunbiff med mais og bakt potet.
Prøv også Kalkunbryst med løk og sjampinjong.
Prøv også Lefseruller med kalkunskinke.
Prøv også Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips.
Prøv også Kalkun med gorgonzola og pasta.
Prøv også Farsert kalkunfilet med portvinssaus.
Prøv også Farsert kalkunfilet.






De mest populære oppskriftene med kalkun

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Lefseruller med kalkunskinke5.414.75158.714.861.43.6Oppskriften har bilde
Høstsalat5.27.641096.26.41.62Oppskriften har bilde
Honning- og sesamglasert kalkunbryst med appelsins59.79135.44.56.90.24
Hvitløkspekket kalkunlår57.5495.16.63.41.10.8
Pai med kalkun og brokkoli54.36201.311.913.10.87.4Oppskriften har bilde
Farsert kalkunfilet med portvinssaus510.58104.62.83.90.22.2Oppskriften har bilde
Kalkun Stroganoff56.2772.92.32.80.41.6Oppskriften har bilde
Helstekt kalkunbryst med varm rødkålsalat4.85.1471.47.51.21.30.6Oppskriften har bilde
Mole Poblano De Guajolote4.811.92136.34.26.11.11
Urtestekt kalkunbrystfilet4.78.81826.60.71.20.2
Helstekt kalkun med forskjellige stuffinger (fyll) og sauser4.711.42102.72.62.80.21.4Oppskriften har bilde
Sukkerglassert Nyttårskalkun4.512.86132.59.91.600.6Oppskriften har bilde
Tequila kalkun4.59.72811.22.10.50.4
Urtestekt kalkunfilet på julevis4.514.16117.901.900.8Oppskriften har bilde
Helstekt kalkun med kirsebærstuffing4.510.18109.22.44.40.22.5Oppskriften har bilde
Kalkun med brødstuffing4.513.151182.230.20.8
Kalkun med pastasaus og Norzolaost4.511.891293.48.404.9Oppskriften har bilde
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips4.512.69125.44.53.30.41Oppskriften har bilde
Julekalkun med sviske- og eplefyll4.512.41102.43.61.40.70.4
Grillet kalkunbryst med pølser4.512.09142.946.60.31.8
Kalkunpai med spinat og bacon4.56.781879.111.90.76.2Oppskriften har bilde
Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus4.56.79133.96.77.91.15Oppskriften har bilde
Kalkunfilet med pistasjesaus4.57.43126.46.65.90.73.3Oppskriften har bilde
Smakfull kalkunform4.510.39172.43.710.50.74.9Oppskriften har bilde
Grillet kalkunfilet4.45.45111.88.35.51.60.8Oppskriften har bilde
Kalkun med søtpotet og epletårn4.38.01140.211.46.72.24.2
Kalkunbryst i rosmarin med rød saus4.312.64104.42.41.40.40.4
Kalkunpølser med godt følge4.32.6670.17.21.91.30.4Oppskriften har bilde
Kalkunsuppe4.33.9985.415.80.430
Kalkun med forskjellige stuffinger4.38.779943.60.42
Kalkunfilet med kiwi og sherrysaus4.310.68161.539.70.56.1Oppskriften har bilde
Helstekt Kalkunfilet4.26.75102.18.14.51.32.1Oppskriften har bilde
Helstekt kalkunbryst med grønnsakkompott4.26.5380.8621.10.8Oppskriften har bilde
Kalkun 2411.131001.430.11.4Oppskriften har bilde
Kalkunbryst i langpanne46.8184.56.91.71.10.4
Grillet kalkunbryst med feta og soltørkede tomater47.7295.95.83.50.90.9
Chiliwraps410128.92.38.31.43.7Oppskriften har bilde
Honningglasert og urtefylt kalkun414.3116.71.72.600.5
Thanksgivingkalkun413.4103.221.60.10.6
Kalkunkarbonader48.7481.14.80.90.80.3
Marinert og fylt kalkunbryst49.611141.45.50.73.2Oppskriften har bilde
Sennepsgriljert kalkunbryst45.5596.35.15.20.73.2Oppskriften har bilde
Kalkunbiff med stekte søtpoteter410.14149.556.80.93.9Oppskriften har bilde
Kalkungryte47.3284.22.93.71.21.9
Tagliatelle med kalkun og fløtesaus48.02211.623.27.31.64.5Oppskriften har bilde
Helstekt kalkunbryst med bakte poteter3.914.2113.801.400.5Oppskriften har bilde
Kalkunfilet på partyseng3.89.86116.86.34.70.72.6Oppskriften har bilde
Fersk kalkunfilet3.814.17115.701.600.7
Stekt kalkun3.814.46106.601.800.6Oppskriften har bilde
Julekalkun3.712.41102.43.61.40.70.4

Se alle oppskriftene





Aktuelle artikler.

Den store påskefuglen

Den store påskefuglen

Kalkunen er den store påskefuglen fremfor noen. Staselig er den, der den ligger pyntet til fest, med hvite papirmansjetter eller gule sløyfebånd rundt benknokene.....

Les mer om denne saken...
Fest med kalkun

Fest med kalkun

Vi gir deg tipsene til hvordan du får et vellykket måltid med kalkun.
Hovedregelen sier at du bør beregne 500 g kalkun per person. Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 600 g per person. Med andre ord trenger du en kalkun på 6 kilo til et selskap med 10 personer....

Les mer om denne saken...
Fest med kalkun

Fest med kalkun

En flott, helstekt kalkun gjør stilig entré i det den kommer seilende ut fra kjøkkenet og inn på festbuffeten.
På en enkel måte er den alltid like velkledd for anledningen og blir som vanlig raskt festens midtpunkt.....

Les mer om denne saken...
Tin kalkunen i tide!

Tin kalkunen i tide!

Én av tre spiser kalkun på nyttårsaften, men mange venter for lenge med å tine den. Kalkunen tines best når du setter den i kjøleskapet tre dager før den skal tilberedes.
De ivrigste kalkunspiserne finner vi på Østlandet utenom Oslo. Her fortærer hele 40 prosent kalkun på nyttårsaften, tett ....

Les mer om denne saken...
ABC i kalkunfilet

ABC i kalkunfilet

Kalkunfilet er enkel og raffinert mat å servere til vårens og sommerens mange sammenkomster. Fersk kalkunfilet selges hel (1500 g og 750 g) eller i skiver. Dette er rent, magert, smakfullt og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede, og som kan serveres med all slags tilbehør. Kalkunkjøtt er også utmerk....

Les mer om denne saken...
Kalkun øker mer enn ribbe

Kalkun øker mer enn ribbe

Det forventes et salg på mer enn 2500 tonn ribbe i NorgesGruppens butikker til jul i år, det er mer enn noen sinne. Likevel kan kalkunen med sine nærmere 1000 tonn skilte med størst vekst.....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!