Tabell som viser de forskjellige karbohydrater


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    

Karbohydrattabell Velkommen til Matoppskrift.no sin enkle men store tabell over karboinnhold i mat. Denne tabellen henter sine data direkte fra matvareguiden.no og oppdateres automatisk når matvareguiden gjør det. Vi har satt opp karbotabellen på en enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp alle oppføringene som begynner på den valgte bokstaven, men kun de som har registrert en verdi for karbohydrat (0 eller mer).
Et godt verktøy for å finne de ingredienser med lavest karboinnhold.

Vi håper du liker karbotabellen.

Her kan du søke etter alle ingredienser og få opp mer detaljert næringsinnhold.:

PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.





Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Karbohydrater Totalt karbohydrater. Matvarenes innhold av karbohydrat er beregnet som differens, dvs 100 minus summen av vann, protein, fett, kostfiber, alkohol og aske i 100 g matvare. For en del matvarer er karbohydratinnholdet analysert(summen av mono/disakkarider og stivelse). Karbohydrat finnes i størst mengde i brød, mel, kornvarer, poteter, frukt, grønnsaker, sukker og sukrede matvarer.
  2. Kost fiber Innhold av kostfiber målt i gram.
  3. Mono/ disakkarider Er summen av naturlig forekommende glukose, maltose, fruktose og laktose i matvaren. Sukker tilsatt under bearbeiding er ikke inkludert.
  4. Stivelse. Innhold av stivelse målt i gram.
  5. Tilsatt sukker Viser innholdet av farin, melis, sirup og glykosesirup som er tilsatt under industriell produksjon eller ved husholdningsmessig tillaging.


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!