Tabell som viser de forskjellige karbohydrater


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    

Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database


NavnKarbohydrater(g)Stivelse(g)Kostfiber(g)Mono og disakkarider(g)Tilsatt sukker(g)



Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Karbohydrater Totalt karbohydrater. Matvarenes innhold av karbohydrat er beregnet som differens, dvs 100 minus summen av vann, protein, fett, kostfiber, alkohol og aske i 100 g matvare. For en del matvarer er karbohydratinnholdet analysert(summen av mono/disakkarider og stivelse). Karbohydrat finnes i størst mengde i brød, mel, kornvarer, poteter, frukt, grønnsaker, sukker og sukrede matvarer.
  2. Kost fiber Innhold av kostfiber målt i gram.
  3. Mono/ disakkarider Er summen av naturlig forekommende glukose, maltose, fruktose og laktose i matvaren. Sukker tilsatt under bearbeiding er ikke inkludert.
  4. Stivelse. Innhold av stivelse målt i gram.
  5. Tilsatt sukker Viser innholdet av farin, melis, sirup og glykosesirup som er tilsatt under industriell produksjon eller ved husholdningsmessig tillaging.


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!