Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:






Du er her :: Hovedsiden:: Kjøttdeig ::

Næringsinnhold pr 100 g

Kalorier201kcal
Karbo0gram
Fett14gram
Protein18,8gram
Les mer om innholdet

Aktuelle bøker

Oppskrifter med kjøttdeig


Fakta om produktet.

Kjøttdeig og karbonadedeig er utvilsom de mest anvendelige kjøttråvarene som finnes. De har et utrolig stort bruksområde i alt fra klassiske norske kjøttkaker til de mer eksotiske retter, og egner seg til å lage god mat raskt. Har du kjøttdeig eller karbonadedeig i kjøleskapet er middagen reddet.
Kjøttdeig er laget av malt storfekjøtt som delvis er skåret fritt for sener og fett. Kjøttdeig inneholder maks 14% fett og den er tilsatt 1% salt og inntil 5% is eller isvann.
Karbonadedeig er "luksusutgaven" av kjøttdeig. Den er laget av grovmalt storfekjøtt som er skåret fritt for sener og fett og den inneholder maks 6% fett. Dette betyr igjen at karbonadedeig inneholder mer kjøtt og blir igjen mer rik på de viktige næringsstoffene som finnes i kjøtt.
Medisterdeig er "juleutgaven" av kjøttdeig. Den er laget av svinekjøtt blandet med flesk og storfekjøtt. Medisterdeig kan inneholde inntil 25 % fett.

Farser
En farse er ferdig spedd deig hvor salt, krydder, stivelse og væske er rørt inn.
Kjøttfarse lages av storfekjøtt, men kan være tilsatt svinekjøtt og fett av storfe eller svin. Farse er spedd kjøttdeig tilsatt salt, krydder, stivelse og melk eller vann. Farsen kan brukes til f.eks kjøttkaker, kjøttpudding og kjøttboller.
Medisterfarse lages av svinekjøtt tilsatt storfekjøtt og fett av storfe eller svin. Medisterfarse kan inneholde inntil 25% fett.

Bruksområde.

Fra kjøttakaker til taco. Brukes i veldig mye. Medisterfarse brukes til medisterkaker, kjøttpudding og kålruletter. Medisterdeig brukes til medisterkaker og medisterpølser.

De mest populære kjøttdeigoppskriftene

Viser verdier pr 100 gram. Sorter ved å klikke på overskrift.

NavnPoengKarboKcalProteinFettPris
Kremostsuppe5.41.6107.35.68.64.78
Lasagne 55.37.6125.97.874.62
Tacosuppe 15.23.2482.72.61.99
Karbonader til fest5.116.1153.813.93.55.92
Calzone 15.18.4124.67.56.54.21
Dansk hakkebøff5.10.119918.613.88.79
Pasta med karbonade og grønnsaker510.2108.110.52.45.23
Nachos 1515200.57.411.96.93
Baconburger51165.915.8119.8
Empanadas (Chile)528.62709133.74
Sjømannsgryte58.395.74.64.63.08
Tante Maries kjøttpudding53.6168.111.1125.75
Tacopai514.8247.49.216.65.68
Spagetti med kjøttboller og pesto518.4251.517.911.68.87
Piroger med kjøttfyll4.921.6200.29.78.13.71
Enchilladas4.915.7182.28.695.77
Kålruletter 54.83.589.37.24.83.52
Den beste! Amerikansk fyll / stuffing til kalkun4.86.2181.78.813.45.22
Lasagne 24.85.5116.76.97.33.51
Hotte kjøttkaker4.817.8159.195.74.72

Se alle oppskriftene

Aktuelle artikler.
Annonse



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Si din mening om nettsidene

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638,
4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen