Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:






Du er her :: Hovedsiden:: Kjøttdeig ::

Næringsinnhold pr 100 g

Kalorier201kcal
Karbo0gram
Fett14gram
Protein18,8gram
Les mer om innholdet

Aktuelle bøker

Oppskrifter med kjøttdeig


Fakta om produktet.

Kjøttdeig og karbonadedeig er utvilsom de mest anvendelige kjøttråvarene som finnes. De har et utrolig stort bruksområde i alt fra klassiske norske kjøttkaker til de mer eksotiske retter, og egner seg til å lage god mat raskt. Har du kjøttdeig eller karbonadedeig i kjøleskapet er middagen reddet.
Kjøttdeig er laget av malt storfekjøtt som delvis er skåret fritt for sener og fett. Kjøttdeig inneholder maks 14% fett og den er tilsatt 1% salt og inntil 5% is eller isvann.
Karbonadedeig er "luksusutgaven" av kjøttdeig. Den er laget av grovmalt storfekjøtt som er skåret fritt for sener og fett og den inneholder maks 6% fett. Dette betyr igjen at karbonadedeig inneholder mer kjøtt og blir igjen mer rik på de viktige næringsstoffene som finnes i kjøtt.
Medisterdeig er "juleutgaven" av kjøttdeig. Den er laget av svinekjøtt blandet med flesk og storfekjøtt. Medisterdeig kan inneholde inntil 25 % fett.

Farser
En farse er ferdig spedd deig hvor salt, krydder, stivelse og væske er rørt inn.
Kjøttfarse lages av storfekjøtt, men kan være tilsatt svinekjøtt og fett av storfe eller svin. Farse er spedd kjøttdeig tilsatt salt, krydder, stivelse og melk eller vann. Farsen kan brukes til f.eks kjøttkaker, kjøttpudding og kjøttboller.
Medisterfarse lages av svinekjøtt tilsatt storfekjøtt og fett av storfe eller svin. Medisterfarse kan inneholde inntil 25% fett.

Bruksområde.

Fra kjøttakaker til taco. Brukes i veldig mye. Medisterfarse brukes til medisterkaker, kjøttpudding og kålruletter. Medisterdeig brukes til medisterkaker og medisterpølser.

De mest populære kjøttdeigoppskriftene

Viser verdier pr 100 gram. Sorter ved å klikke på overskrift.

NavnPoengKarboKcalProteinFettPris
Kremostsuppe5.41.6107.35.68.64.78
Lasagne 55.37.6125.97.874.62
Den beste! Amerikansk fyll / stuffing til kalkun5.26.2181.78.813.45.22
Tacosuppe 15.23.2482.72.61.99
Karbonader til fest5.116.1153.813.93.55.92
Calzone 15.18.4124.67.56.54.21
Dansk hakkebøff5.10.119918.613.88.79
Pasta med karbonade og grønnsaker510.2108.110.52.45.23
Nachos 1515200.57.411.96.93
Baconburger51165.915.8119.8
Empanadas (Chile)528.62709133.74
Tante Maries kjøttpudding53.6168.111.1125.75
Tacopai514.8247.49.216.65.65
Spagetti med kjøttboller og pesto518.4251.517.911.68.87
Piroger med kjøttfyll4.921.6200.29.78.13.71
Enchilladas4.915.7182.28.695.77
Kålruletter 54.83.589.37.24.83.52
Lasagne 24.85.5116.76.97.33.51
Hotte kjøttkaker4.817.8159.195.74.72
Tafta Kofta fra De Forente Arabiske Emirater4.85.782.8834.43

Se alle oppskriftene


Annonse
Bytt kjøttdeig, lev sunnere

Bytt kjøttdeig, lev sunnere


Ett av de viktigste grepene vi kan ta for å redusere fettinntaket fra kjøtt, er å bytte tradisjonell kjøttdeig med magrere varianter. Nå gjør mange nettopp det.
Det er den store middagsfavoritten i Norge. Minst én gang i uka, eller 60 ganger i året, bruker vi kjøttdeig til middag. I fjor handlet vi kjøttdeig for to milliarder kroner. I år kommer vi til å spise 33 000 tonn deig og farse av kjøtt i ulike varianter.

Les mer om denne saken...
Rask ungdomsmat

Rask ungdomsmat


Jeg som mange andre har en ungdom hjemme i kosten, og med de fordeler og ulemper det medfører. Og når tradisjonelle spisetider og måltidstyper ikke passer kan det være lurt å bevege seg inn på de unges premisser når det gjelder mat, og man ser at de faktisk i mange tilfeller har gode vaner og slett ikke bare usunn mat. Og det går mye i mat med mye smak, gjerne mexikansk

Les mer om denne saken...
Ny rekord for mager kjøttdeig

Ny rekord for mager kjøttdeig


Norske middagsspisere har satt ny rekord i forbruk av kjøttdeig. De magre variantene og ekte karbonadedeig øker aller mest.
– Forbruket av ferske deiger og farser havnet på 27,5 millioner kilo ifjor. Det er opp 2,4 prosent i forhold til 2009, som også var et rekordår, sier Eli Strand, informasjonssjef i Nortura.

Les mer om denne saken...
6 enkle hverdagsretter med kjøttdeig

6 enkle hverdagsretter med kjøttdeig


Kjøttdeig er en av de råvarene som flest bruker og som er anvendelig til mange forskjellige retter. Her viser jeg 6 enkle hverdagsretter som alle kan lage. Og alle råvarene kjøpes i vanlig kolonialbutikk.

Les mer om denne saken...
Kjøttkaka slår tilbake

Kjøttkaka slår tilbake


Kjøttkaker står sterkere som middagsmat, viser en ny undersøkelse. Men mors gamle oppskrift får stadig flere utfordrere.
– Nå spiser vi 19 kjøttkakemiddager i året i gjennomsnitt. Det er ett måltid mer enn for to år siden, sier seniorkonsulent John Spilling i Synovate, som er ansvarlig for undersøkelsen Norske Spisefakta 2010.

Les mer om denne saken...
Her er OL-burgeren!

Her er OL-burgeren!


Mens vi venter på gull i Vancouver kan en spesialutviklet OL-burger skape jubelstemning i norske hjem. - Vi ønsket å finne noe typisk kanadisk da vi skulle utvikle denne burgeren. Og det kunne blitt svært kjedelig med en burger inspirert av Celine Dion, ler informasjonsleder Oda Christensen i Opplysningskontoret for kjøtt (OFK).

Les mer om denne saken...
Spiste oss til kjøttdeigrekord

Spiste oss til kjøttdeigrekord


Nordmenns appetitt på kjøttdeig er rekordstor. Det siste året har forbruket økt med 13 prosent. – Forbruket har økt over lang tid, fordi kjøttdeig er lettvint og passer i mange nye retter. Men veksten siden sommeren i fjor er overraskende høy, sier informasjonssjef Grethe Skundberg i Nortura.

Les mer om denne saken...
Hverdagsmat er kjøttdeig!

Hverdagsmat er kjøttdeig!


Når ferien nå er over og hverdagen er tilbake, er det greit med noen enkle retter, som smaker godt.
Kjøttdeig fins alltid i butikken og er ofte redningsplanken for den travle hverdagskokken.

Les mer om denne saken...
Mors kjøttkaker er de beste

Mors kjøttkaker er de beste


Det er ingen tvil om hva som er den beste oppskriften på kjøttkaker, det er mors. Denne retten holder enda stand selv om kjøttkakene også blir offer for nymotens ingredienser og fremgangsmåter.

Les mer om denne saken...
Mors kjøttkaker holder ennå stand.

Mors kjøttkaker holder ennå stand.


Kjøttkaker har i mange år vært en av grunnstenene i det norske kjøkken. Men i den senerer tid er det kommet mange varianter av disse og vi har begynt å eksperimentere mer med disse kakene. Selv om kjøttdieg fortsatt er hovedingrediensen, så er det atskillige variasjoner i det som blandes inn og tilbehør.

Les mer om denne saken...
Annonse



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen