Oppskrifter med lam.


Fakta om produktet.

Kjøtt av sau som er et halvt år gammelt. Når sauen blir eldre, kalles kjøttet fårekjøtt. Det møre lammekjøttet er saftig og har en mild, men likevel en særegen smak. Både lam og sau beiter ute hele sommeren, og kan derfor fremme smaken av norsk natur. Norsk lam og sau er blant de beste i verden nettopp fordi dyrene har saftige beitemarker på fjellet eller ved kysten. Lam og sau kan brukes til de samme rettene, men sauekjøttet trenger litt lenger koke/steketid og har kraftigere smak. Det spises og noe geitekjøtt i Norge.

Bruksområde.

Stekes, kokes, grilles osv.

Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Carne no Tacho com Couve - Lammegryte med kål.
Prøv også Helgrillet lammelår med hvitløk og persille. Rotpure og stekt sjampinjong.
Prøv også Lammestek med poteter og grønnsaker.
Prøv også Fetaburger med lammekjøtt.
Prøv også Smørbrød med gratinert pinnekjøtt.
Prøv også Braissert og langkokte lammeskanker - med rotselleripure.
Prøv også Annabel Langbeins lammeskank.
Prøv også Lammefrikassé på høsten.
Prøv også Lammegryte med potemos.
Prøv også Pinnekjøtt og salta, røkt svineribbe.
Prøv også Fersk lammeribbe med gremolata.
Prøv også Saltbakt lammestek.
Prøv også Lammekoteletter i sherry (Tapas).
Prøv også Lammekofta.
Prøv også Fårikål med lammekjøtt.
Prøv også Grillet lammestek 2.
Prøv også Sennepsbakt Lammecarré.
Prøv også Lammestek 2.
Prøv også Lammeskiver med indisk vri.
Prøv også Koteletter på ungarsk maner.






De mest populære oppskriftene med lam og sau

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Honningglasert lammeribbe5.411.59269.88.4200.18.6Oppskriften har bilde
Arni Kleftiko5.37.09131.35.97.814.3
Lammekjøtt stekt på spidd (Sjasjlyk)5.25.23113.26.570.73.8Oppskriften har bilde
Provencalsk lammestek5.25.86131.77.97.81.13.4Oppskriften har bilde
Fårikålfest5.22.7998.42.96.21.52.7Oppskriften har bilde
Arabisk lammegryte5.28.63174.4311.70.34.7Oppskriften har bilde
Hjemmelagd vossakorv5.19.57123.93.55.70.11.7Oppskriften har bilde
Pinnekjøtt 3516.47452.2037017.4Oppskriften har bilde
Pinnekjøtt fra ´bunnen´50Oppskriften har bilde
Souvlaki512.39114.80.54.60.30.4
Lammepilaff fra Kasakhstan55.8915418.44.71.70.1
Saltkjøttsuppe av lam53.94121.25.38.914Oppskriften har bilde
Lettsaltet lammelår fra Vest Agder51.920.501.200.5
Afgansk lam med spinat54.75117.52.4912.8Oppskriften har bilde
Lam i marinade57.631207.26.51.11.2Oppskriften har bilde
Helgrillet lam 2513.01104.102.100Oppskriften har bilde
Seco De Chivo-Lammegryte fra Ecuador55.6344.70.81.20.40Oppskriften har bilde
Lam i karri 255.5792.210.71.80.80.6Oppskriften har bilde
Påskewok53.9766.87.91.40.30.1
Braissert og langkokte lammeskanker - med rotselleripure4.87.54107.73.85.80.92.7Oppskriften har bilde
Fresende mongolsk lam4.89.9375.811.533.10.51.3
Indiske kjøttboller4.84.5137.53.110.41.24.2Oppskriften har bilde
Lammestek på potetseng4.88.85113.95.750.72.1Oppskriften har bilde
Afgansk lamme kebab4.713.151361.56.80.52.9Oppskriften har bilde
Smalahove 24.70.7630.66.10.11.30Oppskriften har bilde
Fårikål med lammekjøtt4.71.98785.63.81.31.6Oppskriften har bilde
Fårikål ala etegilde4.72.6294.43.15.81.62.5Oppskriften har bilde
Marokkansk lammegryte4.77.52105.83.95.71.92.4
Sodd fra Nordland4.70
Skeidar fra Nordfjord4.70
Lefseruller(tapas)4.720.78214.720.39.62.44.6Oppskriften har bilde
Middelhavsgryte med lam4.77.9671.542.11.10.4Oppskriften har bilde
Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari4.79.24117.92.86.31.51Oppskriften har bilde
Klassisk lammestek4.76.699.74.75.20.62.5Oppskriften har bilde
Pinnekjøtt4.616.47452.2037017.4Oppskriften har bilde
Sodd fra Inderøy4.6289.55.8613.1
Brennsnut4.62.0542.85.90.31.30
Gyros4.613.41050.72.10.20Oppskriften har bilde
Hjemmelagde urøkte lammepølser4.66.35211.43.4160.27Oppskriften har bilde
God gammeldags norsk fårikål4.62.6399.65.65.51.42.3Oppskriften har bilde
Salt lammekjøtt med kålrot4.66.86117.82.96.91.23.1Oppskriften har bilde
Gammelsteik fra Lofoten i Nordland4.69.12118.61.67.30.23
Urtespekket. fersk lammerull4.59.5227.5118.50.47.9
Lammegryte fra Kaukasus4.54.9712315.83.41.31.5Oppskriften har bilde
Irish stew 24.55.566.86.20.810
Sydlandsk lammegryte4.59.8588.912.70.40.3
Dillkjøtt4.55.3762.40.730.11.4
Fylt lammebog4.56.59146.29.77.513.6
Indisk spidd4.59.71216.61.117.40.34.2Oppskriften har bilde
Innbakte lammekoteletter4.511.66306.213.621.10.67.7

Se alle oppskriftene




Aktuelle artikler.

Det perfekte pinnekjøtt

Det perfekte pinnekjøtt

Ettersom det er mange meninger og smaker omkring våre tradisjonelle juleretter, så har jeg sett på hvilke tips som kan gjøres for å få det perfekte pinnekjøtt.....

Les mer om denne saken...
Smalahove, en førjulstradisjon med sterke meninger

Smalahove, en førjulstradisjon med sterke meninger

Siste søndag i advent, går store deler av Vestlandet mann av huse for den mest bestialske, ukristelige av alle førjulstradisjoner: SMALAHOVE.
....

Les mer om denne saken...
Grillspyd i sommervarmen

Grillspyd i sommervarmen

Tennene løper i vann ved bare tanken på grillmat. Grillspyd er enkel og rask grillmat, som alle liker. Her kan du variere i det uendelige etter hver sin smak. Her har du flere forslag oss og fra opplysningskontoret for kjøtt.....

Les mer om denne saken...
Slik steker du lammestek

Slik steker du lammestek

Påskeaften er lammestekdagen. Dette er mat som mange liker, det ser imponerende ut, smaker nydelig og er ikke så veldig vanskelig. I tiden før påske er det mye lammekjøtt til salgs og mange ferdig surrede steker som bare skal stekes.....

Les mer om denne saken...
Lammestek til påske!

Lammestek til påske!

Lam til påske er en tradisjon her i landet. Og en saftig lammestek er nok det som gjestene setter mest pris på. Lammestek er og ganske safe å lage, og man kan lett beregne når den er ferdig om man har en god stekeovn. Og så kan man ta en liten skitur i mellomtiden.....

Les mer om denne saken...
Dampet pinnekjøtt - god norsk tradisjon!

Dampet pinnekjøtt - god norsk tradisjon!

Yngre, og de som ikke har vokst opp med pinnekjøtt, vil gjerne ha pinnekjøtt laget av lammekjøtt med mild smak og lite fett. Pinnekjøtt av sau, gjerne med noe fett, gir en kraftigere og god smak som kjennere setter pris på. I begge tilfeller påpeker Opplysningskontoret for kjøtt viktigheten av nok t....

Les mer om denne saken...




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.