Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk





Vanligste spørsmål og svar ang www.matoppskrift.no


Her en oversikt over det som de fleste lurer på om nettsidene. Spørsmål og svar er kategorisert i grupper og blir oppdatert hele tiden. Ta en titt her før du kontakter oss. Klikk på spørsmålet for å se svaret.

Diett og matallergi


Det er mange matvarer jeg ikke tåler, kan jeg utelukke ingredienser i oppskrifter?
Det er mange råvarer jeg ikke tåler, kan dere sette opp kostplaner for meg?
Det vises nå allergener på selve oppskriften.
Hvordan beregnes lavkarbooppskrifter?
Hvordan bruker dere informasjon om allergener?
Jeg har problemer med å finne oppskrifter som er både glutenfrie og melkefrie?
Viktig om allergener på oppskrifter

Om oss


Blir våre kommentarer til produkter, restauranter og bedrifter lest av produsenten eller eier av stedet?
Har dere noe nyhetsbrev eller kundemail som sendes ut?
Hva er kcal søkesiden?
Hva er lavproteinsøk?
Hva er saltsøket?
Hvem er det som står bak nettsiden?
Hvordan velges lignende artikler ut?
Hvordan vises siste oppskrifter på forsiden?
Jeg ser flere skrivefeil, hvorfor?
Litt om matoppskrift.no og sosiale medier.

Oppskrifter


Hva betyr det at ferdig bakst veier mindre enn totalvekten?
Hva betyr det når en ingrediens er skrevet med rødt?
Hva er studentmat søk?
Hva skjer når man setter karakter på oppskriftene?
Hvor kommer oppskriftene fra?
Hvordan beregnes næringsinnhold på brød og kaker mht antall porsjoner?
Hvordan er mengde forholdet i en longdrink, og hvordan regner man ut næringsinnholdet?
Hvordan lager dere ukemenyen og dagens rett?
Hvordan regnes prisen på en oppskrift ut?
Hvordan velges lignende oppskrifter ut?
Hvorfor er det ikke bilder på alle oppskriftene?
Jeg søker etter en spesiell oppskrift som jeg ikke finner. Hvor kan jeg finne den?
Jeg trenger oppskrifter til mange personer, hva gjør jeg da?
Kan dere forklare alle næringsdata på oppskrifter?
Når det ikke er oppgitt porsjoner på oppskriften, hvor mange porsjoner er det da?


Næringsinnhold


Det er beregnet daglig inntak på næringsinnhold. Hvordan regnes dette ut?
Forklaring på betegnelsen brødenheter
Hva betyr det når det står "ca" på en ingrediens?
Hva betyr fargekodene på kaloriinnhold?
Hva betyr spiselig del og hvordan virker dette inn?
Hva ligger bak utregning av energiprosent og hva er det?
Hvilke kilder brukes av dere?
Hvilke verdier brukes på hermetikkbokser?
Hvordan beregnes fettinnhold i friterte retter?
Hvordan regner dere om fra feks kopp til gram?
Hvordan regner dere ut saltverdien?
Hvordan regnes næringsinnholdet ut på en oppskrift hos matoppskrift.no?
Hvorfor er ingredienser inkludert i næringsinnhold, når de ikke finnes i det endelige produktet?
Informasjonen her er imponerende. Kan jeg bruke denne på mine egne nettsider?
Jeg ser verdier eller vekter som åpenbart er feil?
Jeg ønsker mer informasjon om næringsinnhold i oppskriftene?
Kan dere forklare litt om porsjoner, mengder og antall?
Kan vi stole på verdiene for næringsinnhold?
Noen sauser feks stemmer ikke med det som står på deklarasjonen på den sausen jeg bruker?
Når jeg klikker mer på næringsinnhold så får jeg opp en feilmelding?
Oppdaterer dere verdier når ny forskning kommer?
På noen verdier står det n/a, hva betyr det?
Regnes det ut næringsinnhold på en oppskrift når det ikke er angitt mengde av en ingrediens?

Produkter og ingredienser


Hva er pakningsvekt på ett produkt?
Hva er prosent råvare?
Hva menes med snittpris på en matvare?
Hva menes med storkjøkken og hvorfor vises ingredienser som ikke fås kjøpt i butikk?
Hvor blir informasjonen til produktene hentet fra?
Hvor kan jeg kjøpe ingredienser som er beskrevet?
Hvorfor oppgir dere ikke næringsinnhold pr enhet men bare i gram?
Jeg ser en del svenske produkter som ikke fås kjøpt i Norske butikker?
Jeg vet at forbrukerrådet skal utvikle en dagligvareportal mht priser, hva mener du om dette siden denne er veldig lik ditt system?

Reklame


Hvorfor er det reklame på nettsiden, mens andre sider ikke har det?
Kan dere forklare mer om finansiering av nettsider?

Søkemuligheter


Jeg søker etter E nummer men får ikke resultat?
Jeg søker etter en kjent rett, men får ingen treff?
Jeg ønsker oppskrifter fra ett bestemt land?
Når jeg søker etter noe får jeg opp alt for mange treff, hva kan jeg gjøre for å redusere dette?
Når jeg søker i kjøleskapsøk eller diett/allergi søk får jeg opp oppskrifter som inneholder/ikke inneholder de ingredienser jeg har inkludert/utelukket?

Teknisk


Hva er cookies? Og er de farlige? Og hvordan bruker dere cookies?
Hvordan virker sorteringen på linktabeller?
Hvorfor har noen nettsider https i nettadressen, mens andre kun har http?
Jeg får varsel om cookies ved besøk på siden?
Jeg kommer ikke inn på siden deres?
Kan dere spore oss opp når vi legger inn informasjon som oppskrifter eller kommentarer?

Tradisjonsmat


Hva menes med nasjonalrett på en oppskrift?
Jeg ønsker spesiell retter fra ett bestemt fylke som jeg ikke finner hos dere?
Mange av de gamle rettene er veldig ufullstendige?



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.