Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:






Du er her :: Hovedsiden:: Rabarbraside ::

Næringsinnhold pr 100 g

Kalorier20kcal
Karbo1,9gram
Fett0,2gram
Protein0,9gram
Les mer om innholdet

Aktuelle bøker

Oppskrifter med rabarbra


Fakta om produktet.

Rabarbra kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og kom til Europa på 1700-tallet. I Norge dyrkes rabarbra i hager, i veksthus og på friland. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Dette fordi dens kjøttfulle og saftige stilker er ideell til kompotter, safting og sylting. Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra en rotstokk. Rabarbra har en syrlig smak som skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Bruksområde.

Rabarbra bør renses før bruk. Kutt av topp og bunn og del opp i passe biter. Rabarbra kan spises naturell, men da gjerne med litt sukker. Den er frisk og syrlig i smak og passer godt til grøt, suppe og kompott. Brukes til saft, sylting og hjemmelaget vin, og er også god til fyll i kaker og pai.

De mest populære oppskriftene

Viser verdier pr 100 gram. Sorter ved å klikke på overskrift.

NavnPoengKarboKcalProteinFettPris
Rabarbrakake med marengs5.234.2231.33.88.43.82
Rabarbrapai med eggekrem526.5190.93.77.34.75
Grunnlovsdessert519.7202.73123.98
Rabarbragrøt 24.815.669.40.50.14.5
Rabarbrapai med smuldredeig4.837.32521.810.15.14
Festsuppe med rabarbra4.78.839.80.30.12.95
Rabarbraterte 34.725197.54.28.64.75
Smuldrepai med rabarbra4.629.12842.916.75.3
Rabarbrasuppe - vårens beste4.514.782.60.52.13.57
Rabarbrasaft4.20.99.20.40.13.44

Se alle oppskriftene


Annonse

Aktuelle artikler.

Nå er det rabarbratid!

Nå er det rabarbratid!


De som er så heldig å ha en hageflekk med rabarbra, må nå komme seg ut og kutte av de første sprø grenene med denne nydelige grønnsaken. Jeg ser at det er mange som søker etter dette nå og jeg vil her legge ut de mest aktuelle oppskriftene som har røtter i norsk mattradisjon samt noen nyere og ett par tips.

Les mer om denne saken...
De beste rabarbrakakene

De beste rabarbrakakene


Akkurat nå er det tid for rabarbra, iallefall her i sør. Og hva er vel ikke som rabarbra som grøt eller suppe til dessert, eller en varm rabarbrapai en kjølig kveld, eller en myk kake med masse rabarbra inni. Jeg tok utgangspunkt med rabarbra til kake og pai, og satte sammen dette lille utvalget med fristende kaker.
Velbekomme og kos dere.

Les mer om denne saken...
Bare rabarbra

Bare rabarbra


Rabarbra har tradisjonelt vært den første C-vitaminkilden om våren, og en av årets første friske grønnsaker i Norge. Er den ikke stor nok til høsting nå i mai, er det i alle fall ikke lenge før den kan tas inn.

Les mer om denne saken...
Snart klart for rabarbra

Snart klart for rabarbra


Rabarbra har tradisjonelt vært den første C-vitaminkilden om våren, og en av årets første friske grønnsaker i Norge. Enkelte steder kan den høstes allerede i april, eller i begynnelsen av mai.

Les mer om denne saken...
Tid for å kutta rabarbra

Tid for å kutta rabarbra


Dei unge stilkane har minst oksalsyre. Vil du unngå å få gamle og trevlerike stilkar med høgt innhald av oksalsyre, kan du kutta ned stilkane for å få ny vekst. Planteforsk råder folk å gjere dette kring St. Hans, litt avhengig av kor du bor i landet. Etter tre-fire veker kjem det nye stilkar.

Les mer om denne saken...
Tid for rabarbra

Tid for rabarbra


Det er nå før sommeren setter inn for fullt at rabarbraen er på sitt fineste. Ta en tur ut i hagen og kutt av noen av de sprø stilkene og lag en god suppe, grøt eller kanskje en rabarbrapai. Jeg har funnet noen ideer til mat som gir en god sommerfølelse:

Les mer om denne saken...
Bra, bra! Rabarbra!

Bra, bra! Rabarbra!


Minner om sommer med bare tær og et syltetøyglass fylt med sukker. Herlig sure, ble rabarbrastilkene dyppet ned i glasset. Et sommerminne som kan tas opp igjen, og det i deilige oppskrifter. Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka.

Les mer om denne saken...
Annonse



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638,
4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen