Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:






Du er her :: Hovedsiden:: Rabarbraside ::

Næringsinnhold pr 100 g

Kalorier20kcal
Karbo1,9gram
Fett0,2gram
Protein0,9gram
Les mer om innholdet

Aktuelle bøker

Oppskrifter med rabarbra


Fakta om produktet.

Rabarbra kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og kom til Europa på 1700-tallet. I Norge dyrkes rabarbra i hager, i veksthus og på friland. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Dette fordi dens kjøttfulle og saftige stilker er ideell til kompotter, safting og sylting. Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra en rotstokk. Rabarbra har en syrlig smak som skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Bruksområde.

Rabarbra bør renses før bruk. Kutt av topp og bunn og del opp i passe biter. Rabarbra kan spises naturell, men da gjerne med litt sukker. Den er frisk og syrlig i smak og passer godt til grøt, suppe og kompott. Brukes til saft, sylting og hjemmelaget vin, og er også god til fyll i kaker og pai.

De mest populære oppskriftene

Viser verdier pr 100 gram. Sorter ved å klikke på overskrift.

NavnPoengKarboKcalProteinFettPris
Rabarbrakake med marengs5.234.2231.33.88.43.82
Rabarbrapai med eggekrem526.5190.93.77.34.75
Grunnlovsdessert519.7202.73123.98
Rabarbragrøt 24.815.669.40.50.14.5
Rabarbrapai med smuldredeig4.837.32521.810.15.14
Festsuppe med rabarbra4.78.839.80.30.12.95
Rabarbraterte 34.725197.54.28.64.75
Smuldrepai med rabarbra4.629.12842.916.75.3
Rabarbrasuppe - vårens beste4.514.782.60.52.13.57
Rabarbrasaft4.20.99.20.40.13.44

Se alle oppskriftene


Aktuelle artikler.
Annonse



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Si din mening om nettsidene

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638,
4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen