Oppskrifter med rabarbra.


Fakta om produktet.

Rabarbra kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og kom til Europa på 1700-tallet. I Norge dyrkes rabarbra i hager, i veksthus og på friland. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Dette fordi dens kjøttfulle og saftige stilker er ideell til kompotter, safting og sylting. Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra en rotstokk. Rabarbra har en syrlig smak som skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Bruksområde.

Rabarbra bør renses før bruk. Kutt av topp og bunn og del opp i passe biter. Rabarbra kan spises naturell, men da gjerne med litt sukker. Den er frisk og syrlig i smak og passer godt til grøt, suppe og kompott. Brukes til saft, sylting og hjemmelaget vin, og er også god til fyll i kaker og pai.

De beste oppskriftene med bilde


Prøv også Rabarbragrøt 2.
Rabarbragrøt 2

69,39 Kcal pr 100 g.
4,5 Kr pr 100 g.
Prøv også Rabarbragrøt.
Rabarbragrøt

55,62 Kcal pr 100 g.
5,89 Kr pr 100 g.
Prøv også Rabarbrasuppe - vårens beste.
Rabarbrasuppe - vårens beste

82,55 Kcal pr 100 g.
3,57 Kr pr 100 g.
Prøv også Rabarbrapai med marengs.
Rabarbrapai med marengs

229,95 Kcal pr 100 g.
4,81 Kr pr 100 g.
Prøv også Grunnlovsdessert.
Grunnlovsdessert
En frisk og fyldig dessert som passer perfekt til grunnlovsdagen eller andre festdager.
202,72 Kcal pr 100 g.
3,98 Kr pr 100 g.
Prøv også Rabarbrapai med eggekrem.
Rabarbrapai med eggekrem

190,88 Kcal pr 100 g.
4,75 Kr pr 100 g.
Prøv også Festsuppe med rabarbra.
Festsuppe med rabarbra
En herlig frisk rabarbrasuppe er både rask og lett å lage. Serveres varm eller kald, gjerne med vispet krem eller is.
Iskrem er favoritten her i huset!
Og la gjerne en liten bit kanelstang koke ved, blir ekstra god smak.
39,81 Kcal pr 100 g.
2,95 Kr pr 100 g.
Prøv også Rabarbraterte 3.
Rabarbraterte 3

197,46 Kcal pr 100 g.
4,75 Kr pr 100 g.
Prøv også Rabarbrasyltetøy 2.
Rabarbrasyltetøy 2
Rabarbratid! Syltetøy er fine greier.
153,32 Kcal pr 100 g.
5,73 Kr pr 100 g.


De mest populære oppskriftene med rabarbra

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Rabarbrakake med marengs5.23.82231.334.28.41.73
Grunnlovsdessert53.98202.719.7121.86.2Oppskriften har bilde
Rabarbrapai med eggekrem54.75190.926.57.323.9Oppskriften har bilde
Rabarbragrøt 24.84.569.415.60.120Oppskriften har bilde
Rabarbrasuppe - vårens beste4.83.5782.614.72.11.41.4Oppskriften har bilde
Rabarbrapai med smuldredeig4.85.1425237.310.12.26.4
Rabarbraterte 34.74.75197.5258.61.73.7Oppskriften har bilde
Festsuppe med rabarbra4.72.9539.88.80.11.40Oppskriften har bilde
Smuldrepai med rabarbra4.65.328429.116.72.810.5
Rabarbrakake 24.53.58266.743.68.11.44.8
Lun rabarbra med sprøtt lokk4.54.93173.225.66.122.6Oppskriften har bilde
Bruschetta med geitost og rabarbrarelish4.56.77269.120.817.72.66.2
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem4.52.8188.417.91.410.8Oppskriften har bilde
Rabarbra med kokos4.56.26163.621.37.23.25.2
Rabarbra med marengs4.53.3170.837.21.21.90.1
Rabarbravin 24.52.7280.819.10.11.20
Rabarbramarmelade med kvann4.55.04147.2350.12.10
Bakte rabarbra med reven marsipan4.55.78221.5366.62.90.6
Rabarbra- og kokosdessert4.55.75240.425.513.43.610.2Oppskriften har bilde
Rabarbrasaft uten sukker4.2
Rabarbrasaft4.23.449.20.90.11.70
Rabarbrapai med marengs4.24.8123029.410.42.26.6Oppskriften har bilde
Rabarbrachutney4.24.53135.631.80.22.10
Rabarbragrøt4.15.8955.611.60.12.70.1Oppskriften har bilde
Rabarbrachutney 144.53135.631.80.22.10Oppskriften har bilde
Fettfattig rabarbrakake44.88224.8356.634.7
Rabarbrapai 244.96284.129.816.11.59.6
Rabarbraterte 243.35392.153.117.51.911
Rabarbra- og stikkelsbærkake45.98221.521.513.33.57.1
Rabarbravin 10 liter44.95201.248.60.120
Rabarbrakompott fra Sogn44.3265.814.80.120
Rabarbravin3.81.8163.115.100.80
Rabarbragrøt 53.54.1654.211.90.11.90Oppskriften har bilde
Rabarbrasyltetøy3.56.2364.413.80.12.60.1
Rabarbra med smuldredeig3.54.78244.139.47.42.74.6
Rabarbrasuppe 13.329.11.5010Oppskriften har bilde
Rabarbrasyltetøy 23.35.73153.336.50.12.10Oppskriften har bilde
Rabarbrasyltetøy fra Gloppen3.2
Rabarbragrøt fra Sogn31.8764.515.400.80Oppskriften har bilde
Rabarbra-og ingefærsyltetøy34.38236.957.80.11.60
Rabarbrapai 335.04194.429.46.72.34.1Oppskriften har bilde
Rabarbra muffins24.57269.433.4131.87.8
Rabarbra-vanilje-suppe22.718520.400.90
Rabarbra- og surgressdessert2
Rabarbrasuppe23.1844.19.80.11.40

Se alle oppskriftene



Aktuelle artikler.

De beste rabarbrakakene

De beste rabarbrakakene

Akkurat nå er det tid for rabarbra, iallefall her i sør. Og hva er vel ikke som rabarbra som grøt eller suppe til dessert, eller en varm rabarbrapai en kjølig kveld, eller en myk kake med masse rabarbra inni. Jeg tok utgangspunkt med rabarbra til kake og pai, og satte sammen dette lille utvalg....

Les mer om denne saken...
Nå er det rabarbratid!

Nå er det rabarbratid!

De som er så heldig å ha en hageflekk med rabarbra, må nå komme seg ut og kutte av de første sprø grenene med denne nydelige grønnsaken. Jeg ser at det er mange som søker etter dette nå og jeg vil her legge ut de mest aktuelle oppskriftene som har røtter i norsk mattradisjon samt noen nyere og....

Les mer om denne saken...
Bare rabarbra

Bare rabarbra

Rabarbra har tradisjonelt vært den første C-vitaminkilden om våren, og en av årets første friske grønnsaker i Norge. Er den ikke stor nok til høsting nå i mai, er det i alle fall ikke lenge før den kan tas inn.....

Les mer om denne saken...
Snart klart for rabarbra

Snart klart for rabarbra

Rabarbra har tradisjonelt vært den første C-vitaminkilden om våren, og en av årets første friske grønnsaker i Norge. Enkelte steder kan den høstes allerede i april, eller i begynnelsen av mai.....

Les mer om denne saken...
Tid for å kutta rabarbra

Tid for å kutta rabarbra

Dei unge stilkane har minst oksalsyre. Vil du unngå å få gamle og trevlerike stilkar med høgt innhald av oksalsyre, kan du kutta ned stilkane for å få ny vekst. Planteforsk råder folk å gjere dette kring St. Hans, litt avhengig av kor du bor i landet. Etter tre-fire veker kjem det nye stilkar.....

Les mer om denne saken...
Tid for rabarbra

Tid for rabarbra

Det er nå før sommeren setter inn for fullt at rabarbraen er på sitt fineste. Ta en tur ut i hagen og kutt av noen av de sprø stilkene og lag en god suppe, grøt eller kanskje en rabarbrapai. Jeg har funnet noen ideer til mat som gir en god sommerfølelse:....

Les mer om denne saken...

Meld på nyhetsbrev

Skriv mail adresse her:


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427