Oppskrifter med spekemat.


Fakta om produktet.

Er lår av svin, som er saltet og tørket. Spekeskinke finnes både som røkt og urøkt. Spekeskinke kan kjøpes benfritt, og pæreskinke er et eksempel på benfri spekeskinke.

Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Carpaccio med fenalår, ruccola og parmesanost.
Prøv også Salat med fenalår og jordbær.
Prøv også Fenalårrull med gresskar.
Prøv også Spekeskinkekurver med kikerter.
Prøv også Melon og fetaostsalat.
Prøv også Forførende spekemat.
Prøv også Birkebeiner skinke med bakt tomat, parmesan og hvit asparges.
Prøv også Pizza med purre og chorizo.
Prøv også Spekeskinke med sommerkål.
Prøv også Spekemat club sandwich.
Prøv også Birkebeiner Fenalårruller med honningstekte poteter.
Prøv også Ravioli med ristet fenalår.
Prøv også Spagetti carbonara.
Prøv også VM-smørbrød med ridderost og fenalår.
Prøv også Godbit av spekeskinke.
Prøv også Pasta med spekeskinke og gorgonsola.
Prøv også Spekemat med eggerøre 1.
Prøv også Omelettburger med spekeskinke.
Prøv også Flatbrødtrio.
Prøv også Bruschetta med stekt Birkebeinerskinke.
Prøv også Tapas med haricots verts og skinke.
Prøv også Spekematens Club sandwich.
Prøv også Birkebeiner Fenalårruller med honningstekte poteter 1.
Prøv også Fenalårsalat.
Prøv også Spinatsalat med melon.






De mest populære oppskriftene med spekemat

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Sprø asparges med fjelltørket fenalår av lam fra bjorli fjellmat4.814.99237.919.212.71.43.1
Hvitløksgratinert spekeskinke og reker4.819.16235.51.417.5010.4Oppskriften har bilde
Buljong med friske grønnsaker og røkt lammelår4.51.6446.53.31.610.5
Marianne´s Pizza4.54.9495.13.271.22.2
Fenalår fra Kåfjord4.40
Carpaccio med fenalår. ruccola og parmesanost420.51180.71.513.21.25.6Oppskriften har bilde
Spagetti carbonara420.92304.319.214.21.34.7Oppskriften har bilde
Pastasalat med spekeskinke 2413.53273.217.115.924.3Oppskriften har bilde
Beinsuppe42.52107.29.84.31.31.9Oppskriften har bilde
Indrefilet surret i spekeskinke3.7896.75.34.111Oppskriften har bilde
Spekeskinke og appelsiner3.518.174251.4381.68.7
Salat med egg og spekeskinke3.58.71132.77.113Oppskriften har bilde
Sommerens suppe med spekeskinke35.5148.731.51.20.5
Spagetti med spekeskinke320.92304.319.214.21.34.7Oppskriften har bilde
Italiensk fristelse med Philadelphia318.21193.61.613.50.46.2Oppskriften har bilde
Eldhusrøykt fenalår med syltet kålrot32.7567.115.10.210
Fenalårsalat med geitost319.9185.61.714.80.43.7
Grillet bruschetta med spekeskinke312.6296.610.5231.54.1Oppskriften har bilde
Salat med parmaskinke312.56802.44.91.41.5
Spekemat med eggerøre 139.42158.62.811.20.23.6Oppskriften har bilde
Skinke og Parmesansalat315.4399.22.34.91.22.4Oppskriften har bilde
Parmaskinke med tomat- og hvitløks-kompott311.2383.32.13.60.91.2
Spekeskinke med sommerkål35.69121.210.36.11.33.6Oppskriften har bilde
Frittata med spekeskinke312.34124.51.27.90.92.7Oppskriften har bilde
Pasta med kremet valnøttpesto315.06382.924.423.62.88.3Oppskriften har bilde
Flatbrødtrio322.3331615.220.92.410.4Oppskriften har bilde
Ciabatta med parmaskinke. pesto og salat314.4226.827.16.63.21.3Oppskriften har bilde
VM-smørbrød med ridderost og fenalår323.1269.48.717.83.110Oppskriften har bilde
VM-blings med spekeskinke og eggerøre39.67189.912.49.323.4Oppskriften har bilde
Lefsebiter med snadderfyll321203.9912.416.3Oppskriften har bilde
Tapas med haricots verts og skinke311.13148.216.93.32.81.1Oppskriften har bilde
Spekemat med nudler eller pasta320.9206.91.813.40.72.5
Blinis med fenalår. rogn og reker311.1920014.111.30.54.8Oppskriften har bilde
Salat med fenalår og jordbær313.14110.23.77.61.12.6Oppskriften har bilde
Toast A La Parma39.54129.28.15.51.22.8
Spekeskinkesnitter38.8256.63.32.91.10.7Oppskriften har bilde
Spekeskinkesmørbrød39.27157.69.88.20.92.3Oppskriften har bilde
Solsikkebrød med knust fiken og spekeskinke318.84197.115.37.32.22.9Oppskriften har bilde
Spekeskinke med vannmelon og mynte312.041294.470.43.8Oppskriften har bilde
Sommerfristelse med årets ferske poteter og bær312.1661.74.81.92.20.7Oppskriften har bilde
Spekematens Club sandwich312.69222.99.2150.94.3Oppskriften har bilde
Salat med fenalår og blåmuggost318.38123.32.48.21.63.4Oppskriften har bilde
Forførende spekemat313.56117.56.55.71.42.1Oppskriften har bilde
Fenalårsalat317.1131.72.49.31.64.1Oppskriften har bilde
Spekeskinke med vannmelon312.041294.470.43.8Oppskriften har bilde
Sommerfristelser med spekemat312.8662.14.42.12.30.7Oppskriften har bilde
Spekemat club sandwich312.69222.99.2150.94.3Oppskriften har bilde
Solsikkebrød med spekeskinke318.84197.115.37.32.22.9Oppskriften har bilde
Sommer i Parma39.551147.65.412.6
Sommerravioli39.6417620.74.42.41.7

Se alle oppskriftene




Aktuelle artikler.

Fenalår vil likestilles med Parma-skinke

Fenalår vil likestilles med Parma-skinke

Nå er søknaden til EU for å få Fenalår fra Norge inn i den europeiske mateliten, og beskyttet som nasjonal matskatt på linje med Parma-skinke og Pata Negra-skinke sendt.....

Les mer om denne saken...
Fenalårets franske eventyr

Fenalårets franske eventyr

19. juni ble en historisk dag da verdens første kontrakt for eksport av norsk fenalår til franske delikatessebutikker og gourmetrestauranter ble signert i Paris.....

Les mer om denne saken...
Tre norske matskatter får Beskyttet betegnelse

Tre norske matskatter får Beskyttet betegnelse

Fenalår fra Norge, Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal og Lofotlam representerer noe helt unikt i norsk matkultur. Derfor mottar de i dag merket Beskyttet betegnelse, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.....

Les mer om denne saken...
Kurv frå Valdres er den første spekepølsa som beskyttes i Norge

Kurv frå Valdres er den første spekepølsa som beskyttes i Norge

Å tørke kurv har lange tradisjoner i Valdres. Nå beskyttes metodene gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser. Ingen skal kunne selge lettvinte etterligninger av det tradisjonsrike spekematproduktet lenger.....

Les mer om denne saken...
Lynkurs i salting og speking, fenalår og spekeskinke

Lynkurs i salting og speking, fenalår og spekeskinke

I gamle dager ble all spekemat laget hjemme på gårdene rundt om i landet. Mye har forandret seg og få tar seg tid til denslags sysler i dagens samfunn. Moderne bedrifter har overtatt og spekematen kjøpes ferdig i butikkene. Noen synes imidlertid at det er spennende og morsomt å gjøre det selv, og de....

Les mer om denne saken...
Sommertopp for spekemat

Sommertopp for spekemat

Vi spiser stadig mer spekemat, og sommeren er toppsesong. – To tredjedeler av hele årsproduksjonen går unna nå i ferietiden. Spekemat er lettvint og populær sommermat, sier fabrikksjef Per Steinar Sviggum i Nortura Sogndal.....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!