Tabell som viser de forskjellige sporstoffer


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    



Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database



NavnJern(mg)Sink(mg)Selen(mcg)Kopper(mg)
Lakris, søt0.4010.05
Lakriskonfekt7.30.510.34
Laks, filet, gravet0.40.426
Laks, filet, ovnsstekt0.30.5330.04
Laks, filet, stekt i panne0.40.6350.05
Laks, oppdrett, rå0.30.5300.04
Laks, oppdrett, skiver, kokt0.40.6360.05
Laks, oppdrett, skiver, stekt i fett0.40.6350.05
Laks, røkt (røkelaks)0.40.4300.05
Laks, vill, kokt0.50.5600
Laks, vill, rå0.40.4500
Laksepålegg, 70 % laks, i beger, type Stabbur-Laks0.30.4250.03
Lam1.92.540.04
Lam hjerne rå1.751.1790.24
Lam hjerte rå4.61.87320.39
Lam kjøttdeig1.553.4118.80.1
Lam nyrer rå6.382.24126.90.44
Lam, bogstek, rå1.33.430.07
Lam, fett fra lammekjøtt, rå0.60.640.04
Lam, flatbiff, rå1.92.540.04
Lam, fårikålkjøtt, rå1.33.330.06
Lam, grytekjøtt, rå1.33.740.06
Lam, indrefilet, rå1.92.530.09
Lam, kotelett og sadel, kjøtt med fettrand1.2260.09
Lam, kotelett og sadel, kjøtt uten fettrand, rå0.71.3160.05
Lam, kotelett, stekt2.43.140.08
Lam, lår med mørbrad, rå1.53.140.04
Lam, lår, stek, rå1.63.240.04
Lam, lårsteik med mørbrad, ovnsstekt2.64.660.06
Lam, ribbe, side med ben, rå1.12.830.06
Lam, sadel, rå1.82.330.06
Lam, ytrefilet, rå2.62.140.05
Lammefrikassé1.11.920.05
Lammerull2.62.700.07
Lammeskank1.63.240.04
Landbrød, halvstekt type, stekt1.50.910.18
Lange Brune Ris, økologisk, Green Valley1.472.0223.40.27
Lange, rå0.20.4300
Languster0.74.1802.2
Lapper grunnoppskrift10.87.480.06
Larios Gin0.200
Lasagne med kjøttdeig0.71.420.06
Lasagne med kjøttdeig, fryst, kjøpt0.60.820.08
Laurbær433.72.80.41
Laurbærblad, tørket433.730.42
Lefse potet1.10.500.18
Lemon curd0.610.334.350.05
Leskedrikk, kunstig søtet, drikkeferdig00
Lettmelk, 0,7 % fett, D-vitamin beriket00.410.01
Lettmelk, 1,0 % fett00.630
Lettmelk, 1,2 % fett00.410.01
Lettmelk, 1,2 % fett, laktosefri00.410.02
Lettmelk, ekstra lett, med vit D, 0,5 % fett00.410.01
Lettmelk, ekstra lett, med vit D, uspesifisert00.410.01
Lettmelk, laktoseredusert, 1,2 % fett00.410.02
Lettmelk, langtidsholdbar, 1,5 % fett00.410.02
Lettmelk, uspesifisert00.410.01
Lettrømme, 20 % fett0.10.310.01
Lettøl, lett, 2,5 vol-% alkohol0000.01
Lever, kylling, rå9.23.70.5
Lever, lam, rå9.63.9248.7
Lever, rein, rå172.4377.2
Lever, storfe, rå7.43.8154.1
Lever, svin, rå18.78.7460.64
Lever, torsk, kokt42.1330.73
Lever, torsk, rå1.71.2800.4
Leverpostei6.23.3210.22
Leverpostei, 3 % fett8.32.7220.35
Leverpostei, hermetisk6.52.1150.65
Leverpostei, med mindre fett6.63.3180.23
Leverpølse av svin6.42.3580.24
Licor 430000
Likør, 17 vol-% alkohol, fløtebasert0.10.200
Likør, 35 vol-% alkohol0000
Likør, søt, 21 vol-% alkohol0.1000.02
Lillehammer Stabbursmat Fenalår3.94.1120.22
Lillehammer Stabbursmat Fårikålkjøtt1.33.330.06
Lillehammer Stabbursmat Kalv (hel skrott ca 100 kg)23.460
Lillehammer Stabbursmat Lam (ca 20 kg)1.33.740.06
Lillehammer Stabbursmat Pinnekjøtt2.4550.1
Lillehammer Stabbursmat Ribbe11.990.05
Lillehammer Stabbursmat Spekeskinker1.42.4190.16
Lillehammer Stabbursmat Utegående gris (helskrott ca 80 kg)12.160.07
Lillehammer Stabbursmat Økologisk lam (ca 18 kg)1.33.740.06
Lillet Blanc0.340.020.070.02
Lima7.512.837.20.74
Limburger0.132.114.50.02
Lime Juice Hermetisk0.230.060.10.03
Lime Juice rå0.090.080.10.02
Lime skall0.670.17
Lime, rå0.60.100.06
Limonade0.010.010.01
Linfrø knuste8.27.821.2
Linfrø, hele5.74.331.22
Linfrø, økologisk, Green Valley8.27.821.2
Linfrøolje000
Linguine fersk11300
Linguine tørr0160
Linsemel9.793.928.90.92
Linser9.023.618.20.85
Linser Røde_tørre9.023.618.20.85
Linser, grønne og brune, kokte med salt4.41.5410.4
Linser, grønne og brune, tørre11.13.91051.02
Linser, grønne, hermetiske1.40.417
Linser, kokte3.331.272.80.25
Linser, røde, hermetiske1.60.420
Litchi, rå0.30.110.15
Lo Salt0.30.100.08
Lodde0.91.6536.50.13
Loff, hvitt brød, formstekt, kjøpt10.830.17
Loff, hvitt brød, halvstekt type, stekt1.10.620.13
Loff, hvitt brød, kjøpt10.940.11
Loff, hvitt brød, sk melk11.140.1
Loff, hvitt brød, spiral, kjøpt1.10.830.13
Loff, hvitt brød, vann0.90.930.1
Loganbær0.640.340.12
Lollo salat0.40.300.03
Lompe, potetlefse, potetlompe, kjøpt1.10.610.14
Lomre, rå0.10.3400
London Dry Gin0.200
London Gin0.200
Longan0.130.05
Lotusrot1.160.390.70.25
Lungemos, kjøpt1.8010.01
Lupini4.364.758.21.02
Lutefisk, kokt0.20.3190.02
Lutefisk, tørr vare, rå0.10.2130.01
Lynum Entrecote okse2480
Lynum Flatbiff okse2.3460.03
Lynum Kjøttdeig1.83.870.05
Lynum Ribbe11.990.05
Lynum Skinkesteik, nettet12.160.07
Lynum Spekeskinke1.42.4190.16
Lynum Ytrefilet okse2.14.270.03
Lyr, rå0.10.3300
Lys lapskaus, storfekjøtt 10% fett1.11.920.05
Lysing0.340.8832.10.03
Løk, kokt0.40.200.05
Løk, norsk, rå0.40.200.05
Løk, stekt0.270.210.01
Løk, tørket1.551.8950.41
Løkpulver2.562.332.10.17
Lønnesirup1.20.70.60.07
Løpstikke0.50.300.03
Løvetann3.10.410.50.17
Løyrom0.852.590


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Jern Jern (Fe) forekommer både som hemjern og ikke-hemjern i matvarene. Hemjern finnes bare i animalske matvarer, mens ikke-hemjern finnes både i animalske og vegetabilske matvarer. I denne tabellen er det ikke skilt mellom de to formene.Er en del av de røde blodlegemene som fører oksygen til cellene. Finnes i brød og korn, kjøtt og innmat, brunost og poteter.
  2. Kopper (mg) Innhold i milligram.
  3. Selen (mcg) Innhold i mikrogram
  4. Sink (mg) Innhold i milligram.


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!