Tabell som viser de forskjellige sporstoffer


Velg forbokstav for matvare

   2    7    A    B    C    D    E    F    G    H    I    J    K    L    M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X    Y    Z    Ø    Å    



Sorter med å klikke på overskrift.
Og ved å klikke på matvarenavnet kommer du rett til mer informasjon i Matvareguiden.
PS: Alle verdier er pr 100 gram spiselig matvare.
Kilder til verdier i matvareguiden er bla disse i tillegg til mange produsenter:

Mattilsynet, Sosial og helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2014
Den danske fødevarebanken
Det svenske livsmedel databasen
Canadian nutrient files
USDA sin nutrient database



NavnJern(mg)Sink(mg)Selen(mcg)Kopper(mg)
Q appelsinjuice0.1000.03
Q BioQ Blåbær og Bringebær00.310
Q eplejuice0.4000
Q kremfløte00.210
Q lettrømme0.10.310.01
Q melk ekstra lett00.410.01
Q melk hel00.600.02
Q melk lett00.630
Q melk skummet00.410.01
Q skyr bringebærmett00.500
Q Snjo bringebær00.310
Quaker crusli sol frokost2.4
Quaker havre fras4.12.430.4
Quark0.130.5540.03
Quinoa4.63.180.59
Quinoa, kokt 1.81.230.24


Forklaringer

Les her om nærmere forklaringer på mengdeutregning av de forskjellige næringsstoffer
  1. Jern Jern (Fe) forekommer både som hemjern og ikke-hemjern i matvarene. Hemjern finnes bare i animalske matvarer, mens ikke-hemjern finnes både i animalske og vegetabilske matvarer. I denne tabellen er det ikke skilt mellom de to formene.Er en del av de røde blodlegemene som fører oksygen til cellene. Finnes i brød og korn, kjøtt og innmat, brunost og poteter.
  2. Kopper (mg) Innhold i milligram.
  3. Selen (mcg) Innhold i mikrogram
  4. Sink (mg) Innhold i milligram.


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!